Προειδοποίηση
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/New_Site/Afieromata/siros
Σημείωση
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Ένα Καράβι γεμάτο Κρητικούς!

 

Το Μάστερ του Σχινιά τελείωσε. Αυτό το τουρνουά είχε κάτι το ιδιαίτερο όμως, πολλοί αθλητές από την Κρήτη αγωνίστηκαν και μάλιστα ο ένας από αυτούς σήκωσε και το χρυσό.

Ανάμεσά τους, ο Γιώργος Μονιάκης, η Ελεάννα Χατζάκη, η Χρυσάνθη Χριστοδούλου, η Αθηνά Δηλαβέρη, ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης και ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης.

Μιλήσαμε με τα «κοπέλια» από την Κρήτη αλλά και με τα "κοράσια" και σας τους παρουσιάζουμε για να τους γνωρίσετε κι εσείς!

 

Η Αθηνά Δηλαβέρη είναι από το Ρέθυμνο. Πρωτοξεκίνησε στα 16 της. Θυμάται πως πήγαινε συνέχεια στην παραλία κι έπαιζε με μεγαλύτερους άντρες, ψηλό φιλέ, ίσα-ίσα για να διασκεδάζει και σιγά-σιγά το αγάπησε και δεν ξεκόλλησε από τότε. Επαγγελματικά ξεκίνησε να παίζει με την Εβελίνα Χριστιανάκη που είναι από τα Χανιά, δύο-τρια χρόνια μαζί, αγωνίστηκαν ακόμα και σε ένα πανευρωπαϊκό νεανίδων. Ακολούθησε η Κατερίνα Χριστοδουλάκη, η Μαρία Λάγιου, Κατερίνα Πετρουλάκη, Χριστίνα Παρασκευαϊδου, με την Αρετή Τέζα για πέντε χρόνια, την Κατερίνα Νικολαϊδου, την Κάταλιν Κις, τη Μιμή Γκόντζη πέρσι και φέτος πάλι με την Αρετή Τέζα. Μεικτό έχει παίξει αρκετές φορές με τον σύζυγό της, Νίκο Κωστακόπουλο, ενώ πιο παλιά με το Γιάννη Κόρμπο. Στην Κρήτη έχει αγωνιστεί σε Μάστερ, Πανευρωπαϊκό, αλλά και από τη μέρα που ξεκίνησαν στα τουρνουά στα Μάταλα.

 

Στην Κρήτη ταιριάζει το μπιτς βόλεϊ;

«Πάρα πολύ! Πιστεύω πως έχουν κι ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ειδικά τα Χανιά έχουν προχωρήσει πάρα πολύ με τα 4 γήπεδα στους Αγίους Αποστόλους. Το Ρέθυμνο αγαπάει πάρα πολύ το μπιτς βόλεϊ. Κάθε φορά γεμίζουν τα γήπεδα, περιμένουν στη σειρά για να παίξουν. Κάτω είναι διαφορετικά, στην Αθήνα πρέπει να πληρώσεις γήπεδο να κλείσεις ώρα, ενώ εκεί απλά περιμένεις να παίξεις, είναι μια άλλη μαγική κατάσταση. Μακάρι, να είχε τη βοήθεια και τους προπονητές καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά που θα μπορούσαν να παίξουν μπιτς βόλεϊ.»

 

Ποιο θα ήταν το ιδανικό σκηνικό για σένα για να παίξεις μπιτς βόλεϊ;

«Χορηγός για να σε στηρίζει όλη τη χρονιά ώστε να αφιερωθείς μόνο στο παιχνίδι. Να σε καλύψει στα ταξίδια, στα προπονητικά έξοδα, στα γήπεδα, μπάλες κτλ. Πολλά ελεύθερα γήπεδα, παραδεισένια άσπρη άμμος και δίπλα σε παραλία όλα αυτά!»

 

Ο Γιώργος Μονιάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Άφησε το όμορφο νησί του πριν μερικές μέρες για να ακολουθήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του μπιτς βόλεϊ 2014.

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε κάνει το ντεμπούτο του με τον Νίκο Κωστακόπουλο στο Open της Αίγινας όπου βγήκαν πρώτοι. Στην Κρήτη συμμετέχει στα Παγκρήτια τουρνουά. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται με τον 50χρονο Μανώλη Βιδάκη, έχει αγωνιστεί με το Γιώργο Μουντάκη, Νεκτάριο Γεωργακόπουλο, Βασίλη Μωραϊτη, τώρα αγωνίζεται με ένα 15χρονο, νέο ταλέντο του Κρητικού βόλεϊ που μαζί του έχουν πάρει αντρικά τουρνουά, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζεται στα μεικτά, στο παρελθόν με τη Μαρία Γεννιτσαρίδη, στα τελευταία τουρνουά με την Ελεάννα Χατζάκη, παρ όλο που στο τελευταίο του απαγόρευσαν να αγωνιστεί μαζί της καθώς ο διοργανωτής αρνήθηκε να τον δηλώσει στο κυρίως ταμπλώ. Το τουρνουά στα Μάταλα είναι το πιο γνωστό από τα Παγκρήτια τουρνουά που κάθε χρόνο μαζεύει πάρα πολύ κόσμο αλλά φέτος άφησε το Ηράκλειο για να έρθει να αγωνιστεί στο Καράβι, πράγμα που αποδείχτηκε αρκετά δύσκολο για εκείνον. Ο λόγος; Εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων (είναι κομμωτής)  έφτασε Αθήνα τη μέρα που έπαιζε, άυπνος και πολύ κουρασμένος, δε μπόρεσε να δώσει το 100% του παιχνιδιού του, έκανε λάθη αλλά ωστόσο μπόρεσε να πάρει την πρόκριση στο τάι μπρέικ.

 

Στην Κρήτη ταιριάζει το μπιτς βόλεϊ;

«Φυσικά, γι’ αυτό βρίσκονται στα Μάστερ αρκετοί αθλητές που αγωνίζονται στα Παγκρήτια. Με μια ωστόσο διαφορά. Στην Κρήτη το μπιτς βόλεϊ είναι δωρεάν. Στην Αθήνα για να αγωνιστεί κάποιος ή να προπονηθεί θα πρέπει να πληρώσει το γήπεδο, να διανύσει αρκετή απόσταση για να το κάνει και να δώσει γενικά αρκετά χρήματα. Στην Κρήτη το μπιτς βόλεϊ είναι πολύ καλό, γίνεται σωστή δουλειά, υπάρχουν χιλιάδες παραλίες με αγαπημένο μέρος τους Αγίους Αποστόλους στο νομό Χανίων. Στο Κοκκίνη Χάνι, το «Θέμις Μπιτς» είναι μια από τις καλύτερες παραλίες με πολύ καλή άμμο, επιπέδου ίδια με το Καράβι.»

 

Η Ελεάννα Χατζάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ξεκίνησε το μπιτς βόλεϊ πριν 5 χρόνια καθώς της άρεσε πάρα πολύ η αίσθηση της άμμου παρακολουθώντας και θαυμάζοντας την Αθηνά Δηλαβέρη. Φέτος αγωνίζεται με την Μαρικρίστα Μαγκανάρη, πέρσι στο τουρνουά της ΝOVA με την Χριστίνα Τζουβαδάκη ενώ έχει αγωνιστεί και με την Αθηνά Δηλαβέρη στα Μάταλα. Στο μεικτό αγωνίζεται με τον Νεκτάριο Γεωργακόπουλο και τον Γιώργο Μονιάκη. Επόμενο τουρνουά το Μάστερ της Βάρης με την Μαρικρίστα Μαγκανάρη και η συνέχεια θα δοθεί στα Μάταλα. Η ιδανική εγκατάσταση για την Ελεάννα μοιάζει με αυτή στο Καράβι αλλά σε πιο κεντρικό μέρος.

 

Τι είναι περισσότερο δύσκολο να αγωνίζεσαι με άντρα ή με γυναίκα;

Και τα δύο έχουν τη γλύκα τους θα έλεγα. Προσωπικά μου αρέσει το γυναικείο.

 

Στην Κρήτη ταιριάζει το μπιτς βόλεϊ;

«Σίγουρα ταιριάζει σε όλη την Κρήτη κι ας είμαι από το Ηράκλειο. Αγαπημένο μέρος μου ωστόσο είναι τα Χανιά. Σπουδάζω στο Ρέθυμνο και αθλούμαι εκεί αλλά οι εγκαταστάσεις στα Χανιά, στους Αγίους Αποστόλους για το μπιτς βόλεϊ είναι ιδανικές.»

 

Ποιους θες να ευχαριστήσεις;

«Τις συμπαίκτριές μου που με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και την Αθηνά!»

 

 

xristodoulou 4252

 

Η Χρυσάνθη Χριστοδούλου γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης αποφάσισε να κατέβει στα Μάστερ καθώς είχε τη δυνατότητα μέσω ενός χορηγού να αγωνιστεί ήρθε στην Αθήνα όπου βρισκόταν και η συμπαίκτριά της, Μάρθα Κούρδογλου, για να αγωνιστούν. Δεν είχε ξαναπαίξει στα Μάστερ λόγω απόστασης και θέλησε να δοκιμάσει την τύχη της. Το ντεμπούτο της στα Μάστερ ωστόσο έγινε πολύ καιρό πριν με συμμετοχή στα προκριματικά. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται μαζί με τη Μάρθα Κούρδογλου και την Ραφαέλα Χατζάκη. Έχει συμμετάσχει στα Παγκρήτια Τουρνουά και στα Μάταλα με τη Χατζάκη, ενώ φέτος έχει παίξει στα τουρνουά της Forthnet με τη Ραφαέλα, θα συνεχίσει με το Μάστερ της Βάρης με την Κούρδογλου και στα Μάταλα με τη Γιούλη Παρασκάκη.

 

Που θα προτιμούσες να γίνονται τα τουρνουά;

«Εδώ είναι ένα πάρα πολύ ωραίο μέρος, πολύ ωραίες εγκαταστάσεις, δίπλα στη θάλασσα. Καλό θα ήταν ωστόσο να γίνονται τα τουρνουά σε νησιά καθώς ταιριάζουν καλύτερα στη φύση του αθλήματος, με τη βοήθεια πάντα της ΕΟΠΕ καθώς είναι δύσκολη η μετακίνηση από οικονομικής άποψης. Το επόμενο τουρνουά είναι στη Βάρη, δεν είναι κι ο καλύτερος χώρος για το τουρνουά. Θα μπορούσε να γίνει στην Κρήτη κι απορώ που δε γίνονται τόσα χρόνια, τελευταία τουρνουά είχαν γίνει στο Ρέθυμνο και την Αγία Γαλήνη. Φαίνεται πως είτε δεν υπάρχουν χρήματα είτε ενδιαφέρον»

 

Σε σχέση με τα Παγκρήτια πιο το επίπεδο των Μάστερ;

«Στο Μάστερ είναι πολύ υψηλό το επίπεδο, τα κορίτσια κάνουν καθημερινά προπόνηση, έχουν δέσει οι ομάδες, παίζουν τακτικά. Κάτω είναι πολύ πιο χαμηλών τόνων τα τουρνουά.»

 

Στην Κρήτη ταιριάζει το μπιτς βόλεϊ;

«Ταιριάζει πάρα πολύ, έχουν τρομερές παραλίας και δωρεάν. Αυτό που γίνεται εδώ, να πληρώσεις για να παίξεις το θεωρώ απαράδεκτο. Κάτω παίζεις όπου θες δωρεάν αρκεί να περιμένεις τη σειρά σου. Αγαπημένο μέρος σίγουρα οι Άγιοι Απόστολοι στα Χανιά ενώ στην Αθήνα εδώ, έχει τα πάντα, πολύ οργανωμένα όλα και δίπλα στη θάλασσα.»

 

alexiadis6525

 

Ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης. Το μπιτς βόλεϊ το ξεκίνησε αγωνιστικά στα 17 του καθώς πριν έπαιζε τένις. Η πρώτη του εμπειρία με το άθλημα έγινε πολύ νωρίς μόλις στα τρία του, καθώς ο πατέρας του έπαιζε ερασιτεχνικά μπιτς βόλεϊ. Έχει αγωνιστεί με το Νεκτάριο Γεωργακόπουλο που τον έχει βοηθήσει πάρα πολύ και στη συνέχεια με το Στράτο Καββαδά. Τον Στράτο το γνώρισε στη Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζει. Μεικτό έχει παίξει ελάχιστα αλλά δε του ταιριάζει καθώς είναι πολύ fairplay όπως λέει και δεν παίζει στο 100%. Στο μπιτς βόλεϊ για τα τελευταία χρόνια ήταν άθλημα του Καλοκαιριού καθώς το Χειμώνα έπαιζε τένις. Στη Σάλα δε θα δοκίμαζε ποτέ και θα συνεχίσει το μπιτς το Χειμώνα. Είναι ωστόσο κάτι που δε ξέρει για πόσο θα συνεχιστεί στο μέλλον, καθώς είναι αρκετά κουραστικό σαν άθλημα. Μπιλλήρης / Ρουμελιωτάκης και Παπαδημητρίου Μούρτζιος ήταν οι πιο δύσκολοι αντίπαλοί του φέτος με τους οποίους κάνουν και προπόνηση. Ιδανικό μέρος για να παίξει μπιτς βόλεϊ; Μια παραλία με χαλαζιακή άμμο, πρασινογάλανα νερά και φοίνικες!

 

Στην Κρήτη ταιριάζει το μπιτς βόλεϊ;

«100% θα έλεγα, πολλές παραλίες, ωραία άμμο για μπιτς βόλεϊ. Οι παραλίες είναι κοντά στην πόλη οπότε μπορεί ο καθένας να παίξει. Αγαπημένο μέρος στα Χανιά οι Άγιοι Αποστόλοι καθώς οι εγκαταστάσεις είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με το πολύ καλό κλίμα.»

 

 

Ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης. Αγωνίστηκε στα δύο Μάστερ κατακτώντας τα και τα δύο με συμπαίκτη τον Φερνάντο Μπιλλήρη. Του αρέσει να παίζει παντού κι όπου βρεθεί. Ξεκίνησε το μπιτς βόλεϊ το 2003 όταν σε ένα Μάστερ που έγινε εκεί, ήταν μπολ-μπόι, τότε έβλεπε όλους όσους έπαιζαν και ζήλευε και στα διαλείμματα ανάμεσα στους αγώνες έμπαινε μέσα στο γήπεδο κι έπαιζε με την πρώτη ευκαιρία, τότε είδε πως του άρεσε πολύ και ξεκίνησε. Στο παρελθόν έχει παίξει με τον αγαπημένο του συμπαίκτη και Κρητικό, Θάνο Μαρούλη, με τον Αχιλλέα Μαγριπλή, Μάνο Γκαμά κτλ, και σα πιτσιρικάς με πάρα πολλά παιδιά καθώς για εκείνον το μπιτς βόλεϊ είναι πάνω από όλα διασκέδαση, κι έτσι βγαίνουν τα καλά αποτελέσματα όταν κάτι το θες πολύ και το απολαμβάνεις. Ο Γιάννης έχει όμως παίξει και με το «ασθενές φύλο». Συμπαίχτρια η καλή του φίλη και συμπατριώτισσα, Χρυσάνθη Χριστοδούλου. Το μεικτό για εκείνον είναι διασκέδαση, "πας να παίξεις να κερδίσεις αλλά κυρίως να διασκεδάσεις και να περάσεις ωραία", λέει.

 

«Χαίρομαι πάρα πολύ που την Κρήτη, από όπου κατάγομαι κι εγώ, την εκπροσώπησαν στο Καράβι πάρα πολύ αθλητές και στους άντρες και στις γυναίκες. Είμαστε ένα νησί το οποίο έχει όρεξη για δουλειά κι αυτό φαίνεται, από εκεί και πέρα, και η Κρήτη αλλά γενικά η Ελλάδα θα συνεχίσει για να πάει σε αυτό το άθλημα όσο καλύτερα γίνεται. Πρέπει να ανέβει, καθώς είναι ένα άθλημα που συνδυάζει διασκέδαση, γυμναστική, χαρά και αγωνιστικότητα κι είναι πολύ καλό να το στηρίξουμε.

 

Στην Κρήτη ταιριάζει το μπιτς βόλεϊ;

«Απόλυτα! Έχει ωραίες παραλίες, ωραίες θάλασσες, καλά παιδιά στο αγωνιστικό κομμάτι και σα χαρακτήρα και της ταιριάζει απόλυτα πιστεύω.»

 

roumelitakis 6433