Απόλλων Καλαμαριάς: Νέα πρόσωπα, ίδιο πνεύμα

Από τη στιγμή που βρέθηκε στη μεγάλη κατηγορία, ο Απόλλωνας κάθε χρόνο φροντίζει να διαψεύδει τους άσπονδους φίλους του και εύκολα ή δύσκολα καταφέρνει να ανανεώσει την παραμονή του στη Volleyleague. Στόχο που έχει και φέτος, σε μια σεζόν όπου υπάρχουν σημαντικές αλλαγές τόσο στο ρόστερ, όσο και στη διοίκηση του συλλόγου.

apollon_kalamariasΒάσω Τσιούγγαρη: «Θα παλέψουμε και φέτος»

Υπήρξε από τις πρώτες αθλήτριες της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή, αλλά από τη στιγμή που η ομάδα της γειτονιάς της το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε σε δύσκολη θέση δεν το σκέφτηκε στιγμή.

Η Βάσω Τσιούγγαρη, ως ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Φίλων Απόλλων Πόντου, ρίχθηκε στη μάχη, έχοντας και μια σημαντική πρωτιά, αφού είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος ΤΑΑ που συμμετέχει στη Volleyleague.

«Εγώ απλά προσφέρθηκα να βοηθήσω τον Απόλλωνα και ειλικρινά δεν δίνω βάση στον τίτλο του προέδρου, αφού η προσπάθεια είναι κοινή απ' όλα τα μέλη του ΤΑΑ, αλλά και τον Ερασιτέχνη φυσικά», ξεκαθαρίζει η ίδια χρησιμοποιώντας τους ίδιους χαμηλούς τόνους και για τους αγωνιστικούς στόχους του τμήματος.

«Παρόλο που ξεκινήσαμε καθυστερημένα, καταφέραμε να συγκροτήσουμε ένα αξιόλογο ρόστερ, χωρίς υπερβολές. Υπάρχει στην ομάδα εμπειρία, αλλά και ταλέντο, όμως σίγουρα υπάρχει θέληση και αγάπη γι' αυτό που κάνουν κι είμαστε αισιόδοξοι ότι και φέτος ο Απόλλωνας θα ξεπεράσει τον εαυτό του».

Μπαμπαλιούτας, Ουσίλιανιν: «Υπομονή και θα δείτε»

Ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας ήταν μία από τις τελευταίες προσθήκες στο ρόστερ του Απόλλωνα και στο πρόσωπο του ο Χρήστος Πάτρας βλέπει τον έμπειρο αθλητή που θα καθοδηγεί την ομάδα εντός του γηπέδου.

«Μπορεί να είναι και η πρώτη φορά που είμαι ο πιο μεγάλος σε ηλικία σε μια ομάδα...», λέει ο 37άχρονος λίμπερο και σπεύδει να συμπληρώσει: «Εγώ πάντως αισθάνομαι έφηβος».

Αν και ακόμη δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον περσινό τραυματισμό του (υπέστη ατροφία στο πόδι από ζημιά στο νεύρο και βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποθεραπείας) εν τούτοις συμμετέχει κανονικά στην προετοιμασία και είναι έτοιμος για τις προκλήσεις της νέας χρονιάς.

«Στην Καλαμαριά με θέλανε όχι μόνο για να βοηθήσω αγωνιστικά, αλλά και με την εμπειρία μου να στηρίξω την ομάδα και η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι σα δεύτερος προπονητής, έχοντας την ευθύνη να συμβουλεύσω και να βοηθήσω τους νεαρούς συμπαίκτες μου», τονίζει και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ομάδα του.

«Στον Απόλλωνα υπάρχουν παιδιά με ταλέντο, τα οποία με σκληρή δουλειά και υπομονή μπορούν να προσφέρουν πολλά στην ομάδα, αλλά και στον εαυτό τους. Ο στόχος μας φυσικά είναι η παραμονή, και νομίζω ότι έχοντας καλύτερη ομάδα από πέρσι θα τα καταφέρουμε».

Ο Βλάντιμιρ Ουσίλιανιν, εμφανίζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά ως γνήσιο τέκνο της μεγάλης σχολής του Κράλιεβο (τελευταία ‘προϊόντα' της οι πρωταθλητές Ευρώπης αδελφοί Κοβάσεβιτς) έχει ως μεγάλο του προσόν την υποδοχή.

«Δεν θέλω να μιλάω για τον εαυτό μου και προτιμώ να με κρίνουν οι άλλοι μέσα στο γήπεδο, αλλά η υποδοχή είναι το Α και το Ω σε κάθε ομάδα και πιστεύω ότι μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά θα κάνουμε καλή δουλειά σ' αυτό τον τομέα», λέει ο 28άχρονος ακραίος δείχνοντας ενθουσιασμένος με την εικόνα της νέας του ομάδας: «Σε σχέση με πέρσι υπάρχει ένα πολύ πιο νεανικό σύνολο και οι περισσότεροι παίκτες έχουν πολλά κίνητρα και μεγάλη επιθυμία για να αποδείξουν την αξία τους. Κι αυτό σε συνδυασμό με τη δουλειά που γίνεται πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ στη διάρκεια της σεζόν».

Κι αν ο Χρήστος Πάτρας έχει θέσει εντός της ομάδας ως βασικό στόχο την παραμονή, ο Ουσίλιανιν θέλει: «...κάτι παραπάνω. Πιστεύω ότι αν έχουμε την υγεία μας θα μπορέσουμε να το πετύχουμε».


Η ταυτότητα
Διεύθυνση: Παπάγου & Σουρμένων 55131 Καλαμαριά
Τηλ. : 2310412230
Έδρα : Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς
Διεύθυνση : Τριπόλεως & Σουρμένων, 55131
Χωρητικότητα : 700
Τηλ. Γηπέδου : 2310410956
Ιστοσελίδα : www.apollonkalamariasvolley.gr email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Πρόεδρος ΤΑΑ: Βασιλική Τσιούγγαρη
Αντιπρόεδροι ΤΑΑ: Δημήτρης Σωσσίδης, Παναγιώτης Χατζηανδρέας
Διευθυντής τμήματος & Team manager: Παρθένιος Κεραυνόπουλος

Το ρόστερ

1.Ηρακλής ΠΑΝΤΣΙΟΣ 24 1.81 Λίμπερο Μουδανιά
2.Λάμπρος ΔΑΝΑΣ 26 1.88 Ακραίος Μουδανιά
3.Τζέτομιρ ΙΛΙΤΣ 23 1.97 Ακραίος Μουδανιά
4.Στέλιος ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ 26 Πασαδόρος 1,89 Ηρακλής
5.Παναγιώτης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 25 Λίμπερο 1,85 Απόλλων Κ.
6.Θεόδωρος ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 26 Ακραίος 1,88 Απόλλων Κ.
7.Λάμπης ΜΠΑΜΠΑΛΙΟΥΤΑΣ 38 Λίμπερο 1.87 Ηρακλής
8.Γιώργος ΑΜΑΡΙΑΝΝΑΚΗΣ 18 Ακραίος 1.98 Απόλλων Κ.
9.Δημήτρης ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 17 1.81 Πασαδόρος Απόλλων Κ.
10.Βλάντιμιρ ΟΥΣΙΛΙΑΝΙΝ 28 Ακραίος 1.93 Κράλιεβο (SRB)
11.Μλάντεν ΜΠΟΓΙΟΒΙΤΣ 25 Κεντρικός 2.01 Κράλιεβο (SRB)
12.Κάσσανδρος ΣΤΙΓΓΑΣ 18 Κεντρικός 2.00 Απόλλων Κ.
14.Αινείας ΤΖΕΛΑΤΗΣ 29 Διαγώνιος 2,02 Άρης Μαρμούρης ΑΕ
15.Αργύρης ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ 20 Ακραίος 1.93 Απόλλων Κ.
16.Βασίλης ΣΤΟΪΛΟΥΔΗΣ 19 Κεντρικός 2.00 Απόλλων Κ.

Προπονητής: Χρήστος Πάτρας
Στατιστικολόγος: Παναγιώτης Κουντουρίδης
Φυσιοθεραπευτής: Μαρί Κιουρκτζιάν
Γιατρός: Ουλφ Μόμπιους