ΓΑΣ Παμβοχαϊκός: Μισός αιώνας ζωής

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση του ΓΑΣ Παμβοχαϊκού και στο Βραχάτι δεν θα μπορούσαν να περιμένουν καλύτερο δώρο γενεθλίων, μετά την άνοδο της ομάδας βόλεϊ του συλλόγου στη Volleyleague.

Ρωμανός: «Κάθε χρόνο κι ένα βήμα παραπάνω»

Παλιός ποδοσφαιριστής του Παμβοχαϊκού, αλλά και πρόεδρος στο ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου μέχρι το 2004, ο Κωνσταντίνος Ρωμανός εκείνη τη χρονιά αποφάσισε να κάνει μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του, μεταπηδώντας στο τμήμα βόλεϊ.

Επτά χρόνια αργότερα, ο έμπειρος οικονομολόγος δικαιολογημένα μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος και δικαιωμένος για την επιλογή του...

«Απογοητεύτηκα από το ποδόσφαιρο, αφού αυτά που συμβαίνουν σήμερα τα είχα βιώσει στη δική μου θητεία. Κι έτσι όταν ο πρώην Δήμαρχος της περιοχής που ήταν πρόεδρος στην ομάδα βόλεϊ μου ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να την αναλάβω, αποφάσισα να πω το ‘ναι'», τονίζει ο κ. Ρωμανός ο οποίος ανέλαβε την ομάδα από τις τοπικές κατηγορίες για να την οδηγήσει στη Volleyleague.

«Αν το δει κάποιος επιφανειακά είναι μια δικαίωση, αλλά αυτή η πορεία δεν ήταν εύκολη και συνήθως κρατάς τις δύσκολες στιγμές», παραδέχεται και δεν κρύβει την προσμονή που υπάρχει για την έναρξη της σεζόν: «Η ανυπομονησία μας έγινε μεγαλύτερη λόγω της αναβολής, αλλά νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για τις προκλήσεις. Έχουμε αντιληφθεί που είμαστε, ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε τη χαρά μας και φτάσαμε εδώ που έχουμε φτάσει, βάζοντας νέους στόχους κάθε φορά και κάνοντας ένα βήμα κάθε χρόνο».

Όσον αφορά δε τους φετινούς στόχους της ομάδας του; «Να.. μάθουμε την κατηγορία, εξασφαλίζοντας την παραμονή κι από κει και πέρα αν έρθει κάτι πιο ευχάριστο, θα το απολαύσουμε. Βλέπουμε και στον κόσμο της περιοχής τη χαρά και την προσμονή που υπάρχει για αυτή τη νέα περιπέτεια, έχουμε την συμπαράσταση του και τον ευχαριστούμε γι' αυτό, αλλά κι εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να τους προσφέρουμε κι άλλες χαρές».

Σπηλιόπουλος, Λιοντάς: «Ανυπόμονοι, αλλά και προσγειωμένοι»

Αμφότεροι, αποτελούν δύο από τις ελπίδες του Παμβοχαϊκού, αλλά και του ελληνικού βόλεϊ γενικότερα... Ο 20άχρονος Παναγιώτης Σπηλιόποπυλος κι ο 18άχρονος Μιχάλης Λιόντας δεν κρύβουν ότι περιμένουν πως και πως το πρώτο σερβίς της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 για να υλοποιήσουν ένα μεγάλο τους όνειρο.

«Υπάρχει ανυπομονησία σε όλους, γι' αυτή την πρώτη παρουσία της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία... Η τοπική κοινωνία στηρίζει την ομάδα και θέλει να τη δει να αντιμετωπίζει τις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά το ίδιο θέλουμε κι εμείς. Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος που θα βρεθώ αντιμέτωπος με τους καλύτερους παίκτες της Volleyleague και περιμένω πως και πώς να ξεκινήσει η σεζόν», δηλώνει ο Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, ο οποίος δεν ξεχνά και τη βοήθεια που του προσέφερε το 1o Volleyleague Camp, «όλα τα παιδιά κερδίσαμε πολλά από την παρουσία μας εκεί. Οι προπονητές μας βοήθησαν πάρα πολύ και πρέπει οπωσδήποτε να συνεχιστεί».

Σύμφωνα με τον 20άχρονο διαγώνιο ο στόχος του Παμβοχαϊκού είναι: «η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής, αλλά η ομάδα έχει ποιότητα και πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή πορεία» για να συμφωνήσει μαζί του ο άλλος ‘μικρός' του ΓΑΣ Μιχάλης Λιόντας. «Σίγουρα ο βασικός στόχος είναι η παραμονή, αλλά όπως δείξαμε και στα φιλικά έχουμε μια καλή ομάδα η οποία πιστεύω ότι δεν θα είναι στην επικίνδυνη ζώνη».

Ο πασαδόρος της Εθνικής Παίδων έζησε ένα γεμάτο καλοκαίρι (συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και μεταγραφή στον Παμβοχαϊκό), αλλά δεν κρύβει ότι: «περιμένω τις νέες προκλήσεις με εξίσου μεγάλο ενθουσιασμό. Είναι η πρώτη μου φορά στη μεγάλη κατηγορία και ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι αγώνες».

Ο Λιόντας θα βρεθεί αντιμέτωπος με αρκετούς φίλους από την Εθνική Παίδων και παρόλο που αρνείται ότι θα υπάρχουν μεταξύ τους στοιχήματα, παραδέχεται: «Αυτή η χρονιά θα έχει πολλές ευκαιρίες για νέους παίκτες και πιστεύω ότι όλα τα παιδιά θα δείξουν ότι υπάρχει μέλλον στο ελληνικό βόλεϊ».

Ο μεν Σπηλιόπουλος έχει ήδη συμπληρώσει ένα χρόνο στο Βραχάτι, ο δε Λιόντας λίγους μήνες, αλλά αμφότεροι έχουν αντιληφθεί ότι η τοπική κοινωνία καμαρώνει για τον Παμβοχαϊκό.

«Είμαστε η πρώτη ομάδα που θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία και για τους κατοίκους είναι μια μεγάλη γιορτή. Το δείχνουν με την παρουσία τους στα φιλικά κι είμαστε σίγουροι ότι το γήπεδο μας θα είναι γεμάτο».

Η ταυτότητα

Διεύθυνση : Ελ.Βενιζέλου 71, Βραχάτι Κορινθίας Τηλ. : 2741056163
Έδρα : Κ.Γ. Δήμου Βέλου Βόχας
Διεύθυνση : Βραχάτι Κορινθίας
Χωρητικότητα : 600
Τηλ. Γηπέδου : 2741054593
Ιστοσελίδα : www.pamvohaikos.gr
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πρόεδρος ΤΑΑ : Κωνσταντίνος Ρωμανός
Αντιπρόεδρος ΤΑΑ: Ιωάννης Κοτσίρης
Γραμματέας ΤΑΑ : Δημήτριος Κωνστανταράκης
Μέλη ΤΑΑ : Ιωάννης Σταμπεδάκης, Γρηγόριος Λιούλιας
Team manager : Ιωάννης Σταμπεδάκης
Υπ. Marketing : Δημήτριος Κωνστανταράκης
Υπεύθυνος Τύπου: Ιωάννης Κοτσίρης

Το ρόστερ

Αρ. Ονοματεπώνυμο Ηλικία Ύψος Πρ. ομάδα
1.ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 37 1,89 ΛΙΜΠΕΡΟ ΠΑΟΚ
2.ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ 24 1,90 ΠΑΣΣΑΔΟΡΟΣ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
3.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ 32 1,96 ΑΚΡΑΙΟΣ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
4.JERNEJ POTOCNIK 30 1,97 ΑΚΡΑΙΟΣ KROPA (SLO)
5.ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΙΒΑΧΤΗΣ 31 1,86 ΠΑΣΣΑΔΟΡΟΣ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
6.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΗΛΙΠΟΥΛΟΣ 20 1,96 ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
7.ΣΠΥΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΟΓΛΟΥ 33 1,90 ΛΙΜΠΕΡΟ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
8.ΑΝΤΩΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 32 1,93 ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
9.ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ 36 1,97 ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
10.ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΡΔΗΣ 31 1,93 ΑΚΡΑΙΟΣ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
11.ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 30 2,00 ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΑΟΚ
12.MARK DUSHARME 30 2,03 ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ SALONIT (SLO)
13.ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΛΑΣ 27 2,05 ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
14.ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΟΝΤΑΣ 18 1,85 ΠΑΣΣΑΔΟΡΟΣ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ
16.ΛΟΥΚΑΣ ΣΖΑΡΕΚ 21 2,00 ΑΚΡΑΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
17.ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΑΣ 26 1,92 ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
18.ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΝΟΥΛΑΣ 31 1,80 ΛΙΜΠΕΡΟ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

Προπονητής: Νίκος Ζαλμάς
Βοηθός προπονητή & Στατιστικολόγος: Αντώνης Παπαδόπουλος
Φυσιοθεραπευτής: Βασίλης Παπαχρήστου
Φροντιστής: Βασίλης Μπουγάς
Γιατρός: Ιωάννης Ντέρος