Mαριώτα Αγγελοπούλου: «Ο κορωνοϊός θα αλλάξει και το beach volley – Έχει μέλλον το άθλημα στην Κύπρο»

Ο κορωνοϊός θα φέρει ριζική αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων του beach volley.

Αυτό υποστηρίζει σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ μια εκ των κορυφαίων αθλητριών μας στην άμμο η Μαριώτα Αγγελοπούλου. Η Μαριώτα λόγω καραντίνας έμεινε στην Πάτρα και μοιράζεται μαζί μας πως βιώνει αυτές τις δύσκολες ημέρες για την ανθρωπότητα και τις σκέψεις της για τις επόμενες διοργανώσεις όποτε αυτές γίνουν με ειδική μνεία την προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της Μαριώτας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ www.volleyball.org.cy είναι το ακόλουθο:

Ερ.Μαριώτα πώς περνάς την καραντίνα;

«Κάνω διάφορα πράγματα στο σπίτι διαβάζω αρκετά βιβλία, μαγειρεύω, γυμναστική, παρακολουθώ ντοκιμαντέρ, αλλά δεν σου κρύβω ότι μετά από σχεδόν 2 μήνες καραντίνας μου λείπει η παλιά ζωή και η ελεύθερη δραστηριότητα χωρίς περιορισμούς».

Eρ. Αρχίσατε προπονήσεις στην Ελλάδα – Ακολουθείς κάποιο πρόγραμμα;

«Αυτή την εβδομάδα επετράπη στην Ελλάδα η ατομική προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους. Σε πρώτο στάδιο πιστεύω ότι όλοι οι αθλητές πριν επανέλθουν αγωνιστικά πρέπει να ασχοληθούν με τη φυσική τους κατάσταση μετά την καραντίνα. Είναι μια διαδικασία περίεργη. Μπορεί να κάναμε γυμναστική στο σπίτι, αλλά το να τρέχεις και να κάνεις άλματα στην άμμο είναι κάτι πολύ διαφορετικό και χρειάζεται δουλειά τώρα».

«Η πιο περίεργη χρονιά»

Eρ. Τι θα κάνεις Μαριώτα μου τη φετινή χρονιά;

«Η φετινή χρονιά είναι η πιο περίεργη που έχω ζήσει. Όλα τα τουρνουά έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί με πιθανή επανεκκίνηση τα τέλη Αυγούστου. Επίσης, στο beachvolley τα περισσότερα τουρνουά είναι διεθνή άρα θα πρέπει να ταξιδέψουμε ή να έρθουν ξένες ομάδες στην Κύπρο. Μετά την πανδημία όλα αυτά δεν είναι αυτονόητα και εύκολα όπως συνήθιζαν να είναι. Πιστεύω θα αλλάξει ριζικά ο τρόπος λειτουργίας του beachvolley, θα γίνονται λιγότερα τουρνουά. Τέλος, θεωρώ ότι θα περιοριστούμε σε εγχώριες διοργανώσεις στο άμεσο μέλλον μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο».

«Όλα είναι στον αέρα»

Ερ. : Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Οι στόχοι μου εξαρτούνται από τις διαθέσιμες διοργανώσεις. Χωρίς διοργανώσεις δεν υπάρχουν στόχοι. Τέτοιες μέρες κανονικά θα παίζαμε τη 2η φάση Ολυμπιακής Πρόκρισης στη Μαδρίτη. Μεταφέρθηκε για του χρόνου. Για να δούμε.... Οι βαθμοί μας έχουν παγώσει από τις 20 Μαρτίου. Με το πλάνο που είχαμε θα ξεπερνούσαμε κι άλλες ομάδες στο ranking μέχρι σήμερα. Τώρα όλα είναι στον αέρα».

Χωρίς φαβορί – Ανοικτή η πρόκριση

Ερ.: Η ομάδα μας μπορεί να διεκδικήσει πρόκριση στην Ολυμπιάδα;

«Η πρόκριση είναι ανοιχτή για το γυναικείο beach volley μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά, αφού από βαθμολογικής πλευράς δεν έχουμε τους επαρκείς βαθμούς. Είναι πολύ δύσκολο γιατί είναι μόνο μια θέση για τις ευρωπαϊκές ομάδες (εκτός από αυτές που έχουν ήδη προκριθεί). Μετά τον κορωνοϊό θα αλλάξουν πολλά πράγματα, ο αθλητισμός έχει μείνει πίσω, δεν θα υπάρχουν φαβορί»

H Ντάρια και ο Σωτηράκης

Ερ. Είσαι αισιόδοξη για την πορεία του beach volley;

«Ναι είμαι. Η ποιότητα των ομάδων μας αλλά και τα αποτελέσματα βελτιώνονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Με τέτοιους ρυθμούς σίγουρα θα βελτιωθούν κι άλλο και αυτό γιατί τις ομάδες πλαισιώνουν πολύ νεαρά παιδιά όπως η Ντάρια και ο Σωτηράκης (Σιαπάνης). Η Μανωλίνα κι εγώ ανοίξαμε το δρόμο και εύχομαι να έρθουν τα καλύτερα».

Λεζ. Η Μαριώτα Αγγελοπούλου μαζί με την Μανωλίνα Κωνσταντίνου πέτυχαν σπουδαίες επιτυχίες στην άμμο.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ