CEV Beach Volley Nations Cup 2023: Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στον όμιλο των γυναικών

Ομάδες από την Ισπανία, την Γαλλία και την Πορτογαλία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στον όμιλο του CEV Beach Volley Nations Cup που θα γίνει στο Ηράκλειο Κρήτης οι Μυρτώ Καλαμαρίδου, Δήμητρα Μαναβή και Διονυσία Μάτιου, Λίζα Τριανταφυλλίδη.

Την Ισπανία θα εκπροσωπήσει ως πρώτη ομάδα οι Μαρία Κάρο Μάρκεζ, Άνγκελα Λομπάτο που βρίσκονται στο Νο26 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η δεύτερη ομάδα τους αποτελείται από τις Λιλιάνα Φερνάντεζ και Πάουλα Γκουιτιέρεζ που βρίσκονται στο Νο67.

Μάλιστα, η Λιλιάνα Φερνάντεζ έχει αγωνιστεί σε δύο Ολυμπιάδες (Λονδίνο 2012 και Ρίο Ντε Τζανέιρο 2016) κατακτώντας την 9η θέση. Οι Μάρκεζ, Λομπάτο είναι μαζί ως δίδυμο από το 2021 και την πρώτη τους σεζόν ως συμπαίκτριες έφτασαν μέχρι την 5η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Στο Νο16 της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκονται οι Γαλλίδες Λεζάν Πλασέτ, Αλεξία Ρισάρ, οι οποίες θα δώσουν το έκτο τους τουρνουά για το 2023. Οι δύο αθλήτριες είναι συμπαίκτριες από το καλοκαίρι του 2022 με καλύτερο πλασάρισμα την 5η θέση στο τουρνουά κατηγορίας Challenge της FIVB που έγινε στο Μεξικό πριν δύο μήνες.

Η δεύτερη ομάδα της Γαλλίας είναι οι Αλίν Σαμερό, Κλεμένς Βιεϊρά που βρίσκονται στο Νο76 του κόσμου.

Την προσπάθειά της θα κάνει και η Πορτογαλία με τις Μπεατρίς Πινέιρο, Ινές Κάστρο (Νο180) και την Άνα Μοντέιρο με την Μαργκαρίντα Σάντος (Νο328).
 
*Στην κεντρική φωτογραφία οι Γαλλίδες Λεζάν Πλασέτ, Αλεξία Ρισάρ.