ΙΙ Παράκτιοι Πάτρα: Ελλάδα και Κύπρος έδειξαν τις προθέσεις τους

Ιδανικό ήταν το φινάλε της πρώτης ημέρας για τις δύο ομάδες της Ελλάδας και της Κύπρου στο Beach Volley γυναικών στους ΙΙ Παράκτιους Αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πάτρα.

Στο κατάμεστο γήπεδο C5 της εγκατάστασης «Artemis» παρουσία 1.000 θεατών οι πρωταθλήτριες Ελλάδας Vassiliki ARVANITI, Panagiota KARAGKOUNI νίκησαν 2-0 (21-13, 21-10) τις Sara RADANOVIC, Valentina VRBANC από την Κροατία και από τον πρώτο τους αγώνα έδειξαν τις προθέσεις για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Οι Sara RADANOVIC, Valentina VRBANC έχουν νικήσει 2-0 (21-15, 21-16) την δεύτερη ομάδα της Γαλλίας Pia SZEWCZYK, Clemence VIEIRA και οι δύο πρώτες θέσεις θα κριθούν στον αγώνα μεταξύ των Vassiliki ARVANITI, Panagiota KARAGKOUNI και των Pia SZEWCZYK, Clemence VIEIRA που θα γίνει την Πέμπτη 29 Αυγούστου. «Ευχαριστούμε τον κόσμο για την υπέροχη υποστήριξη. Με τέτοιο κοινό σε γεμάτο γήπεδο δεν χάνεις εύκολα. Πετύχαμε μια νίκη ουσίας και ψυχολογίας. Είμαστε κουρασμένες μετά από μια δύσκολη σεζόν αλλά είμαστε υποχρεωμένες να τα δώσουμε όλα για κάτι ξεχωριστό ειδικά τώρα που η Παγκόσμια Ομοσπονδία αναβάθμισε τους Αγώνες της Πάτρας ως ένα Προολυμπιακό Τουρνουά».

Στον Β όμιλο η πρώτη ομάδα της Γαλλίας αποτελούμενη από τις Αline CHAMEREAU, Alexandra JUPITER έκανε επίδειξη δύναμης με 2-0 (21-08, 21-17) απέναντι στις Valmira RAMADANI, Dhurate SYLEHMANI από το Κόσοβο η οποία και αποκλείστηκε καθώς γνώρισαν δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Την δεύτερη θέση και την πρόκριση στην 8αδα πήραν και οι Klara KREGAR, Katarina FABJAN από τη Σλοβενία.

Στον C όμιλο η δεύτερη ομάδα της Ελλάδας με τις Konstantina TSOPOULOU, Dimitra MANAVI έκανε αλάνθαστη εμφάνιση απέναντι στις Σέρβες Μarija MILJEVIC, Tamara MILJEVIC και νίκησαν 2-0 (21-13, 21-12) εξασφαλίζοντας την πρόκριση μαζί με την δεύτερη ομάδα της Κύπρου αποτελούμενη από τις Ζoi KONSTANTOPOULOU, Erika ZEMBYLA.

H ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τις Konstantina TSOPOULOU, Dimitra MANAVI είπαν για το νικηφόρο ξεκίνημα στο Beach Volley:

«Ηρθαμε εδώ για να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Κάναμε καλή εμφάνιση, με λίγα λάθη και ο κόσμος της Πάτρας με έδωσε ώθηση για την πρώτη μας νίκη. Η συνέχεια θα είναι πιο δύσκολη. Βήμα, βήμα θέλουμε να ανέβουμε στο βάθρο», δήλωσαν οι Konstantina TSOPOULOU, Dimitra MANAVI.

Στον D όμιλο οι Vanessa Sofia DA COSTA PAQUETE, Beatriz SILVA PINHEIRO από την Πορτογαλία απέδειξαν πως θα είναι μέσα στις πρωταγωνίστριες για τα μετάλλια καθώς νίκησαν 2-0 (21-06, 21-08) τις Dimitra KOLE, Elsa DISHA από την Αλβανία οι οποίες και αποκλείστηκαν από την Β΄φάση. Η πρώτη θέση του D ομίλου θα κριθεί μεταξύ των Vanessa Sofia DA COSTA PAQUETE, Beatriz SILVA PINHEIRO και την πρώτη ομάδα της Κύπρου Mariota ANGELOPOULOU, Manolina KONSTANTINOU.

Τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας

D ΟΜΙΛΟΣ: Mariota ANGELOPOULOU, Manolina KONSTANTINOU (Κύπρος Ι) – Εlsa DISHA, Dimitra KOLE (Αλβανία) 2-0 (21-03, 21-10)

Β ΟΜΙΛΟΣ: Klara KREGAR, Katarina FABJAN (Σλοβενία) – Valmira SYLEJMANI (Κόσοβο) 2-0 (21-16, 21-17)

C OMIΛΟΣ: Ζoi KONSTANTOPOULOU, Erika ZEMBYLA (Κύπρος II) – Marija MILJEVIC, Τamara MILJEVIC (Σερβία) 2-0 (21-16, 21-12)

Α ΟΜΙΛΟΣ: Sara RADANOVIC, Valentina VRBANC (Κροατία) – Pia SZEWCZYK, Clemence VIEIRA (Γαλλία ΙΙ) 2-0 (21-15, 21-16)

Β ΟΜΙΛΟΣ: Αline CHAMEREAU, Alexandra JUPITER (Γαλλία Ι) – Valmira RAMADANI, Dhurate SYLEHMANI (Κόσοβο) 2-0 (21-08, 21-17)

D ΟΜΙΛΟΣ: Vanessa Sofia DA COSTA PAQUETE, Beatriz SILVA PINHEIRO (Πορτογαλία) – Dimitra KOLE, Elsa DISHA (Αλβανία) 2-0 (21-06, 21-08)

C ΟΜΙΛΟΣ: Konstantina TSOPOULOU, Dimitra MANAVI (Ελλάδα ΙΙ) – Μarija MILJEVIC, Tamara MILJEVIC (Σερβία) 2-0 (21-13, 21-12)

Α ΟΜΙΛΟΣ: Vassiliki ARVANITI, Panagiota KARAGKOUNI (Ελλάδα Ι) – Sara RADANOVIC, Valentina VRBANC (Κροατία) 2-0 (21-13, 21-10)

Πηγή: Δελτίο Τύπου ΙΙ Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019