Πρώτο σερβίς στο μπιτς βόλεϊ στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες


Με 15 ομάδες ανδρών και 12 γυναικών ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης 28 Αυγούστου οι αγώνες στα ισάριθμα ταμπλό του Beach Volley στους ΙΙ Παράκτιους αγώνες στην εγκατάσταση «Artemis» στην παραλία του ΕΟΤ στην Πάτρα.

Αποσύρθηκαν οι ομάδες από το Μαρόκο, την Τυνησία και την Λιβύη.

Στο ταμπλό των ανδρών οι 15 ομάδες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους.

Είναι τρεις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και ένας όμιλος των τριών ομάδων.

Στη Β΄φάση των 12 ομάδων θα περάσουν οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και θα συγκροτήσουν 12αρι ταμπλό όπου στη συνέχεια με νοκ άουτ αγώνες θα αναδειχτεί το ζευγάρι του τελικού.

Από τον Α΄όμιλο προκρίνονται και οι τρεις ομάδες αλλά θα παίξουν μεταξύ τους για την τελική κατάταξη που θα παίξει ρόλο στη συγκρότηση του ταμπλό στην Β΄φάση.

Οι ομάδες και οι όμιλοι:

Α΄ΟΜΙΛΟΣ: Dimitrios NIOPAS / Theodoros PAPADHMHTRIOU (Eλλάδα), Javier ΗUERTA PASTOR / Oscar JIMENEZ GUTIERREZ (Ισπανία), Pascal FERRY / Vincent FERRY (Μονακό)

Β΄ΟΜΙΛΟΣ: Olivier BARTHELEMY / Arnaud LOISEAU (Γαλλία), Hugo OLIVEIRA CAMPOS / Joao Nuno PINTO PEDROSA (Πορτογαλία), Armend BERISHA / Faton MOUSTAFA (Kόσοβο), Diego SUAREZ OSUNA / Gerard VERDU SANCHEZ (Ανδόρα)

C ΟΜΙΛΟΣ: Timothee PLATRE / Jeremy SILVESTRE (Γαλλία), Dimitrios ΑPOSTOLOU / Sotiris SIAPANHS (Κύπρος), Rafail Konstantinos BANIOTHS / Georgios TERZOGLOU (Ελλάδα), Aleksandar MAROJEVIC / Vuk MEDENICA (Μαυροβούνιο)

D΄ΟΜΙΛΟΣ: Dorde KLASNIC / Milos MILIC (Σερβία), Georgios CΗRYSOSTOMOU / Antonios LIOTATΙS (Κύπρος), Αdri ΑRAPI / Redi BAKIRI (Αλβανία), Kristian RISTESKI / Jovan SHAPE (Βόρεια Μακεδονία).

Oι αγώνες των γυναικών θα ξεκινήσουν στις 09.00 την Τετάρτη 28 Αυγούστου.

Το ταμπλό των γυναικών

Στο ταμπλό των γυναικών οι 12 ομάδες χωρίστηκαν σε 4 ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Θα προκριθούν οι δύο πρώτες και θα σχηματιστεί ταμπλό 8 ομάδων απ΄όπου θα αρχίσουν οι νοκ άουτ αγώνες.

Α΄ΟΜΙΛΟΣ: Vasiliki ARVANITI / Panagiota KARAGKOUNI (Ελλάδα), Clemence VIEIRA / Pia SZEWCZYK (Γαλλία), Valentina VRBANC / Sara RADANOVIC (Kροατία)

Β΄ΟΜΙΛΟΣ: Aline CHAMEREAU / Alexandra JUPITER / (Γαλλία), Katarina FABJAN K. / Klara KREGAR (Σλοβενία), Dhurate SYLEJMANI / Valmira RAMADANI (Κόσοβο)

C ΟΜΙΛΟΣ: Κonstantina ΤSOPOULOU / Dimitra MANAVI (Eλλάδα), Erika ZEMPYLA / Zoi KONSTANTOPOULOU (Κύπρος), Tamara ΜΙLJEVIC / Marija ΜΙLJEVIC (Σερβία)

D΄ΟΜΙΛΟΣ: Vanessa Sofia DA COSTA PAQUETE / Beatriz SILVA PINHEIRO (Πορτογαλία), Manolina KONSTANTINOU / Mariotta AGGELOPOULOU (Kύπρος), Dhimitra ΚΟLE / Elsa DISHA (Αλβανία).

Oι αγώνες των γυναικών θα ξεκινήσουν στις 10.40 την Τετάρτη 28 Αυγούστου.

Eτοιμες οι ελληνικές ομάδες

Πανέτοιμες για να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους ΙΙ Παράκτιους αγώνες είναι οι Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ ανδρών και γυναικών της Ελλάδας.

Στα δύο ταμπλό συμμετέχει η αφρόκρεμα του ελληνικού μπιτς βόλεϊ, οι πρωταθλήτριες Ελλάδας Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη, οι δευτεραθλήτριες Κωνσταντίνα Τσοπούλου, Δήμητρα Μαναβή και στους άνδρες ο οι πρωταθλητές Ελλάδας Δημήτρης Νιώπας, Θεόδωρος Παπαδημητρίου και οι δευτεραθλητές Ραφαήλ Μπανιώτης και Γιώργος Τερζόγλου.

Mακάρι να έρθει ένα μετάλλιο...

Tης αποστολής ηγείται ο ομοσπονδιακός προπονητής Βραζιλιάνος Tιέ Σαντάνα. Ο προπονητής των ανδρικών ομάδων Στάθης Χανδρινός δήλωσε για τον στόχο των ελληνικών ομάδων αλλά και τη δυναμική του ταμπλό:

«Οποια και να είναι η κλήρωση ο πρώτος μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στην Β΄φάση. Το ταμπλό των ανδρών είναι πολύ ανταγωνιστικό. Ξεχωρίζουν οι ομάδες από την Σερβία, την Γαλλία, το Μαυροβούνιο ενώ δυνατές είναι και οι ομάδες από την Κύπρο. Το σημαντικό είναι να παίξουμε το μάξιμουμ που μπορούμε για να τιμήσουμε τα ελληνικά χρώματα».

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ελλάδας Βίκυ Αρβανίτη δήλωσε: «Το τουρνουά αυτό γίνεται πριν από το πεντάστερο τουρνουά της Ρώμης. Το σημαντικότερο είναι πως γίνεται στην έδρα μας. Εκπροσωπούμε την Ελλάδα και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο. Το ταμπλό δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν δυνατές ομάδες. Μακάρι να κυλήσουν όλα ιδανικά και οι Ελληνες φίλαθλοι να πανηγυρίσουν κάποιο μετάλλιο από το μπιτς βόλεϊ».

Η Μαριώτα και η Μανωλίνα

Σημαντκές είναι και οι παρουσίες των ομάδων της Κύπρου με την πατρινή Μαριώτα Αγγελοπούλου να επιστρέφει στη γενέτηρα της με συμπαίκτρια τη Μανωλίνα Κωνσταντίνου.

Στη φωτογραφία η Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ στην εγκατάσταση «Artemis» στην παραλία ΕΟΤ στην Πάτρα μετά την τεχνική σύσκεψη.