CEV U18 Beach Volleyball European Championship 2022: Αφιέρωμα στις Ελληνικές ομάδες κοριτσιών

Η αντίστροφη μέτρηση για το CEV U18 Beach Volleyball European Championship 2022 στο Sportcamp στο Λουτράκι (1-4 Σεπτεμβρίου) έχει ξεκινήσει και το volleyball.gr σας παρουσιάζει τις Ελληνικές συμμετοχές στα κορίτσια.



Ελπίδα Πιτσιγκώνη - Σταματία Γκιζέττη



Η Ελπίδα Πιτσιγκώνη με την Σταματία Γκιζέττη αποφάσισαν στις αρχές του 2022 να πορευτούν μαζί στο μπιτς βόλεϊ.

Η Ελπίδα Πιτσιγκώνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 20 Μαΐου του 2005 και η Σταματία Γκιζέττη γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 2006 στη Ρόδο.

Το νεαρό δίδυμο νωρίτερα στη σεζόν αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ20 στη Τουρκία και κατέλαβε την 17η θέση.  

Για την Πιτσιγκώνη είναι η 3η Ευρωπαϊκή διοργάνωση αναπτυξιακών ηλικιών που συμμετέχει, καθώς είχε λάβει μέρος στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2021 (με συμπαίκτρια την Παρασκευή Ζαφειρίου), ενώ για την Γκιζέττη η δεύτερη μετά το Ευρωπαϊκό Κ20.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούνιορς 2022 Πιτσιγκώνη και Γκιζέττη κατέκτησαν την 5η θέση στη κατηγορία Κ19.

«Είμαστε χαρούμενες που θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα και μάλιστα στη χώρα μας, με τον κόσμο να μας υποστηρίζει. Ανυπομονούμε εδώ και αρκετό καιρό και ήρθε η στιγμή για τους αγώνες. Μετά από σκληρές προπονήσεις είμαστε έτοιμες σωματικά, ψυχολογικά και σε καλή φυσική κατάσταση. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο για να κερδίσουμε και πολλές εμπειρίες μέσα από τη διοργάνωση» δήλωσαν οι Ελπίδα Πιτσιγκώνη, Σταματία Γκιζέττη.

Κατερίνα Κατέρη - Αγγελική Κοντακιώτη



Η Κατερίνα Κατέρη και η Αγγελική Κοντακιώτη, με καταγωγή από την Αθήνα φέτος συμπλήρωσαν τρία χρόνια που αγωνίζονται ως συμπαίκτριες στο μπιτς βόλεϊ, ενώ μαζί πορεύονται και στη σάλα στο σωματείο ΑΣ Παπάγου.

Η Κατέρη γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 2006 και η Κοντακιώτη στις 5 Μαΐου του 2006 και ξεκίνησαν το μπιτς βόλεϊ σε ηικία 13 ετών.

Το 2021 κατέκτησαν την 2η θέση στην Ελλάδα στη κατηγορία Κ17, ενώ φέτο συμμετείχαν σε αρκετές αναπτυξιακές διοργανώσεις, κατακτώντας την 3η θέση στη κατηγορία Κ17, την 2η στη κατηγορία Κ19 και την 4η θέση στη κατηγορία Κ22. Στη πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκαν στο Open τζούνιορ στη Καστοριά.

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που θα είμαστε μία από τις τρεις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό U18 που θα λάβει χώρα στο Λουτράκι. Το γεγονός ότι αυτό το τουρνουά θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και δίνεται η δυνατότητα στους δικούς μας ανθρώπους να παρακολουθήσουν τους αγώνες μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον προπονητή μας, Αντώνη Πούμπουρα, καθώς και τον Τίε Σαντάνα που μας έχει αναλάβει τον τελευταίο μήνα και μας προπονεί καθημερινά, τον Κώστα Ταμπουρατζή, υπεύθυνο της εγκατάστασης Ibeach που προπονούμαστε, τις συναθλήτριές μας που ενίοτε βοηθούν στις προπονήσεις, τον σύλλογο μας Α.Σ. Παπαγου, καθώς και τις οικογένειές μας που βρίσκονται πάντα δίπλα μας. Ανυπομονούμε να παίξουμε» δήλωσε το Αθηναϊκό δίδυμο.

Ιωάννα Κοντζεδάκη - Ελευθερία Φετφατζή



Οι Κρητικές Ιωάννα Κοντζεδάκη, Ελευθερία Φετφατζή είναι η τρίτη ομάδα κοριτσιών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ18.

Από μικρή ηλικία ξεκίνησαν το βόλεϊ και στη πορεία ξεκίνησαν να προπονούνται στο μπιτς βόλεϊ και σε ηλικία 15 ετών άρχισαν να συμμετέχουν και σε αναπτυξιακές διοργανώσεις. Η Κοντζεδάκη γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 2005 και η Ελευθερία Φετφαντζή στις 11 Οκτωβρίου του 2005 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Φέτος κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ17 και την πέμπτη θέση στη κατηγορία Κ19. Επίσης, πήραν τη πρώτη θέση στο Open τζούνιορ της Κεφαλονιάς και τη δεύτερη στη Καστοριά.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένες που μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 και να εκπροσωπούμε τη χώρα μας και το νησί μας. Τα τελευταία τρία χρόνια δουλεύουμε σκληρά και θελουμε να φανούμε αντάξιες των προσδοκιών της ομοσπονδίας και να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμες σε αυτό το τουρνουά. Θέλουμε να απολαύσουμε την κάθε στιγμή γιατί είναι μια μοναδική εμπειρία για εμάς. Ευχαριστούμε όσους έχουν στήριξη αυτή την προσπάθεια: τους γονείς μας ,τον προπονητή μας, τις συμπαίκτριες μας και τους χορηγούς μας» δήλωσαν οι Ιωάννα Κοντζεδάκη, Ελευθερία Φετφατζή.