Beach Volley Nations Cup 2023: Στο Karteros Beach Sports Center στο Ηράκλειο Κρήτης ο όμιλος της Ελλάδας

 Στο Ηράκλειο Κρήτης και στις νέες και σύγχρονες εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center θα πραγματοποιηθούν από 25 έως 27 Μαΐου οι όμιλοι της Ελλάδας σε άνδρες και γυναίκες για τον 1ο γύρο του Beach Volley Nations Cup.

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτηςτο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.) και η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Το Nations Cup θα διεξάγεται κάθε χρόνο και όσον αφορά την Ευρώπη θα αντικαταστήσει και το Continental Cup, καθώς θα είναι το «όχημα» για την Ολυμπιακή πρόκριση.

Στη φετινή διοργάνωση των ανδρών συμμετέχουν 35 χώρες οι οποίες χωρίστηκαν σε 7 ομίλους των 5 ομάδων, με τις πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό (ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό που θα διεξαχθεί.

Στους άνδρες, η Ελλάδα βρίσκεται στον Γ' όμιλο μαζί με την Ιταλία, την Ουκρανία, την Δανία και το Γιβραλτάρ.

Στην αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών συμμετέχουν 31 εθνικές ομοσπονδίες και αναγκαστικά δημιουργήθηκαν 4 όμιλοι των 5 ομάδων και 3 όμιλοι των 4 ομάδων. Όπως στους άνδρες έτσι και στις γυναίκες την πρόκριση για τον τελικό κατακτούν οι 7 πρώτες ομάδες των ομίλων.

Στις γυναίκες, η Ελλάδα κληρώθηκε στον Ε' όμιλο μαζί με Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία.

Οι νικητές του Nations Cup 2023 (σε άνδρες και γυναίκες) θα κερδίσουν αυτόματα τη συμμετοχή τους στον τελικό της διοργάνωσης για το 2024, απ' όπου θα προκύψει η μία ομάδα (ανά φύλλο) που θα πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Με αφορμή την διεξαγωγή του Beach Volley Nations Cup στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που ακόμα μια σημαντική διεθνής διοργάνωση έρχεται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center, του «σπιτιού» των αθλημάτων της άμμου και των εθνικών μας ομάδων.

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το «Karteros Beach Sports Center» αποτελεί κέντρο φιλοξενίας σπουδαίων αθλητικών γεγονότων που αγκαλιάζονται από την τοπική κοινωνία και από την αθλητική οικογένεια.

Ειδικότερα για το beach volley, το μοναδικό άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες από όλα τα παράκτια αθλήματα, οι εγκαταστάσεις μας, ως μόνιμο «σπίτι» του και η άριστη συνεργασία με την ΕΟΠΕ, συμβάλλουν στην αναβάθμιση και στην προώθηση του ίδιου του αθλήματος σε ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όλες τις εθνικές αποστολές, που θα συμμετέχουν στο Nations Cup και θα βρισκόμαστε στο πλευρό των εθνικών μας ομάδων, να χειροκροτήσουμε την προσπάθειά τους, με την ευχή να κάνουν το πρώτο μεγάλο βήμα στον δρόμο προς την Ολυμπιακή πρόκριση».

ΟΜΙΛΟΙ ΑΝΔΡΩΝ

Α' ΟΜΙΛΟΣ (Νορβηγία): Νορβηγία, Εσθονία, Αγγλία, Σλοβακία, Βουλγαρία
Β' ΟΜΙΛΟΣ (Ισραήλ): Ολλανδία, Λετονία, Ισραήλ, Σκωτία, Ρουμανία.
Γ' ΟΜΙΛΟΣ (Ελλάδα): Ελλάδα, Ιταλία, Ουκρανία, Δανία, Γιβραλτάρ.
Δ' ΟΜΙΛΟΣ (Φινλανδία): Πολωνία, Σουηδία, Φινλανδία, Βέλγιο, Κύπρος.
Ε' ΟΜΙΛΟΣ (Ισπανία): Αυστρία, Ισπανία, Λιθουανία, Σλοβενία, Κροατία
Ζ' ΟΜΙΛΟΣ (Ελβετία): Γερμανία, Ελβετία, Τουρκία, Μολδαβία, Λουξεμβούργο.
Η' ΟΜΙΛΟΣ (Ουγγαρία): Γαλλία, Τσεχία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Βόρεια Ιρλανδία.

ΟΜΙΛΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Α' ΟΜΙΛΟΣ (Νορβηγία): Νορβηγία, Γερμανία, Δανία, Τουρκία.
Β' ΟΜΙΛΟΣ (Σλοβακία): Ελβετία, Ουκρανία, Λιουανία, Σλοβακία, Ρουμανία.
Γ' ΟΜΙΛΟΣ (Ολλανδία): Ολλανδία, Σλοβενία, Εσθονία, Κύπρος, Βόρεια Ιρλανδία.
Δ' ΟΜΙΛΟΣ (Ουγγαρία): Ιταλία, Αυστρία, Αγγλία, Ουγγαρία, Κροατία.
Ε' ΟΜΙΛΟΣ (Ελλάδα): Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία.
Ζ' ΟΜΙΛΟΣ (Σκωτία): Τσεχία, Πολωνία, Βέλγιο, Σκωτία.
Η' ΟΜΙΛΟΣ (Ισραήλ): Λετονία, Φινλανδία, Ισραήλ, Βουλγαρία.