Πρωτοποριακό τουρνουά King of the court στο Οίτυλο (14-15/09)

Μια πρωτοποριακή διοργάνωση που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό, οργανώνει το iBeach Volleyball Club σε συνεργασία με τον δήμο Ανατολικής Μάνης, τον σύνδεσμο των εν Αθήναις Οιτυλιοτών, και με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.
Συγκεκριμένα στις 14-15 Σεπτεμβρίου οι παραπάνω φορείς συνεργάζονται δημιουργώντας το Oitylo King of the Court στην κεντρική πλατεία του πανέμορφού Οίτυλου.

Το King of the Court είναι μια νέα μορφή διοργάνωσης που ξεκίνησε ως προπονητικό παιχνίδι και πλέον έχει γίνει θεσμός επισημοποιώντας την συνεργασία της FIVB με την AVP δημιουργώντας ένα νέο σιρκουί απο πέρσι. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε για το παιχνίδι στο www.kingofthecourt.com. Τόσο η μορφή του τουρνουά όσο και το σύστημα αγώνων που θα ακολουθηθεί είναι πιστοποιημένα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ταυτόχρονά, η χώρα μας θα είναι η πρώτη που εντάσσει μια διοργάνωση της κατηγορίας αυτής στο επίσημο καλεντάρι των διοργανώσεων του αθλήματος, διευρύνοντας έτσι την αγωνιστική περίοδο αλλά και ακλουθώντας από κοντά τις διεθνείς εξελίξεις στο beach volley.

H διοργάνωση θα περιλαμβάνει κατηγορίες ανδρών και γυναικών, ενώ η προκήρυξη και οι κανονισμοί θα αναρτηθούν σύντομα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ο.ΠΕ..

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε υψόμετρο, με το χωριό να είναι σε θέση με μοναδική θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο και μια αθλητική εγκατάσταση θα στηθεί στην κεντρική πλατεία. Το Οίτυλο είναι μια απο τις παλαιότερες πόλεις της Μάνης. Χαρακτηριστικό της περιοχής του Οιτύλου είναι οι παραδοσιακοί πύργοι με μεγάλη ιστορία και η ξεχωριστή Μανιάτικη αρχιτεκτονική. Το Οίτυλο έχει μεγάλη εμπειρία σε διοργανώσεις και φεστιβάλ με την τοπική κοινωνία να έχει μεγάλη εθελοντική δράση και τον σύνδεσμο των εν Αθήναις Οιτυλιωτών να είναι ιδιαιτέρως δραστήριος.

Εκτός της διοργάνωσης του King of the Court, το iBeach Volleyball Club και ο σύνδεσμος των εν Αθήναις Οιτυλιοτών θα πραγματοποιήσουν δράσεις και happenings ως side events του τουρνουά ενώ η συνεργασία αναμένεται να διευρυνθεί και με μεγάλη διοργάνωση το 2020.

Περισσότερες πληροφορίες στα hashtags #ibeachoitylo και #kingofthecourt, στις σελίδες FB iBeach Volleyball Club και insta @iBeach.gr, αλλά και στο επίσημο σαιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας www.volleyball.gr.