Απαντήσεις από Φ.Ε.Ι. για την αποβολή της

Με αφορμή το άρθρο που γράψαμε στις 22 Φεβρουαρίου *(παραπομπή στο τέλος του άρθρου) για την αποχώρηση- αποβολή της Φ.Ε.Ι. από το πρωτάθλημα Γυναικών και που εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας, που πηγαίνει το άθλημά μας, λάβαμε από την Φ.Ε.Ι. και τον προπονητή της Δημήτρη Καλογήρου επιστολή που εξηγεί πολλά και για τον τρόπο αντιμετώπισης της ομάδος του από την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. τα τελευταία χρόνια.

Και μιλάει για δύο μέτρα και δύο σταθμά, επισημαίνοντας όλα όσα έγιναν στα παιχνίδια της ομάδος του την φετινή χρονιά, με πραγματικά γεγονότα.
Εμείς στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας οφείλουμε να το δημοσιεύσουμε, όπου μόνοι σας μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα και βέβαια όπως και εμείς να αναρωτηθείτε γιατί τόσο «μίσος» για ένα σωματείο που για 25 χρόνια έχει προσφέρει πολλά στο Βόλεϊ των Ιωαννίνων και κατ΄επέκταση της Δυτικής Ελλάδας.
Η επιστολή της Φ.Ε.Ι. όπως μας στάλθηκε
"Κατ΄ αρχή σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια , δυστυχώς η προσφορά στη Νεολαία και μάλιστα η εθελοντική , όχι μόνον δεν εκτιμάται , αλλά μου έχει προκαλέσει προσωπικά και στο Σωματείο που υπηρετώ εικοσιπέντε(25) έτη ανελλιπώς , πολλά προβλήματα , χωρίς ποτέ ούτε εγώ ούτε το Σωματείο να ενοχλήσει κανένα .
'Όσον αφορά τα τελευταία "κατορθώματα" της ΕΣΠΕΔΕ , η οποία εξαντλεί την αυστηρότητά της σε Σωματείο που δεν έδωσε ποτέ αφορμή , παρά τα τόσα που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια σε βάρος της , θέτω υπ΄ όψιν σου τα εξής :
1) Το Σαββατοκύριακο 31/1 - 1/2 το πρόγραμμα της ΦΕΙ είχε ως εξής : Σάββατο 18.00 Ερμής Ηγουμενίτσας-ΦΕΙ (άνδρες) Κυριακή 12.00 ΦΕΙ-Βολίς (Άνδρες) , Κυριακή 17.30 ΦΕΙ-Ερμής (Γυναίκες) Γηπεδούχοι στην Ηγουμενίτσα !!! , αφού δεν υπήρχε στα Ιωάννινα ώρα στο κλειστό , έστω και αν η Φιλία δεν ήλθε να αγωνισθεί με το ΓΑΣ την Κυριακή ώρα 20.00 και δεν ειδοποίησε εγκαίρως για να μην πάμε Ηγουμενίτσα σαν γηπεδούχοι.
2)Το Σαββατοκύριακο 7-8/2 το πρόγραμμα για τα γυναικεία τμήματα ήταν :
Σάββατο Γ.Ε.Μεσολογγίου-ΦΕΙ 18.00 (Γυναίκες) , Γ.Ε.Μ. - ΦΕΙ 20.00 (Νεάνιδες)
Κυριακή Ιωνικός Αγρινίου-ΦΕΙ (Γυναίκες) 18.00. Σημειωτέον ότι οι αγώνες με τον Ερμή (Άνδρες) , και Ιωνικό(Γυναίκες) δεν ήταν στο πρόγραμμα του συγκεκριμένου Σαββατοκύριακου, στις Νεάνιδες ο αγώνας ήταν για τις αρχές Οκτωβρίου , ενώ με τη ΓΕΜ (Γυναίκες) το πρόγραμμα ήταν για την Κυριακή .
Αυτά φυσικά μπορείς να τα διαπιστώσεις και από το πρόγραμμα που έχεις.
Στις Νεάνιδες βέβαια που το Πρωτάθλημα έπρεπε να είχε λήξει τον Οκτώβριο , χωρίς να γνωρίζει κανένας ποιός το απεφάσισε ,(φυσικά όλοι γνωρίζουν ποιό Σωματείο βόλευε αυτό , αφού τον Οκτώβριο είχε τραυματίες αθλήτριές του), το σύνολο των
αγώνων έγινε τέλος Ιανουαρίου και εκκρεμούν σήμερα 13 Φεβρουαρίου και κάποιοι αγώνες .
Φυσικά τα ίδια έγιναν και τις προηγούμενες χρονιές σε βάρος μας και στις Κορασίδες και στις Νεάνιδες.
Δεν έχει όμως νόημα να εκδίδουμε ανακοινώσεις-καταγγελίες , αφ΄ ενός γιατί κουραστήκαμε να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα και αφ΄ ετέρου γιατί μας παρουσιάζουν οι "φωστήρες" του αθλήματος σαν γραφικούς.
'Έτσι λοιπόν τα κορίτσια μας , με μεγάλο βαθμό ευφυΐας και αρίστης συμπεριφοράς εντός και εκτός γηπέδου (αυτό δε νομίζω να το αμφισβητεί κανείς) , δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό το αίσχος , που το βίωσαν τα τελευταία χρόνια εις βάρος τους.

Υ.Γ. Επειδή μερικοί είναι ποιό ίσοι , αγώνες που ήταν ορισμένοι δεν έγιναν , χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις στις ομάδες και συγκεκριμένα :
α) Νεάνιδες Ηρακλής - Πρέβεζα Κυριακή 12/10/2014 (Σάββατο τραυματίστηκε η Χαμπηλομάτη στον αγώνα με τον Άρη Θεσσ/κης)
β) ΦΕΙ - Ερμής (Γυναίκες) Παρασκευή 23/1 /2015 (δεν ήλθε ο Ερμής -επαναλήφθηκε)
γ) ΓΑΣ - Ερμής (Άνδρες) (δεν ήλθε ο Ερμής - επαναλήφθηκε)
δ) ΓΑΣ- Βολίς (Άνδρες) (δεν ήλθε η Βολίδα - επαναλήφθηκε)
Δεν θέλω να επεκταθώ , γιατί μπορώ να γράψω βιβλίο με τα γεγονότα των τελευταίων ετών .
Ελπίζω να είστε όλοι καλά , αθλητικούς χαιρετισμούς στα αγόρια και τα κορίτσια της ομάδος σας".
Με τιμή
Δημήτρης Καλογήρου Φ.Ε. Ιωαννίνων

*

Σας είχαμε ενημερώσει έγκαιρα με άρθρο μας ** (παραπομπή στο τέλος) στις 15 Ιανουαρίου ότι τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς για το Βόλεϊ στη Δυτική Ελλάδα και την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. Και επαληθευτήκαμε σε λιγότερο από ένα μήνα, αφού με email που λάβαμε πριν από λίγο από την διοργανώτρια αρχή και η Φ.Ε.Ι. αποβάλλεται από το πρωτάθλημα Γυναικών και ο λόγος οι δύο μηδενισμοί στα παιχνίδια με Ιωνικό στο Αγρίνιο και Γ.Ε.Μ. στο Μεσολόγγι που δεν κατέβηκε να αγωνιστεί. Αναλυτικά το email της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. «Σας πληροφορούμε ότι η Φ.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Γυναικών έπειτα από δύο μηδενισμούς».
Η Φ.Ε.Ι. που τα τελευταία 15 χρόνια ήταν πάντα μέσα στους τίτλους, κατέκτησε πολλά ηλικιακά πρωταθλήματα και έβγαλε πολλές αθλήτριες που στελέχωσαν ακόμη και τις Εθνικές ομάδες. Αυτό εμάς σαν ομάδα μας λυπεί, γιατί θα λείψει από την Περιφέρειά μας ακόμη μία ομάδα και πόσο άλλωστε όταν πρόκειται για την Φ.Ε.Ι. και τον Δημήτρη Καλογήρου που έχτισε με πολύ κόπο και ιδρώτα αυτή την ομάδα και ήταν πόλος έλξης για πολλά κορίτσια στα Γιάνεννα.
Το λέμε για άλλη μία φορά, μήπως πρέπει να προβληματιστούμε, να βάλουμε την λογική πάνω από όλα και να κάνουμε την ύστατη προσπάθεια μήπως σώσουμε κάτι από το άθλημά μας που μαθηματικά βαδίζει προς την καταστροφή;

** 

Το site της ομάδος μας πιστό στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του σας παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και πάνω από όλα αντικειμενική ενημέρωση. Σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας για αποχώρηση μετά των Ελπίδων Λευκάδας και του Αρχίλοχου Λευκίμμης από το πρωτάθλημα. Σήμερα επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες μας και οριστικά αποχωρεί από το πρωτάθλημα και η ομάδα της Λευκίμμης.
Μόνο καλό δεν είναι αυτό για το άθλημά μας και την Ένωση που σκοπός της είναι η ανάπτυξη του Βόλεϊ σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Καιρός να προβληματιστούμε ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά τι πραγματικά φταίει. Γιατί ο κατήφορος δεν θα έχει τέλος και για να μην γίνουμε μάντεις κακών, έγκαιρα ενημερώνουμε ότι στα πρόθυρα της αποχώρησης είναι και τουλάχιστον άλλο ένα σωματείο.
Επιτέλους ας κάνουμε κάτι πριν να είναι αργά…