Καλλονή διαγώνια για τον Ολυμπιακό

«Αυτό που έκανε σήμερα ο Ολυμπιακός δεν το έχω ξαναδεί! Τόσο γρήγορο τράνσφερ δεν έχει βγει ποτέ από καμία άλλη ομάδα είτε πρόκειται για μεταγραφή ανδρών είτε γυναικών».

του Δημήτρη Τυχάλα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η σημερινή ημέρα θα μείνει για αρκετό καιρό αξέχαστη στους ερυθρόλευκους, οι οποίοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν σε χρόνο dt την συμφωνία τους με τον Σέρβα διαγώνια Ίβανα Νέσοβιτς, προκαλώντας μέχρι και τον θαυμασμό του αρμόδιου τμήματος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας το οποίο ποτέ στο παρελθόν δεν ξεκίνησε να ασχολείται με μία μεταγραφή στη μία το μεσημέρι και την είχε ολοκληρώσει τρεις ώρες αργότερα.
Κι όμως με μια επιχείρηση που περισσότερο έμοιαζε με… επικίνδυνη αποστολή ο Ολυμπιακός κατάφερε λίγο πριν το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου της Α1 γυναικών να προχωρήσει σε μία κίνηση η οποία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα του πρωταθλήματος.
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, στον Ολυμπιακό δεν ήταν ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα παρουσίας της Λετίσια Μποσκάτσι, αφού παρά τις συνεχόμενες ευκαιρίες που τις έδιναν η διαγώνια από την Αργεντίνη δεν έπειθε. Κι η κακή παρουσία της στον αγώνα με την ΑΕΚ (όπου το κιτρινόμαυρο μπλοκ πολλές φορές την άφηνε μόνη της να κάνει επιθέσεις) τους ώθησε στην απόφαση αλλαγής, με τους ερυθρόλευκους να στέκονται τυχερή καθώς το ίδιο βράδυ προέκυψε η προοπτική απόκτησης της Νέσοβιτς.
Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένας απίστευτος αγώνας δρόμου καθώς υπήρχαν συγκεκριμένες δυσκολίες. Η πρώτη αφορούσε την αποδέσμευση της Μποσκάτσι (άρα επαφές με την Αργεντινή) κι η δεύτερη την αποστολή των εγγράφων της προηγούμενης ομάδας της Νέσοβιτς καθώς η Σέρβα διαγώνια στην αρχή της σεζόν είχε μεταγραφή από την Ζελέζνιτσαρ στην Κινεζική Τιανζίν!
Το ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε μέσα σε 30 ώρες να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αποτελεί ένα πραγματικό θαύμα το οποίο ολοκληρώθηκε χθες με την παρουσία ανθρώπου της ομάδας στο Βελιγράδι (προκειμένου να συμπληρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα από την σερβική ομοσπονδία), αλλά και στο Λουξεμβούργο (έδρα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας) όπου αργά το μεσημέρι κατατέθηκε ο πλήρης φάκελος.
Κι αν στο παρελθόν κάποιος σύλλογος του εξωτερικού έχει κάνει κάτι ανάλογο δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι για πρώτη φορά μία ελληνική ομάδα και δη ο Ολυμπιακός πετυχαίνει κάτι τέτοιο.
Με την Νέσοβιτς να διεκδικεί πριν καν έρθει τον τίτλο της πιο… hot παρουσίας στο ελληνικό πρωτάθλημα, αυτό που απομένει είναι να δούμε αν θα δικαιώσει και τις προσδοκίες εντός αγωνιστικού χώρου.
Η γεννημένη στις 23.07.1988 στο Βελιγράδι Ίβανα είναι διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Σερβίας, έχοντας βρεθεί στην 5η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο του 2007, αλλά την τελευταία διετία δεν συμπεριλαμβάνεται στις αποστολές των μεγάλων διοργανώσεων.
Γέννημα θρέμμα του Ερυθρού Αστέρα (2003-2010) στη συνέχεια έπαιξε στην Ιταλία (Ασιστέλ Νοβάρα 2010-11, Σοβεράτο 2011-12, Νότιο Κορέα (Σεονγκάμ), Ιαπωνία (Ντένσο Έαρμπις) και πέρσι ήταν στην Τουρκική Τσανάκαλε μαζί με την Γιόβανα Βέσοβιτς με την οποία θα ανταμώσει ξανά στον Ολυμπιακό.

ΠΗΓΉ SPORTSFEED.GR