Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κωνσταντινίδου και Εμμανουηλίδου MVP

Η Αλίκη Κωνσταντινίδου του Ολυμπιακού αναδείχθηκε πολυτιμότερη αθλήτρια (MVP) της 10ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών και η Μελίνα Εμμανουηλίδου κέρδισε την αντίστοιχη διάκριση για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν οι προπονητές των ομάδων.


Κωνσταντινίδου: «Κάθε μέρα και καλύτερες»
Η Αλίκη Κωνσταντινίδου ήταν η πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού στο εξ αναβολής ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών έχοντας 19 πόντους με 12/16 επιθέσεις και 7 μπλοκ.

«Είναι η πρώτη φορά που κερδίζω τον τίτλο της MVP και τον αφιερώνω στην ομάδα και τις συναθλήτριες μου», είπε αρχικά η ερυθρόλευκη κεντρική και συμπλήρωσε: «Όλη την εβδομάδα ένιωθα καλά στις προπονήσεις και την ώρα του αγώνα καταλάβαινα ότι μου έβγαινε και στο παιχνίδι, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν περίμενα ότι θα είχα τόσο υψηλά νούμερα».

Συνεχίζοντας για το ματς με την ΑΕΚ η Αλίκη επεσήμανε ότι: «ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ήμασταν το φαβορί και το επιβεβαιώσαμε αφού είχαμε συγκέντρωση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, παίξαμε καλά και πήραμε τη νίκη».

Η MVP της 11ης αγωνιστικής δεν ξέχασε να συγχαρεί την περσινή της ομάδα τον Πανναξιακό για την σπουδαία Ευρωπαϊκή νίκη που πέτυχε κόντρα στην Λε Κανέ για το Τσάλεντζ Καπ, ενώ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος τόνισε: «Είναι ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων καθώς υπάρχει ένα γκρουπ πέντε ομάδων που έχει ξεχωρίσει ενώ οι υπόλοιπες είναι αρκετά πιο κάτω. Εμείς μετά τις πολλές ατυχίες που είχαμε στην αρχή της σεζόν, δουλέψαμε καλά στο διάστημα της διακοπής, ήδη επέστρεψε στην ομάδα και η Μανωλίνα (Κωνσταντίνου) και πιστεύω ότι κάθε μέρα που περνά θα γινόμαστε καλύτερες κι αυτό θα φανεί τόσο στα ντέρμπι του β’ γύρου όσο και στα πλέι οφ».


Εμμανουηλίδου: «Δεν ξέρουμε που μπορούμε να φτάσουμε»
Όλη η Νάξος μοιάζει με μεθυσμένη πολιτεία μετά τον νέο Ευρωπαϊκό θρίαμβο του Πανναξιακού κόντρα στην Λε Κανέ, αλλά για την Μελίνα Εμμανουηλίδου η σημερινή ημέρα έκρυβε και μία ακόμη έκπληξη καθώς αναδείχθηκε MVP της 11ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών μετά την εξαιρετική της εμφάνιση στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας της στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Με 16 πόντους (9/14 επιθέσεις και 7 μπλοκ) η διεθνής κεντρική συνέβαλε σημαντικά στην πρώτη νίκη του Πανναξιακού επί της ΑΕΚ (αλλά και γενικά σε ντέρμπι κορυφής).

«Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύομαι MVP κι αποτελεί μια τονωτική ένεση, ενώ συνδυάστηκε και με μια σημαντική νίκη της ομάδας μου», ήταν το πρώτο της σχόλιο και συνέχισε: «Αγωνιστική με αγωνιστική ανεβαίνουμε ένα σκαλί. Πέρσι δεν είχαμε κερδίσει κανέναν από τους τρεις μεγάλους της Αθήνας και τα καταφέραμε τώρα. Και κάτι τέτοια παιχνίδια όπως με την ΑΕΚ και την Λε Κανέ αποτελούν μια δικαίωση της σκληρής δουλειάς που κάνουμε από την πρώτη μέρα».

Ο Πανναξιακός είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας βρίσκεται ήδη στους ‘16’ του Τσάλεντζ Καπ έχοντας κάνει και το πρώτο βήμα (μετά τη νίκη του με 3-0 επί της Λε Κανέ) για να βρεθεί στους ‘8’ της διοργάνωσης κι η ίδια απολαμβάνει την κάθε στιγμή μη βάζοντας όρια για τη συνέχεια…

«Κάθε φορά πιστεύουμε ότι έχουμε φτάσει στα όρια μας, αλλά κάθε φορά που έχουμε μια νέα πρόκληση καταλαβαίνουμε ότι μπορούμε ακόμη καλύτερα. Κι αυτό ίσως εξηγείται από το γεγονός ότι έχουμε πολλά νέα πρόσωπα συγκριτικά με πέρσι και συνεχώς βελτιωνόμαστε. Από κει και πέρα έχουμε ένα τεράστιο αβαντάζ που δεν είναι άλλο από τον κόσμο της Νάξου και μακάρι να τους είχαμε μαζί μας και στους εκτός έδρας αγώνες».

Αναλυτικά οι MVP του πρώτου γύρου
1η: Αργυροπούλου (ΑΕΚ)
2η: Τσβετάνοβα (Πανναξιακός)
3η: Λαμπρούση (Ολυμπιακός)
4η: Σαπαρέφσκα (ΟΠΕΡ)
5η: Τσίμα (Παναθηναϊκός)
6η: Καββαδία (Παναθηναϊκός)
7η: Νέβιλ (Μακεδόνες)
8η: Πράδο (Μαρκόπουλο)
9η: Ψωμά (Μαρκόπουλο)
10η: Κωνσταντινίδου (Ολυμπιακός)
11η: Εμμανουηλίδου (Πανναξιακός)

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.