O Νιλς Κλαπβάικ MVP και οι καλύτεροι της 12ης αγωνιστικής

O νεοαποκτηθέντας διαγώνιος του ΠΑΟΚ Νιλς Κλαπβάικ αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής MVP Βίκος Cola της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2018-19.

Ο Ολλανδός διαγώνιος στην εκτός έδρας νίκη του Π.Α.Ο.Κ. επί του Παναθηναϊκού με 3-0 σετ στην Κυψέλη έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα σημειώνοντας 23 πόντους σε 3 σετ με ποσοστό αποτελεσματικότητας στην επίθεση 61%. Πήρε 19 πόντους σε 31 επιθετικές προσπάθειες που επιχείρησε και 4 άσσους.

Είναι συνολικά η 48η φορά που αθλητής του ΠΑΟΚ λαμβάνει διάκριση MVP Βίκος Cola από την καθιέρωση του θεσμού το 1998 και ο δεύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ που εντός της σεζόν 2018-19 που αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola μετά τον Ιβάν Μαρκέζ την 1η αγωνιστική.

«Κάθε μέρα μία ευχάριστη έκπληξη»

O Nιλς Κλαπβάικ δήλωσε: «Χαίρομαι που είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος στην Ευρώπη. Ολη η ομάδα με καλωσόρισε πολύ καλά. Είμαι ευγνώμων γι 'αυτό. Παίξαμε πολύ καλά με τον Παναθηναϊκό. Ο αγώνας έγινε μετά την δραστηριότητα των εθνικών ομάδων και τον τραυματισμό του Φιλίποφ αλλά δείξαμε πολύ καλή εικόνα. Μετά τον 20ο πόντο κάθε σετ κάναμε τη διαφορά και δεν είχαμε πρόβλημα. Έχουμε δυνατό ρόστερ και ισχυρή ομάδα και είμαι βέβαιος πως θα διεκδικήσουμε στα ίσια το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό που φαίνεται να είναι πολύ δυνατός επίσης. Θελουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Αφιερώνω αυτή την διάκριση στην σύζυγο μου και στο μωρό μου γιατί μέσα σε λίγους μήνες έπρεπε να μετακομίσουμε στην Τουρκία και στην Ελλάδα αλλά το σημαντικό είναι πως προσαρμοστήκαμε άμεσα και αισθανόμαστε πολύ καλά στην Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη είναι μία πανέμορφη πόλη και κάθε μέρα είναι και μία ευχάριστη έκπληξη για μας».

Το βιογραφικό του Nιλς Κλαπβάικ

Ο Ολλανδός παίκτης του ΠΑΟΚ, είναι γεννημένος στις 19 Σεπτεμβρίου 1985 στην πόλη Αμερσφόρτ, έχει ύψος 2.00 και αγωνίζεται στην θέση του διαγώνιου.

Η επαγγελματική σταδιοδρομία ξεκινά τη σεζόν 2007-08 στην HVA στο Άμστερνταμ. Την επόμενη σεζόν μετακόμισε στο Ρότερνταμ για λογαριασμό της Zevenhuizen, όπου έπαιξε για δύο χρόνια (2008-10), κερδίζοντας ένα το πρωτάθλημα και το Ολλανδικό Σούπερ Καπ. Στην αγωνιστική περίοδο 2010-11 φόρεσε τη φανέλα της Noliko Maaseik, κατακτώντας το πρωτάθλημα Βελγίου, και μετέπειτα αγωνίστηκε στην Ιταλία για την Callipo (2011-13) και την Porto Robur Costa (2013-14). Στη σεζόν 2014-15, μετακόμισε στην Τουρκία, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια στην Beşiktaş (2014-16), το 2016 αγωνίστηκε στον Λίβανο για λογαριασμό της Bouchrieh και επιστρέφει στο πρωτάθλημα της Τουρκίας για την İnegöl (2016-17) και για την Afyon (2018).

Με την εθνική ομάδα της Ολλανδίας έχει κατακτήσει την τρίτη θέση στο Memorial Hubert Wagner (2013).

Η DREAM TEAM 12HΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VOLLEY LEAGUE 2018-19

MVP ΒΙKOΣ COLA: Νιλς Κλαπβάικ (Π.Α.Ο.Κ.)

Πασαδόρος: Κώστας Προύσαλης (Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015)

Διαγώνιος: Γκάβιν Σμιτ (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Ακραίοι: Αργύρης Μαυροβουνιώτης (Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015), Τοντόρ Αλεξίεφ (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Λίμπερο: Γιώργος Κάπελας (Α.Ο.Π.Κηφισιάς)

Κεντρικοί: Αλεξάνταρ Όκολιτς (Π.Α.Ο.Κ.), Πέδρο Ρεκ (Α.Ο.Π.Κηφισιάς)

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-19
1η αγωνιστική: Ιβάν Μαρκέζ (Βενεζουέλα) (Π.Α.Ο.Κ.)
2η αγωνιστική: Αλέξανδρος Ράπτης (Ακραίος - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
3η αγωνιστική: Μάκης Κανέλλος (κεντρικός - ΑΕΚ)
4η αγωνιστική: Γκάβιν Σμιτ (Καναδός - διαγώνιος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
5η αγωνιστική: Μαρίν Λέσκοφ (Μολδαβός πασαδόρος - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
6η αγωνιστική: Άξελ Γιάκομπσεν (Δανός πασαδόρος - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
7η αγωνιστική: Απόστολος Αρμενάκης (Διαγώνιος - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015)
8η αγωνιστική: Φαρχάντ Σαλαφζούν (Ιρανός Πασαδόρος - Α.Ε.Κ.)
9η αγωνιστική: Ροντρίγκο Αμπράο Ρουίζ Ντανιέλ (Βραζιλιάνος ακραίος - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός)
10η αγωνιστική: Σωτήρης Πανταλέων (Κεντρικός - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
11η αγωνιστική: Γρηγόρης Κοντοστάθης (Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
12η αγωνιστική: Νιλς Κλαπβάικ (Ολλανδός διαγώνιος - Π.Α.Ο.Κ.)