Σταύρος Σταματόπουλος: «Εύχομαι να βρει το δρόμο της η Παναχαϊκή»

Μετά την ανάδειξη της κορυφαίας ομάδας της Volley League Πάμε Στοίχημα 2017-18 από τους προπονητές ήρθε η σειρά να δούμε τις εντυπώσεις των προπονητών των 12 ομάδων, τις επιλογές τους, την αποκάλυψη της δυσκολότερης και ωραιότερης στιγμής για την ομάδα τους, την πρόταση τους για το fair play της περιόδου 2017-18 αλλά και την ευχή τους για την σεζόν 2018-19.

Kάθε ημέρα θα γίνεται η παρουσίαση ενός προπονητή. H δωδέκατη παρουσίαση ανήκει στον προπονητή της Παναχαϊκής Σταύρο Σταματόπουλο ο οποίος ανέλαβε την ομάδα στο μέσο της σεζόν από τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο που παραιτήθηκε. Η Παναχαϊκή μαζί με τη Νίκη Αιγινίου υποβιβάστηκαν στην Α2 ανδρών.

Επιλογές κορυφαίων 2017-18: Σταύρος Σταματόπουλος (Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013)

Πασαδόρος Φαμπιάν Ντρίζγκα (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

Διαγώνιος Τέιλορ Χαντ (ΑΟΠ Κηφισιάς)

Ακραίος Γερούν Ράουβερντινκ (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

Ακραίος Τοντόρ Αλεξίεφ (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

Κεντρικός: Γιάννης Τακουρίδης (ΠΑΟΚ)

Κεντρικός: Μαγκαλάες Τζούνιορ (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός)

Λίμπερο: Λάμπης Μπαμπαλούτας (Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015)

Κ20: Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός ΑΟ)

Προπονητής: Σάκης Μουστακίδης (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

    

Για τον στόχο και την επιλογή του προπονητή που «δεν θέλει να έχει αντίπαλο»: «Η Παναχαϊκή μπήκε από την αρχή στο πρωτάθλημα έχοντας να λύσει μεγάλα αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα. Η διοίκηση αλλά και η ομάδα απορροφήθηκε από τα προβλήματα και δε μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις και ειδικά σε ένα πρωτάθλημα που είχε υψηλό μέσο όρο βαθμολογίας στις θέσεις που έκριναν την παραμονή. Η Παναχαϊκή άντεξε στη μεγάλη κατηγορία για τρεις συνεχόμενες σεζόν με πολλές θυσίες. Εζησα εκ των έσω αυτή την προσπάθεια και ευχαριστώ όσους πάλεψαν για να τιμήσουν τη φανέλα του ιστορικού συλλόγου».

 

Το fair play της σεζόν 2017-18: «Η προσπάθεια που έκαναν τα νεαρά παιδιά της ομάδας αφήνοντας στην άκρη ακόμα και προβλήματα επιβίωσης όπως και η περίπτωση του Κώστα Παπασταθόπουλου που παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε βρίσκονταν κοντά στην ομάδα». 

Η πιο δύσκολη στιγμή: «Ο τελευταίος αγώνας της κανονικής περιόδου με τον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι που ήταν και ο τελευταίος στην κατηγορία».

Η κορυφαία στιγμή: «Κάθε προπόνηση και κάθε αγώνας που έδινε η εφετινή ομάδα της Παναχαϊκής. Εμοιαζε με αγώνα επιβίωσης».. 

Η ευχή για τη σεζόν 2018-19: «Εύχομαι σύντομα η Παναχαϊκή να βρει το δρόμο της και να επιστρέψει στην Volley League υποστηριζόμενη από τις δυνάμεις του πατρινού βόλεϊ».