Γκολίτσης: «Εκλεισα τον κύκλο μιας επιτυχημένης τριετίας στον Ηρακλή Χαλκίδας»

Μετά από τρία χρόνια στον ΑΠΦΣ Ηρακλή Χαλκίδας ο προπονητής της ομάδας Σπύρος Γκολίτσης κάνει τον απολογισμό του και αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την παραμονή του στο τιμόνι της ομάδας.

Μετά την άνοδο στην Volley League Πάμε Στοίχημα, ήρθε η 9η θέση και εφέτος η 6η θέση στην τελική κατάταξη. Ο 44χρονος τεχνικός τόνισε πως έκλεισε ένα κύκλος στον σύλλογο της Χαλκίδας και πως είναι ελεύθερος να δεχτεί και άλλες προτάσεις ωστόσο είπε πως μέσα στον Μάιο θα πρέπει να παρθούν οριστικές αποφάσεις για την παραμονή του ή την αποχώρηση του.

«Καλύτερα από κάπου να σταμάς ή να φεύγεις όταν είσαι ψηλά. Θεωρώ πως είμαι ψηλά στην εκτίμηση των ανθρώπων της Χαλκίδας και του συλλόγου. Θα τα δούμε όλα την ώρα που πρέπει. Όλα είναι ανοικτά. Δεν αποκλείεται τίποτα», είπε αρχικά ο Σπύρος Γκολίτσης.

Για τον απολογισμό της σεζόν 2017-18: «Η χρονιά κλείνει για μας με θετικό πρόσιμο. Ο αρχικός στόχος με την διοίκηση ήταν να μπει η ομάδα στα πλέι οφ και αν είναι δυνατόν να πάρει καλύτερη θέση από την 8η και την 7η θέση. Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε και η πορεία μας αφήνει θετική εντύπωση. Βέβαια ο πολύ καλή πορεία που κάναμε στον Α΄γύρο δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες που έφτασαν ακόμα και για 4αδα. Φτάσαμε κοντά αλλά δύο ανάποδα αποτελέσματα μας άφησαν εκτός 4αδας. Οι αλλαγές που κάναμε τον Ιανουάριο άλλαξαν το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας, κάτι κερδίσαμε, κάτι χάσαμε αλλά το αποτέλεσμα είναι πως μπήκαμε στην 6αδα. Επίσης μας άφησε πικρία το λάθος της διοργανώτριας με το Λιγκ Καπ. Μπήκαμε σε περιπέτειες χωρίς λόγο και δώσαμε έναν αγώνα μπαράζ όπου τραυματίστηκε ο καλύτερος παίκτης μας τον οποίο δεν είχαμε στα πλέι οφ. Στο κύπελλο αποκλειστήκαμε από τον Ολυμπιακό αλλιώς ίσως να ήμαστασν στο φάιναλ-4. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, τους αθλητές, την διοίκηση για την συνεργασία και φυσικά ευχαριστώ τον κόσμο που μας στήριξε και κυρίως τους χορηγούς και υποστηρικτές μας».

Για τον απολογισμό της 3ετίας: «Είμαι τρία χρόνια στον Ηρακλή Χαλκίδας και κάθε χρονιά ανεβαίνουμε όλο και πιο ψηλά. Κάθε χρονιά ήταν επιτυχημένη και ο απολογισμός κάθε χρονιά ήταν με θετικό πρόσιμο. Ήταν πάντα θετικός. Όταν ήρθα εδώ είχαμε μιλήσει με την διοίκηση για ένα πλάνο τριετίας. Εκλεισα τον πρώτο κύκλο της θητείας μου στην Χαλκίδα και ο καθένας πρέπει να κάνει τον απολογισμό του».

Για την ολοκλήρωση του κύκλου του στον Ηρακλή Χαλκίδας: «Και οι τρεις χρονιές ήταν πολύ όμορφες και πολύ ωραίες. Προσωπικά έζησα ένα ωραίο ταξίδι, γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους και συνεργάστηκα με σπουδαίους αθλητές. Ξεκινάμε πάλι από το μηδέν. Το έργο μου πιστεύω πως έχει αξιολογηθεί θετικά και έχει αναγνωριστεί και από άλλους συλλόγους. Είμαι επαγγελματίας και είμαι ανοικτός σε προτάσεις όπως και η διοίκηση του Ηρακλή Χαλκίδας είναι ελεύθερη να σκεφτεί όλα τα ενδεχόμενα. Ουδής αναντικατάστατος. Μέσα στο Μάιο θα δούμε τις προθέσεις του συλλόγου. Εάν υπάρχει διάθεση και θέληση από όλες τις πλευρές να προχωρήσουμε μαζί και να κάνουμε το κάτι παραπάνω θα το δούμε και θα το συζητήσουμε». 

Το ξεκίνημα και το τέλος όταν είσαι ψηλά: «Το παρελθόν μου έχει δείξει πως καλύτερα να σταματάς όταν είσαι ψηλά. Δεν θέλω να πω πως θα είμαι και πάλι στον Ηρακλή και να δεσμεύσω τον σύλλογο με τις δηλωσεις μου. Σήμερα πάντως όλα είναι ρευστά. Το βόλεϊ στην Χαλκίδα ξεκίνησε από μειονεκτική θέση. Η Χαλκίδα ήξερε πιο πολύ το μπάσκετ και φυσικά το ποδόσφαιρο. Κάναμε κατάθεση ψυχής για να λειτουργήσει σωστά η ομάδα».

Η προσαρμογή στη Χαλκίδα: «Κάνουμε πολλές δουλειές για να επιβιώσει η ομάδα. Αν υπάρχουν πιο πολλοί συνεργάτες το έργο μας γίνεται ευκολότερο. Όπως ξέρετε είμαι οικογενειακώς στην Χαλκίδα. Μας αρέσει πολύ η πόλη, έχουμε προσαρμοστεί, τα παιδιά πηγαίνουν εδώ σχολείο και γενικά όλα είναι πολύ καλά όμως άλλο είναι η οικογένεια και άλλο η δουλειά».