Ο Πέτερλιν MVP και οι καλύτεροι της Α΄φάσης των πλέι οφ

O Κροάτης ακραίος του ΑΟ Φοίνικα Σύρου Φραν Πέτερλιν αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής MVP Βίκος Cola της Α΄φάσης των πλέι οφ (1-8) για το πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» 2017-18.

Στον πρώτο αγώνα απέναντι στον Ηρακλή Χαλκίδας όπου ο Φοίνικας νίκησε με 3-2 σετ ο Φραν Πέτερλιν σημείωσε 22 πόντους με 19/33 τελειωμένες επιθέσεις και 3 μπλοκ ενώ η υποδοχή του κυμάνθηκε στο 55% με 35% οι άριστες. Στον δεύτερο αγώνα που ο Φοίνικας νίκησε στην Χαλκίδα με 3-1 σετ ο Πέτερλιν σημείωσε 19 πόντους με 18/36 επιθέσεις και 1 μπλοκ, ενώ η υποδοχή του κυμάνθηκε από 54% μέχρι 24% οι τέλειες.

Ο Φραν Πέτερλιν είναι γεννημένος στις 15 Αυγούστου 1993, είναι διεθνής ακραίος με ύψος 1.98. Έχει αγωνιστεί στην κροατική Μλάντοστ (2010-13), στην ελβετική Σονενβέρτ (2013-14), επέστρεψε στη Μλάντοστ (2014-16) και πήγε πάλι στην ελβετική Σόνενβερτ (2016-17) και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Φοίνικα. Εχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Κροατία το 2011 με τη Μλάντοστ, ενώ με την Εθνική Κροατίας ήταν φιναλίστ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013.

«Στον Μπόμπι και στη μνήμη του παππού»

Ο Φραν Πέτερλιν δήλωσε μετά την διάκριση του: «Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω μία τέτοια διάκριση καθώς στα πρωταθλήματα που έχω αγωνιστεί μέχρι στιγμής δεν υπάρχει παρόμοιος θεσμός. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα. Τίποτα δεν θα είχα καταφέρει αν δεν υπήρχε και η συμπαράσταση από τους συμπαίκτες μου. Την επιτυχία μου αυτήν αρχικά θέλω να την αφιερώσω σε όλους τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, τη διοίκηση που είναι δίπλα μας, την οικογένειά μου, αλλά και στην κοπέλα μου που με έχει στηρίξει σε όλες μου τις επιλογές. Ιδιαίτερα το αφιερώνω στον Γιορντάνοφ που και οι δύο είχαμε άτυχες στιγμές μέσα στη σεζόν και χάσαμε αγαπημένα μας πρόσωπα. Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος εγώ έχασα τον παππού μου και δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να πάω στην κηδεία του. Ο Μπόμπη σε όλο αυτό ήταν δίπλα μου, με στήριξε και με βοήθησε να συνεχίσω».

Στη συνέχεια ο Πέτερλιν είπε για την πορεία του Φοίνικα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα κατάφερε στο πρώτο σκέλος του πρωταθλήματος να εκπληρώσει τους στόχους της καθώς για μία ακόμη χρονιά βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες ομάδας του πρωταθλήματος. Ο Φοίνικας έχει πολύ καλή ομάδα και αθλητές μεγάλης αξίας. Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέρνω να βοηθώ την ομάδα μου και να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής. Για εμάς έχει συνέχεια καθώς θα βρεθούμε απέναντι στον ΠΑΟΚ και ευελπιστώ να είμαστε και στη σειρά αυτή ανταγωνιστικοί. Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο στην επιτυχία της ομάδας αυτής είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρο από την ομάδα, καθώς την αγαπούν και την στηρίζουν συνεχώς. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ στην σειρά αυτή και να κάνουμε ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια.

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ Α΄ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛEΪ ΟΦ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» 2017-18

MVP ΒΙKOΣ COLA: Φραν Πέτερλιν (ΑΟ Φοίνικας Σύρου)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ 7ΑΔΑ Α΄ΦΑΣΗΣ ΠΛΕΪ ΟΦ (1-8) 2017-18
ΜVP: Φραν Πέτερλιν (ΑΟ Φοίνικας Σύρου)
Πασαδόρος: Δημήτρης Νικολάκης (ΑΟΠ Κηφισιάς)
Διαγώνιος: Νικολάι Ουτσίκοφ (ΠΑΟΚ)
Λίμπερο: Γιώργος Στεφάνου (Ολυμπιακός)
Κεντρικοί: Επμπουρν Σονάρι (ΑΟΠ Κηφισιάς), Γιάννης Τακουρίδης (ΠΑΟΚ)
Ακραίοι: Φραν Πέτερλιν (ΑΟ Φοίνικας Σύρου), Τοντόρ Αλεξίεφ (Ολυμπιακός)

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-18
1η αγωνιστική: Ντέιβιντ Σιλβέιρα Μότα (ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας)
2η αγωνιστική: Zένια Γκόρτσανιουκ (Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου)
3η αγωνιστική: Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
4η αγωνιστική: Μάρκους Μπέμε (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
5η αγωνιστική: Τέιλορ Χαντ (Α.Ο.Π.Κηφισιάς)
6η αγωνιστική: Μανώλης Δημητριάδης (ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου)
7η αγωνιστική: Κυριάκος Σπυριούνης (Εθνικός Πειραιώς)
8η αγωνιστική: Λούκα Βελίτσκοβιτς (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
9η αγωνιστική: Φαμπιάν Ντρίζγκα (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
10η αγωνιστική: Κέναρντ Κέισι Νάιτ (Εθνικός Πειραιώς)
11η αγωνιστική: Δημήτρης Εφραιμίδης (Ηρακλής Πετοσφαίριση)
12η αγωνιστική: Δημήτρης Ζήσης (ΑΟ Φοίνικας Σύρου)
13η αγωνιστική: Ιγκορ Σοάρες ντε Σόουζα (ΑΟΠ Κηφισιάς)
14η αγωνιστική: Ραφαήλ Κουμεντάκης (ΠΑΟΚ)
15η αγωνιστική: Γκλαντσόουν Mαγκαλάες Τζούνιορ (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός)
16η αγωνιστική: Τεοντόρ Αλεξίεφ (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
17η αγωνιστική: Άλαν Μάθιου Σέιφερτ (Εθνικός Πειραιώς)
18η αγωνιστική: Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
19η αγωνιστική: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (ΑΟ Φοίνικας Σύρου)
20η αγωνιστική: Κώστας Προύσαλης (Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015)
21η αγωνιστική: Πέντρο Λουίς Ντα Σίλβα Σάντος "Πεντράο" (ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας)
22η αγωνιστική: Γιώργος Πετρέας (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
Α΄φάση πλέι οφ (1-8): Φραν Πέτερλιν (ΑΟ Φοίνικας Σύρου)

Ολοι οι MVP στην Volley League Πάμε Στοίχημα Βίκος Cola

Ανάδειξη και προβολή των MVP Bikos Cola και των δύο κορυφαίων 7αδων

*Η ανάδειξη των κορυφαίων κάθε αγωνιστικής MVP Βίκος Cola γίνεται μέσω των στατιστικών των αγώνων. Λαμβάνονται υπ΄όψη τα index, οι προτάσεις των στατιστικολόγων, τα ποσοστά αποτελεσματικότητας σε επίθεση, σερβίς, υποδοχή, μπλοκ, η κρισιμότητα του αγώνα, ο αριθμός των σετ, η βαθμολογική θέση των ομάδων, εάν η νίκη είναι εντός - εκτος έδρας και το αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον της αναμετρησης. Επίσης λαμβάνονται υπ΄όψη τα δημοσιογραφικά - δεοντολογικά κριτήρια σε συνεργασία με τους υπευθύνους Τύπου των ΤΑΑ και τον υπεύθυνο Τύπου της ΕΣΑΠ.

*Η ΕΣΑΠ ακολουθώντας την πρακτική των διεθνών διοργανώσεων της FIVB και της CEV αλλά και των κορυφαίων επαγγελματικών πρωταθλημάτων από τη σεζόν 2015-16 θα αναδεικνύει και την δεύτερη 7αδα κάθε αγωνιστικής.

*Η βράβευση του αθλητή - MVP θα γίνεται στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας που αγωνίζεται. Η διαδικασία της βράβευσης θα γίνεται αμέσως μετά την παρουσίαση των ομάδων του αγώνα και αφού ο παρατηρητής έχει κάνει έλεγχο για την παρουσία επίσημου φωτογράφου του γηπεδούχου σωματείου.