Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεοπτικό ντέρμπι στη Χαλκίδα

Με τον τηλεοπτικό «τελικό» 8αδας και παραμονής που θα γίνει στο γυμναστήριο της Κανήθου την Δευτέρα 12/3 μεταξύ του Ηρακλή Χαλκίδας και του Παναθηναϊκού θα ολοκληρωθεί η 20η αγωνιστική στο πρωτάθλημα Volley League Πάμε Στοίχημα. (20η αγωνιστική, 12/3, 18.00, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Νικολόπουλος).

Ο Ηρακλής Χαλκίδας μετράει πέντε συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και αν προστεθούν οι αγώνες σε κύπελλο και στο μπαράζ του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς τότε το αρνητικό σερί ανεβαίνει σε επτά συνεχόμενες ήττες. Ο Ηρακλής Χαλκίδας σε 8 αγωνιστικές του Β΄γύρου έχει πάρει 6 βαθμούς και ο στόχος που υπάρχει μετά τα νέα δεδομένα είναι η παραμονή στην 8αδα. Η καλή πορεία της ομάδας στον Α΄γύρο έχει βάλει παρακαταθήκη τα πλεονεκτήματα έδρας όπως στην περίπτωση της τετραπλής ισοβαθμίας που υπάρχει στην παρούσα χρονική στιγμή με Παμβοχαϊκό, Εθνικό Πειραιώς και Νίκη Αιγίνιου. Ο Ηρακλής Χαλκίδας παρότι έχει έναν αγώνα λιγότερο έχει την καλύτερη συγκομιδή πόντων και συνεπώς ακόμα και με ήττα από τον Παναθηναϊκό κρατάει την 6η θέση δύο στροφές πριν το τέλος. Ο Ηρακλής έχει ακόμα αγώνες με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη και με τη Νίκη Αιγινίου στη Χαλκίδα. Δείτε τις ισοβαθμίες ΕΔΩ

Ο κεντρικός του Ηρακλή Χαλκίδας Δημήτρης Χαραλαμπίδης που αγωνίζονταν στον Παναθηναϊκό είπε για τον αγώνα με την παλιά του ομάδα: «Η ομάδα μου χρειάζεται άμεσα βαθμολογική και ψυχολογική ένεση και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό έχουμε μία ακόμα ευκαιρία να κλείσουμε το θέμα της 8αδας και να κοιτάξουμε με λιγότερη πίεση τα πλέι οφ και το καλύτερο πλασάρισμα. Δυστυχώς έχουν προκύψει και πολλές αρνητικές συγκυρίες που ανατρέπουν την κατάσταση. Ο τραυματισμός του Μότα στον αγώνα μπαράζ ήταν μία από αυτές. Θέλαμε και πιστεύω αξίζαμε να είμαστε σε μία τελική φάση αλλά δεν τα καταφέραμε. Επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ξέρω καλά τον αντίπαλο μας γιατί έχω αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό. Θα πρέπει να τα δώσουμε το 100% για να πάρουμε τη νίκη. Ο κόσμος μας σίγουρα θα μας βοηθήσει».

Πιθανή νίκη επί του Παναθηναϊκού θα αντιστρέψει την ψυχολογία ενόψει και της δύσκολης συνέχεια με Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Νίκη Αιγινίου. Το ενδιαφέρον έχει εστιαστεί στην περίπτωση του Βραζιλιάνου Μότα που πόνεσε στο γόνατο στον αγώνα μπαράζ του Λιγκ Καπ και έγινε αλλαγή. Αρχικά εκφράστηκαν φόβοι για ζημιά στο μηνίσκο αλλά οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό και θα αγωνιστεί κανονικά.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από το 3-2 επί του ΠΑΟΚ και τις δύο νίκες επί του Εθνικού Πειραιώς σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Οι πράσινοι τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές ανεξάρτητα από το εάν κερδίζουν ή χάνουν καταφέρνουν να κερδίζουν πολύτιμους πόντους. Βρίσκονται ήδη στους 19 και εάν πάρουν και τρίποντο στην Χαλκίδα θα φέρνουν σχεδόν στα ίσια την βαθμολογία με την έναρξη των πλέι άουτ που είναι και ο άμεσος μεγάλος στόχος. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Ο φορμαρισμένος διαγώνιος του Παναθηναϊκού Χρίστος Μπέλος που ήρθε από τον πάγκο σε δύο αγώνες (με Εθνικό Πειραιώς και ΠΑΟΚ) και έφερε ανατροπές για την ομάδα του είπε: «Η νίκες επί του Εθνικού και τον ΠΑΟΚ μας έβαλαν και πάλι στο παιχνίδι. Καλύψαμε τη διαφορά που είχε ανοίξει τις τελευταίες αγωνιστικές από τις άλλες ομάδες. Ακόμα δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Εχουμε πολύ δρόμο και πολλά αποτελέσματα να πάρουμε. Ο αγώνας με τον Ηρακλή στη Χαλκίδα θα είναι πολύ δύσκολος γιατί και ο αντίπαλος μας θέλει νίκη μετά από συνεχή αρνητικά αποτελέσματα. Από τη στιγμή που νικήσαμε τον ΠΑΟΚ αποδείξαμε πως χτυπάμε όλα τα ματς και το ίδιο θα κάνουμε και στην Χαλκίδα. Δεν είναι εύκολο να παίζεις πάντα υπό πίεση αλλά ο Παναθηναϊκός έχει βαριά φανέλα και παίκτες που είναι αγωνιστές και πεισματάρηδες. Εχουμε δύσκολο δρόμο για να φτάσουμε στον προορισμό μας αλλά είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα».

Στον Α΄γύρο ο Ηρακλής Χαλκίδας νίκησε στο Μετς με 3-2 σετ.

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.