Με ελλείψεις Παμβοχαϊκός και Ηρακλής

Από τα πιο σημαντικά ματς της αγωνιστικής θα γίνει στο γυμναστήριο Γιώργος Τριαντάφυλλος στο Βραχάτι όπου θα αναμετρηθούν δύο από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες, ο ΓΑΣ Παμβοχαϊκός και ο Ηρακλής Πετοσφαίριση διεκδικώντας την είσοδο τους στην πρώτη 4αδα της βαθμολογίας. (20η αγωνιστική, 10/3, 18.00, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Κουτσούλας)

Ο Παμβοχαϊκός προέρχεται από σημαντικό σερί επιτυχιών. Μετράει πέντε νίκες στη σειρά και η τελευταία ήττα ήταν από τον ΠΑΟΚ στο Βραχάτι στις 22 Ιανουαρίου. Εχει 24 βαθμούς και ισοβαθμεί με Κηφισιά, Νίκη και Ηρακλή Χαλκίδας. Σε περίπτωση νίκης θα πλησιάσει τον Ηρακλή στον πόντο και θα κάνει μεγάλο βήμα όχι μόνο για την 8αδα αλλά ακόμα και για την 4η θέση.

Ο ακραίος του Παμβοχαϊκού Ανέστης Δαλακούρας που κάνει πολύ δουλειά στην υποδοχή δήλωσε: «Στο σημείο που έχουμε φτάσει τέσσερις ομάδες ισοβαθμούμε και εάν νικήσουμε θα πλησιάσουμε και τον Ηρακλή. Αν πάρουμε τρίποντο θα κάνουμε μεγάλο βήμα για την 8αδα και θα ανεβάσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για την 4αδα. Ο Ηρακλής έχει καλή ομάδα. Παίζει πολύ καλά. Από την αρχή έκανε νίκες και αυτό τον βοήθησε να παίζει ελεύθερα. Πήρε και πόντο από τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν τυχαίο αυτό. Εμείς θέλουμε να μείνουμε σταθεροί στο πλάνο μας. Με δύναμη σε σερβίς και μπλοκ θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε το σερί μας. Το ιδανικό σενάριο θα είναι να μπούμε στην 4αδα. Εχουμε καλό πρόγραμμα και μπορούμε μέχρι το τέλος να νικήσουμε και τους τρεις αγώνες».

Δυσκολίες εκτός έδρας ο Ηρακλής

Ο Ηρακλής βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς και +4 βαθμούς μπροστά από τέσσερις ομάδες που τον ακολουθούν και είναι έτοιμες να επωφεληθούν τυχόν απώλειες. Εάν ο «γηραιός» πάρει τη νίκη θα ξεφύγει 7 βαθμούς από τον Παμβοχαϊκό οπότε τυπικά θα κλειδώσει την 8αδα και θα βάλει υποψηφιότητα για την πρώτη 4αδα που είναι και ο μεγάλος στόχος. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα μπει σε περιπέτειες αλλά για να μείνει εκτός 8αδας είναι σχεδόν απίθανο. Ο Ηρακλής έχει αχίλλειο πτέρνα τους εκτός έδρας αγώνες. Μετράει τέσσερις συνεχόμενες ήττες σε ισάριθμες εξόδους. Η τελευταία φορά που νίκησε εκτός έδρας ήταν το 3-1 επί της Παναχαϊκής στην Πάτρα στις 13 Δεκεμβρίου.

Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός είπε: «Είμαστε συνειδητοποιημένοι και ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν φορμαρισμένο αντίπαλο και μία δυνατή ομάδα. Πράγματι, εκτός έδρας δεν είμαστε το ίδιο δυνατοί αλλά θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό και να πάρουμε βαθμούς σε αυτόν τον αγώνα. Θα γίνει σκληρή μάχη γιατί και οι δύο ομάδες είναι σε καλή κατάσταση. Εχουμε ευκαιρία να ξακαθαρίσουμε την υπόθεση της 4αδας».

Σε 9 αγώνες πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων ο Παμβοχαϊκός έχει μικρό προβάδισμα 5-4 νίκες. Στα έξι από τα εννιά παιχνίδια έχει νικήσει ο γηπεδούχος. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και το σκορ του αγώνα σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων. Ο Ηρακλής στον Α΄γύρο είχε νικήσει 3-1.

* Οι δύο ομάδες θα παραταχθούν χωρίς Μπουράκη, Κοτσιάκη, Γεωργίου που αγωνίζονται στο Πανελλήνιο Εφήβων.