Ο Ηρακλής υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην αυλαία της 17ης

Mε το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Ηρακλή Χαλκίδας και του ΠΑΟΚ που θα γίνει στην Κάνηθο την Παρασκευή θα ανοίξει το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League Πάμε Στοίχημα.

Το πρόσωπο του αγώνα είναι ο διαγώνιος του Ηρακλή Χαλκίδας Ερνάντο Γκόμεζ ο οποίος έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο με τον ΠΑΟΚ και από τον Δεκέμβριο που αποχώρησε θα βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος της παλιάς του ομάδας. (17η αγωνιστική, 16/2, 19.00, Διαιτητές: Γεωργουλέας, Κουτσούλας).

Ο Ηρακλής Χαλκίδας με μπροστάρη τον Ερνάντο Γκόμεζ θα αντιμετωπίσει τους πρωταθλητές που προέρχονται από τον ευρωπαϊκό θρίαμβο επί της Χάλκμπανκ και την πρώτη τους νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ της εφετινής σεζόν.

Πάντως στο πρωτάθλημα και οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες σε εκτός έδρας αγώνες με τις ομάδες του Πειραιά (Εθνικό ο Ηρακλής Χ. και Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ).

Ο Ηρακλής Χαλκίδας έχει δύο συνεχόμενες ήττες με Εθνικό και Παμβοχαϊκός και με 26 βαθμούς βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Σπύρου Γκολίτση θέλει θετικό αποτέλεσμα για να ανακάμψει στην προσπάθεια να προλάβει τον Φοίνικα Σύρου για την πρώτη 4αδα. Γιορτινή ατμόσφαιρα ετοιμάζουν οι άνθρωποι του Ηρακλή Χαλκίδας για την αναμέτρηση με τους πρωταθλητές. «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι.Ψυχολογικά δεν περνάμε και τη καλύτερη μας περίοδο, έχουμε χάσει κάποιους αγώνες αλλά παίζουμε στην έδρα μας, χρειαζόμαστε βαθμούς και παράλληλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας», δήλωσε ο κεντρικός του Ηρακλή Χαλκίδας Δημήτρης Χαραλαμπίδης.

Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στη Χαλκίδα με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το θετικό αποτέλεσμα αλλά κυρίως την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στους Τούρκους και μάλιστα με σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα όπως η απουσία των Σαφράνοβιτς, Παντακίδη αλλά και ο τραυματισμός του Βάλκιερς. Η συμμετοχή του Σαφράνοβιτς είναι αμφίβολη στη Χαλκίδα καθώς ο Ντανιέλε Ρίτσι δεν θέλει να πιέσει καταστάσεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας και εξάλλου ο Γκιόν με τον Κουμεντάκη δείχνουν να δένουν από αγώνα σε αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ έχει 38 βαθμούς και έχει «αέρα» έξι βαθμών από τον Φοίνικα που βρίσκεται στην 3η θέση αλλά θέλει τους βαθμούς για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να είναι πιο χαλαρός στη συνέχεια. O προπονητής του ΠΑΟΚ Ντανιέλε Ρίτσι δήλωσε για τον αγώνα με τον Ηρακλή Χαλκίδας: «Συνεχίζουμε μία δύσκολη εβδομάδα όπου έχουμε να δώσουμε τρεις δύσκολους αγώνες σε έξι ημέρες. Πρέπει να διαχειριστούμε και να σκεφτούμε σωστά τις καταστάσεις. Ο αντίπαλος μας είναι δυνατός και έχει στη σύνθεση του μεγάλους αθλητές όπως ο Ερνάντο Γκόμεζ που για τον ΠΑΟΚ ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο. Υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών αλλά η ομάδα έχει λύσεις. Δεν παίζουμε κάποιο τελικό αλλά είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία που έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό».

Η ιστορία των αναμετρήσεων ΑΠΣ Ηρακλής Χαλκίδας - ΠΑΟΚ
2017-18
16/02/2018: Volleyleague 17η ΑΠΣ Ηρακλής Χαλκίδας - ΠΑΟΚ
01/12/2017: Volleyleague 6η ΠΑΟΚ - ΑΠΣ Ηρακλής Χαλκίδας 3-2 (25-19, 22-25, 25-22, 25-27, 15-12)
2016-17
22/01/2017: Volleyleague 14η ΑΠΣ Ηρακλής Χαλκίδας - ΠΑΟΚ 1-3 (17-25, 25-20, 17-25, 22-25)
09/11/2016: Volleyleague 3η ΠΑΟΚ - ΑΠΣ Ηρακλής Χαλκίδας 3-0 (25-22, 25-15, 28-26)

Volley league «Πάμε Στοίχημα»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (17η αγωνιστική)

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Γυμναστήριο Κανήθου 19.00: ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας - ΠΑΟΚ

Διαιτητές: Γεωργουλέας, Κουτσούλας. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος. Επόπτες: Σκριμπώνης, Βαρατάσης. Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Γυμναστήριο Μίκρας 17.00 (ΕΡΤ2): Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 - Ολυμπιακός ΣΦΠ
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Δεληκωστίδης, Παρατηρητής: Βανδώρος, Επόπτες: Δρανίτσας, Τοσουνίδης, Γραμματεία: Καρακούλια.

Γυμναστήριο Ερμούπολης Σύρου 19.00: ΑΟ Φοίνικας Σύρου - ΟΦΠΦ Εθνικός Πειραιά

Διαιτητές: Βουδούρης, Μουλά Λεμ., Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Μπαρμπούνης, Βρούτσης, Γραμματεία: Κούτρα.

Γυμναστήριο Αιγινίου 19.00: ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου - ΑΟΠ Κηφισιάς

Διαιτητές: Θεμελής, Δανιηλίδου, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Χανός, Χριστοφορίδη, Γραμματεία: Ψάρρα.

Γυμναστήριο Μιχ.Παρασκευόπουλος 16.30: ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Παναχαϊκή Πετοσφαίριση (ο αγώνας αρχικά είχε προγραμματιστεί την Κυριακή 18/2)

Διαιτητές: Ιωαννίδης, Στεργιόπουλος Δ., Παρατηρητής: Σαρδάνης, Επόπτες: Σαρμίδης, Τονονίδης, Γραμματεία: Χειμωνάς.

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Γυμναστήριο Μετς 16.30 (ΕΡΤ2): Παναθηναϊκός - ΓΑΣ Παμβοχαϊκός (ο αγώνας αρχικά είχε προγραμματιστεί το Σάββατο 17/2)

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Ονόπας, Παρατηρητές: Πέρρος, Επόπτες: Γεωργιάδης Στ., Κουρπανίδης, Γραμματεία: Παπασηφάκη.