Κηφισιά Vs Εθνικός Αλεξ/πολης με στόχο την 8άδα

Μετά από δύσκολους αγώνες στο κύπελλο που κατέληξαν σε αποκλεισμούς ο ΑΟΠ Κηφισιάς και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα δώσουν ντέρμπι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα.
Κοινός στόχος των δύο ομάδων η είσοδος στην 8αδα και η απ΄ευθείας παραμονή. (16η αγωνιστική, 10/2, 18.00, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Μουλά Ειρ.) 

Η Κηφισιά ηττήθηκε 3-2 από τον Παναθηναϊκό στο Μετς και προέρχεται από συνολικά πέντε αγώνες στο τάι μπρέικ (τέσσερις για το πρωτάθλημα και έναν στο κύπελλο). Η Κηφισιά μέσα σε τρεις ημέρες έδωσε 10 σετ με τον Παναθηναϊκό σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μοναδικό πρόβλημα είναι ο τραυματισμός του Νικήτα Εφραιμίδη στο δάκτυλο.

Ο κεντρικός της Κηφισιάς Νίκος Παπαγγελόπουλος δήλωσε: «Η ομάδα δίνει χωρίς ανάσα πολλούς δύσκολους αγώνες που κρίνονται στο τάι μπρέικ και αυτό έχει και επιβάρυνση των παικτών. Η ομάδα μας έχει έμπειρους παίκτες που ξέρουν να διαχειριστούν αυτές τις καταστάσεις. Ο Εθνικός έχει κάνει πολλές αλλαγές και έχει δυναμώσει. Θα γίνει δυνατός αγώνας και πιστεύω στη νίκη που θα μας εδραιώσει στην 8αδα».

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο με 3-1 σετ. Ο Εθνικός έχει 17 βαθμούς και μοιράζεται με τον Παμβοχαϊκό την 9η θέση της βαθμολογίας. Η αποστολή της ακριτικής ομάδας βρίσκεται στην Αθήνα και την Παρασκευή έκανε προπόνηση στο Μελίνα Μερκούρη, στο Ρέντη:

Ο ακραίος του Εθνικού Δημήτρης Ριζόπουλος είπε: «Είναι άλλο ένα δύσκολο ματς. Πάμε για να νικήσουμε. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Αν πάρουμε τη νίκη θα κάνουμε βήμα για την 8αδα. Υπάρχει κούραση αλλά είμαστε καλά προπονημένοι και δεν έχουμε ανάγκη. Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτές τις εβδομάδες που υπάρχει πίεση».

Η αυριανή αναμέτρηση θα είναι η 24η μεταξύ των δύο ομάδων και ο Εθνικός προηγείται στις νίκες με 14-10.