Σούπερ ντέρμπι στη Μίκρα

Σούπερ ντέρμπι θα γίνει στη Μίκρα όπου ο Ηρακλής θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό με τις δύο ομάδες να καίγονται για τους βαθμούς και το γόητρο (14η αγωνιστική, 20/1, 19.30, Διαιτητές: Κουτσούλας, Βασιλειάδης).

Ο Ηρακλής διατηρεί το αήττητο στην έδρα του και αυτό είναι το καμάρι του Γιάννη Ορφανού και των παικτών του. Εκτός των άλλων θέλουν τη νίκη για να πλασαριστούν μέσα στην πρώτη 4αδα της κανονικής περιόδου και σε κάθε περίπτωση να αποφύγουν τις περιπέτειες. Εχει 21 βαθμούς σε 13 αγώνες.

Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός δήλωσε: «Είναι πολύ δύσκολος αγώνας. Ο Παναθηναϊκός είναι ενισχυσμένος και αποφασισμένος για καλό αποτέλεσμα αλλά και εμείς θέλουμε πολύ τη νίκη. Ολα δείχνουν πως θα γίνει ντέρμπι. Ο προσανατολισμός μας και οι φιλοδοξίες μας είναι προς την 4αδα. Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων δεν είναι μεγάλες και η σωστή διαχείριση των δυνάμεων παίζει καθοριστικό ρόλο».

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από οκτώ συνεχόμενες ήττες και ψάχνει απεγνωσμένα βαθμούς όσο η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Εχει 9 βαθμούς σε 13 αγώνες, ενώ η επόμενη ομάδα είναι ο Παμβοχαϊκός στους 14 βαθμούς. Οι «πράσινοι» ενισχύθηκαν και βελτιώθηκαν με την απόκτηση των Γιονάτας Καρντόσο και Μπατατζίμ αλλά προέρχονται από εντός έδρας ήττα από τη Νίκη Αιγινίου με 3-2. «Εχουμε θέληση για να πετύχουμε τη σωτηρία της ομάδας και ενωμένοι και δυνατοί όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Δεν υπάρχει εύκολος αγώνας για τον Παναθηναϊκό στο εφετινό πρωτάθλημα», είπε ο Σωτήρης Πανταλέων.

Στον Α΄γύρο ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τον Ηρακλή με 3-0 σετ.