Ο Φοίνικας κόντρα στην Κηφισιά που κατεβαίνει με Πολυχρονιάδη

Nτέρμπι αναμένεται στο Ζηρίνειο μεταξύ της Κηφισιάς και του Φοίνικα Σύρου με τις δύο ομάδες να «καίγονται» για βαθμούς (14η αγωνιστική, 20/1, 19.00, WEBERT, Διαιτητές: Βουδούρης, Γεωργουλέας).

Η βαθμολογική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είναι 10 βαθμοί αλλά στον Α΄γύρο η Κηφισιά έσπασε το αήττητο της Ερμούπολης με 3-2 σετ. Αυτό αποδεικνύει πως και η νέα αναμέτρηση τους θα είναι αμφίρροπη, ενώ επιστρέφει για πρώτη φορά στο Ζηρίνειο ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ που την προηγούμενη σεζόν ήταν πρωταγωνιστής με την Κηφισιά. Μετά από 13 αγώνες η Κηφισιά έχει 17 βαθμούς και θέλει να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση ώστε να αποφύγει τις περιπέτειες.

Η Κηφισιά προέρχεται από τη νίκη με 3-2 επί του Ηρακλή στη Χαλκίδα. Μετά το Νίκο Παπαγγελόπουλο που έκανε την επανεμφάνιση του στον αγώνα που έδωσε η Κηφισιά στη Χαλκίδα νέο πρόσωπο είναι ο Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης που μετά τη Νέα Πέραμο αγωνίστηκε από το καλοκαίρι στη Δραπετσώνα και αποκτήθηκε για να βοηθήσει στην υποδοχή. Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Ιγκόρ Σοάρες ντε Σόοουζα που έπαθε εξάντληση και κρίση πανικού στον αγώνα με τον Ηρακλή Χαλκίδας. Ο ίδιος θέλει να αγωνιστεί αλλά η απόφαση είναι του Κώστα Αρσενιάδη ο οποίος είπε: «Η ομάδα λειτουργεί στα κόκκινα από την αρχή της σεζόν αλλά παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Νικήσαμε τον Φοίνικα στον Α΄γύρο αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Θα γίνει πάλι δυνατός αγώνας. Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Σόουζα».

Ο Φοίνικας στο πρωτάθλημα προέρχεται από τη νίκη επί του Ηρακλή αλλά την Τετάρτη ηττήθηκε στη Μοντάνα για το Τσάλεντζ Καπ. Ο Φοίνικας θέλει τη νίκη ώστε να πάρει καλό προβάδισμα για την 3η θέση και να μείνει κοντά στον ΠΑΟΚ. Ο κεντρικός της ομάδας της Σύρου Αλέξανδρος Χήρας είπε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε μία ταυτόχρονα δυνατή έδρα. Θέλει μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης για να καταφέρεις να πάρεις ένα θετικό αποτέλεσμα. Η Κηφισιά είναι μία πολύ καλή ομάδα, που διαθέτει έμπειρους και ποιοτικούς αθλητές. Έχουν καλή συνοχή στο παιχνίδι τους και σε πιέζουν συνεχώς. Πιστεύω ότι θα είναι ένα καλό παιχνίδι κόντρα σε δύο ισοδύναμες ομάδες, με τον νικητή να κρίνεται στις λεπτομέρειες.

 Σε 21 αγώνες πρωταθλήματος ο Φοίνικας Σύρου προηγείται στις νίκες με 12-9, ενώ οι τέσσερις τελευταίοι αγώνες τελείωσαν 3-2 σετ.