Αχιλλεόπουλος: «Αυτή η απόφαση μάλλον υπονομεύει παρά υπηρετεί»

O Γιάννης Αχιλλεόπουλος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μίλησε για την πρόταση της ΕΣΑΠ για τους 7 κοινοτικούς στο νέο πρωτάθλημα:

«H ΕΣΑΠ που αποφάσισε για τη συμμετοχή επτά(7) αλλοδαπών αθλητών σε κάθε ομάδα της Α1 βόλεϊ θα έχει προφανώς μελετήσει διεξοδικά και σε βάθος τη σημερινή κατάσταση του αθλήματος (όπως είναι οι πραγματικές αμοιβές των αθλητών, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, οι διαφημιστικές χορηγίες και οι ευρωπαϊκές επιτυχίες σε Συλλογικό και Εθνικό επίπεδο των τελευταίων ετών) και προφανώς θα θεωρεί ότι με αυτή την απόφαση θα συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση του αθλήματος (δηλ. ότι θα εξυπηρετήσει ταυτόχρονα μια τριπλή στοχοθεσία: την ατομικότητα (Έλληνας αθλητής), τη συλλογικότητα (ομάδα) και την Εθνική Ομάδα).
Και επειδή εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτή η απόφαση μάλλον υπονομεύει παρά υπηρετεί την παραπάνω στοχοθεσία (η απαντητική επιστολή της ΕΣΑΠ προς την ΠΑΣΑΠ προκάλεσε περισσότερα ερωτηματικά εντείνοντας τον αρχικό προβληματισμό), δικαιολογημένα δημιουργείται αναστάτωση και μια διάχυτη αγωνία για το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα.
Βεβαίως αν αυτή η απόφαση αποτελεί μια Μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, η απάντησή μας πρέπει να είναι καθαρά πολιτική. Αν είναι προϊόν εμπεριστατωμένης επιστημονικής έρευνας της ΕΣΑΠ θα έπρεπε ήδη να είχε τεθεί στη δημόσια βάσανο της εποικοδομητικής κριτικής και αμφισβήτησης. Αν όμως αποτελεί μια στιγμιαία… ΕΜΠΝΕΥΣΗ της ΕΣΑΠ, τότε θα έπρεπε τουλάχιστον να είχε προηγηθεί μια ουσιαστική συζήτηση με τον ΠΑΣΑΠ και την ΕΟΠΕ. Και αντ΄ αυτού διαπιστώνεται μια ευθεία αμφισβήτηση του προέδρου του ΠΑΣΑΠ, η οποία δεν ερμηνεύεται ως σοβαρό ολίσθημα, αλλά μάλλον ως αποκαλυπτική των πραγματικών προθέσεων της ΕΣΑΠ. 
Επειδή η σοβαρότητα αυτού του θέματος απαιτεί νηφάλιες και δημιουργικές προσεγγίσεις από ΟΛΟΥΣ και ως εκ τούτου σεβασμό στη θεσμική μας εκπροσώπηση, την οποία στηρίζουμε, εμπιστευόμαστε και καλούμε να συμμετέχει ενεργά στο διάλογο διαμόρφωσης του νέου πλαισίου που θα οδηγήσει πραγματικά στην ανάπτυξη του αθλήματος που όλοι αγαπάμε.
#protectPASAP#protectvolleyball»