Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικός ο απολογισμός… νέες προοπτικές για τον Ηρακλή Χαλκίδας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, 21:30 μμ. στο ξενοδοχείο ΛΟΥΣΥ στην παραλία Χαλκίδας η Γενική Συνέλευση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Α.Α.  ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Στη συγκέντρωση όπου παρευρέθηκαν 25 από τα 40 παλαιά και νέα μέλη oπρόεδρος του ΔΣ κ. Γιάννης Καρκαλής αναφέρθηκε αναλυτικά στην πρώτη πετυχημένη παρουσία του τμήματος των ανδρών στην μεγάλη κατηγορία του βόλεϊ χαρακτηρίζοντας την παραμονή της ομάδας ανδρών στην Α1 Volleyleagueπολύ μεγάλη και μοναδική επιτυχία για τον αθλητισμό της Χαλκίδας.

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ

Αναφέρθηκε αναλυτικά στην αδειοδότηση του τμήματος για το νέο πρωτάθλημα 2017-18 στην οποία σκοντάφτουν μεγάλες και παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού αθλητισμού όπως ο Παναθηναϊκός, γεγονός που αποδεικνύει την σοβαρότητα της διαχείρισης από την πλευρά της διοίκησης σε πολλούς τομείς, ιδιαίτερα τους οικονομικούς.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Γιάννης Καρκαλής αναφέρθηκε στη συνέχεια αναλυτικά στα θέματα όπως, ο απολογισμός περιόδου 2016-17, η αδειοδότηση για το 2017-18, η επίτευξη νέων στόχων μέσα από την υλοποίηση του προτεινόμενου Α΄ ή Β΄ πλάνου, το τεχνικό επιτελείο, το νέο ρόστερ (Α΄ & Β΄ πλάνο), μεταγραφές , στην έδρα της ομάδας στο Δημοτικό Γήπεδο Κανήθου, το νέο προϋπολογισμό 2017-18, τους χορηγούς και υποστηρικτές της ομάδας για τη νέα περίοδο, την έγκριση των νέων μελών στο επαγγελματικό τμήμα. Στην συνέλευση επικράτησε δημοκρατικό κλίμα, έγινε ανοικτή συζήτηση στα περισσότερα θέματα που αφορούν τη αποδοτική λειτουργία της ομάδας. Επικράτησε θετική διάθεση για μεγαλύτερη δυναμική και αποτελεσματικότητα στο μέλλον και όλοι συμφώνησαν ότι είναι η ώρα να μπουν γερά οι βάσεις του οικοδομήματος που έχει αποδείξει έμπρακτα τι μπορεί να προσφέρει.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σε ερώτηση σχετικά με τον κόσμο της πόλης και την στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου ο πρόεδρος του ΤΑΑ τόνισε ότι η ομάδα τυγχάνει ευρείας αποδοχής και αποδεικνύεται ότι ο ανώνυμος φίλαθλος αποτελεί τη μεγάλη δύναμη που αγκαλιάζει την ομάδα. Όσον αφορά τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο της πόλης ανέφερε ότι κάνει την υπέρβαση αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης και στηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα αναγνωρίζοντας την προσπάθεια και τις προοπτικές ως παράγοντες που τον εκφράζουν.

ΧΟΡΗΓΙΑ ΟΠΑΠ – ΕΣΑΠ (-25%)

Αναφορικά σε ερώτηση για την απώλεια του 25% από την χορηγία του ΟΠΑΠ για την ομάδα του Τ.Α.Α.  ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ο Γιάννης Καρκαλής επισήμανε ότι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στην τελευταία ΓΣ της ΕΣΑΠ πρόκειται για μία «πραξικοπηματική πράξη» μετά από μία «δειλή» παρελθούσα πρόταση του Προέδρου της ΕΣΑΠ κ. Παντελή Ταρνατόρου που σκοπό είχε την αύξηση του αποθεματικού της Ένωσης και την εξόφληση παλιών οφειλών εις βάρος της χορηγίας των νέων και μόνο ομάδων της Ένωσης. Η πρόταση «πέρασε χαλαρά» σε προηγούμενο ΔΣ της Ένωσης για παρακράτηση της χορηγίας του 25% του ΟΠΑΠ μόνο για τις νεοεισερχόμενες ομάδες στη Λίγκα από το 2016-17 αφού «χαλαρά» δεν άγγιζε τις υπάρχουσες ομάδες. Ο αξιότιμος κ. Ταρνατόρος που κατέχει και τη θέση του  Αντιπροέδρου του ΔΣ του Ολυμπιακού (αλήθεια ποια είναι η επίσημη θέση του Ολυμπιακού για την πρόταση που κατέθεσε;) αν ήθελε να δημιουργήσει αποθεματικό στην Ένωση ή εξόφληση παλαιότερων χρεών θα μπορούσε: Ή να προτείνει και να περάσει μία γενναία απόφαση από το ΔΣ της ΕΣΑΠ ώστε η παρακράτηση να γίνει μόνο από τα δύο «μεγάλα» σωματεία Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ μειώνοντας μόνο κατά 15 έως 20 χιλιάρικα τον ετήσιο προϋπολογισμό τους  που όπως λένε φτάνει το 1 έως 2 εκατομμύρια ευρώ, Ή τελικά να περάσει την ισόποση παρακράτηση από όλες τις ομάδες όπως ήδη είχε ψηφιστεί με 6-4 από το σώμα σύμφωνα με την πρόταση που καταθέσαμε στην τελευταία ΓΣ. Όμως αυτή η απόφαση δεν ήταν αρεστή στην «ηγεσία». Όπως είναι γνωστό στη συνέχεια της συνεδρίασης αποχώρησα διαμαρτυρόμενος ως μη ισότιμο μέλος της ΕΣΑΠ καθώς έβλεπα τον κ. Ταρνατόρο ως πρόεδρο της ΓΣ να «αντιστρέφει» το 6-4 της ψηφοφορίας υπέρ της πρότασής μας ενώ απέμενε μόνο η δική του νόμιμη ψήφος. Ο κ. Ταρνατόρος με νέες «μεσοβέζικες προτάσεις» άλλαξε εκ νέου το θέμα που τέθηκε για ψηφοφορία και φυσικά στη συνέχεια άλλαξε και το αποτέλεσμα, μπερδεύοντας και διχάζοντας το σώμα. Σε ερώτηση τι θα γίνει στη συνέχεια με το θέμα ο κ. Καρκαλής ενέφερε ότι δεν γνωρίζει γιατί αυτές οι αποφάσεις άφησαν ένα μεγάλο και ανεπανόρθωτο στίγμα, θέτουν θέμα σωστής λειτουργίας της ΕΣΑΠ γεγονός που πρέπει άμεσα να επανέλθει το σώμα σε νέα ΓΣ για μία οριστική και ομόφωνη πια δίκαια λύση. Αν δεν γίνει αυτό, ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ κ. Παντελής Ταρνατόρος θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά και να υποβάλλει την παραίτησή του ως λύση για να εκτονωθεί άμεσα το αρνητικό κλίμα και να επέλθει η ισορροπία και η αξιοπρέπεια για όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της ΕΣΑΠ για το καλό του ελληνικού βόλεϊ.

 ΓΕΜΑΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σημαντική αναφορά έγινε από τον πρόεδρο της ομάδας κ. Γιάννη Καρκαλή σε έναν από τους μεγάλους στόχους της νέας περιόδου που είναι το γεμάτο γήπεδο. Σε αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε το τμήμα δημοσίων σχέσεων του συλλόγου να βοηθήσει στη σωστή ενημέρωση όλων των Χαλκιδέων και Ευβοέων και να έχει άριστη συνεργασία με όλα τα ΜΜΕ της πόλης, του νομού, της περιφέρειας και τα Πανελλήνια Μέσα.

ΦΘΗΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ακόμη τα νέα εισιτήρια διαρκείας για το 2017-18 θα είναι κατά πολύ φθηνότερα ενώ θα προστεθεί και το οικογενειακό. Επίσης αποφασίστηκε η δωρεάν είσοδος στους αγώνες  για ορισμένες κατηγορίες πολιτών και θα ανακοινωθεί επίσημα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ -  ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΔΟΑΠΠΕΧ

Σε ερώτηση σχετικά για τους οικονομικούς πόρους που έχει μέχρι σήμερα ο σύλλογος αν συμπεριλαμβάνεται επιχορήγηση από το Δήμο Χαλκιδέων και τον ΔΟΑΠΠΕΧ όπως συμβαίνει με τους αντίστοιχους Δήμους της Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Κηφισιάς, Ερμούπολης Σύρου κ.ά. προς τις ομάδες της Α1, ο πρόεδρος του Ηρακλή Χαλκίδας ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τους λόγους που δημοτική αρχή της Χαλκίδας δεν συμμετέχει σε αυτή την τεράστια αθλητική προσπάθεια.

Είναι γνωστό ότι εδώ και δύο χρόνια η ομάδα συμμετέχει επιτυχώς σε υψηλές Εθνικές κατηγορίες. Το ΔΣ όπως είχε υποχρέωση έχει απευθυνθεί επανειλημμένα προς το Δήμο και τον ΔΟΑΠΠΕΧ να πορευθούν όλοι μαζί γιατί τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν για την πόλη από αυτή την παρουσία είναι τεράστια. Αρκεί να θέλουμε να τα δούμε και να τα υποστηρίξουμε.  Η ομάδα μπορεί δια μέσου της φανέλας, του γηπέδου και της πορείας της να γίνει πρεσβευτής στον τουρισμό, τον πολιτισμό, το εμπόριο, την επιχειρηματικότητα κ.ά. όπως γίνεται σε όλο τον ανεπτυγμένο ευρωπαϊκό χώρο. Ως ομάδα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να υλοποιήσουμε θέματα που θα μας προταθούν από τον Δήμο Χαλκίδας και όλους τους άλλους φορείς της πόλης και του νομού που ήδη προσεγγίζουμε καθώς και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σε άλλη ερώτηση γιατί συμβαίνει αυτό ο κ. Γιάννης Καρκαλής απάντησε ότι δεν μπορεί να απαντήσει για λογαριασμό άλλων. Εμείς τους αγαπάμε και τους θέλουμε μαζί μας, τόνισε!

ΔΕΣΜΕΥΣΗ

Δεσμευόμαστε όμως ως Διοίκηση στην ερχόμενη Δημόσια Γενική Συνέλευση μελών του ΔΣ του Τ.Α.Α.  ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου να προσκαλέσουμε επίσημα τον Δήμαρχο Χαλκίδας και την Πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ να παραστούν ως επίτιμα μέλη, να βρίσκονται ανάμεσά μας στην συζήτηση, να τοποθετηθούν και όλοι μαζί να αποφασίσουμε για το καλό και το μέλλον του αθλητισμού και της πόλης μας! Η ημερομηνία της ΓΣ θα καθοριστεί σε ημέρα που δεν θα δεσμεύονται οι εκπρόσωποι των φορέων από άλλες υποχρεώσεις τους!

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τους στόχους και την πορεία της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ο Γιάννης Καρκαλής τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι έτοιμη να κάνει την υπέρβαση και να διεκδικήσει ευρωπαϊκή θέση. Καθυστερούμε σκόπιμα την ανακοίνωση των μεταγραφών και το νέο ρόστερ της ομάδας για να ολοκληρωθούν οι επαφές μας . Η ομάδα είναι ώριμη, διαθέτει τεχνογνωσία και έχει την εμπειρία που χρειάζεται. Όμως είμαστε απόλυτοι ότι προς αυτή την κατεύθυνση η ομάδα θα κινηθεί μόνο αν η δημοτική αρχή της Χαλκίδας δείξει ότι στηρίζει έμπρακτα μία τέτοια προοπτική και δεν «σφυρίζει αδιάφορα». Διαφορετικά θα περιμένουμε..!

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Συζητήθηκαν ακόμη θέματα που αφορούσαν την προετοιμασία και εμφάνιση του γηπέδου που μόνο ο ειδικός πλαστικός τάπητας – τάραφλεξ – που τοποθετείται για τους αγώνες στο δημοτικό γήπεδο Κανήθου στοιχίζει ετησίως στον σύλλογο περίπου 10.000 ευρώ. Επίσης έγινε αναφορά και στο πρόγραμμα χρήσης ωρών γηπέδου για τη νέα χρονιά αλλά επειδή δεν έχει ανακοινωθεί από τον ΔΟΑΠΠΕΧ δεν συζητήθηκε περεταίρω.

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Στη συνέχεια έγινε τοποθέτηση από όλα τα μέλη, παλαιά και νέα, έγιναν προτάσεις και διαλογική συζήτηση για θέματα οργάνωσης, ανάπτυξης και διάδοσης του αθλήματος, κοινωνικών εκδηλώσεων, οικονομικών πόρων, χορηγιών κ.ά.  που αφορούν το μέλλον και την πρόοδο της ομάδας και αποφασίστηκε η επόμενη ΓΣ μελών του ΔΣ του Τ.Α.Α.  ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ να έχει πλήρη απαρτία και να συνεδριάσει στα τέλη Αυγούστου σε ημερομηνία που ανακοινωθεί επίσημα από το σύλλογο.

Τ.Α.Α.  ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Στη φωτογραφία (1) διακρίνονται (από δεξιά): Σταύρος Σφυρίδης (Μέλος ΔΣ), Δημήτρης Σφενδώνης, Θωμάς Διαμαντής (Αντιπρόεδρος ΔΣ), Κώστας Γρίλιας, Γιάννης Μπαρόλας, Γιουλίνα Δασκαλοπούλου, Γιώργος Γιαννακός, Ηλίας Σκανδάλης, Έλενα Βάκα, Γιάννης Καρκαλής (Πρόεδρος ΔΣ), Στέφανος Μουτουσίδης, Δημήτρης Καραντάκης (Μέλος ΔΣ), Πέτρος Γίγας, Στέλιος Χαρλαβάνης (Μέλος ΔΣ), Γρηγόρης Παπαγρηγορίου, Κώστας Γαλάνης, Δημήτρης Μιχελής, Σίντια Καρκαλή.

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.