Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισαγγελική έρευνα για στημένα στη βόλεϊ λιγκ

«Η ιστορία είναι λίγο παλιά. Όχι όμως κι από αυτές που θάβονται εύκολα. Στον μικρόκοσμο του ελληνικού βόλεϊ είναι ένα θέμα ταμπού. Όλοι το ξέρουν, αλλά σχεδόν κανείς δεν το συζητά δημόσια».

του Δημήτρη Τυχάλα

Μ’ αυτά ακριβώς τα λόγια είχαμε προλογίσει πριν από 23 μήνες ακριβώς το κείμενο «Μπλόκ-ο στα στημμένα» που είχε προκαλέσει τον Ιούνιο του 2015 αρκετές… αναταράξεις.
Τότε η έρευνα της αστυνομίας ποτέ δεν έφτασε ως το τέλος λόγω του ότι τα χρήματα από τα φερόμενα (από τη στιγμή που δεν αποδείχθηκαν) χειραγωγημένα ματς της βόλεϊ λιγκ είχαν χαθεί κάπου στην Ασία με τις στοιχηματικές εταιρίες να μη δίνουν κανένα στοιχείο για τους… πελάτες τους.
Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, όλοι επιστρέψαμε στο βολεϊκό (και συνάμα βολικό) συννεφάκι μας, αλλά η βολεϊκή Ιερουσαλήμ βρίσκεται και πάλι σε… συναγερμό! Κι αυτή τη φορά η ιστορία φαίνεται να είναι πολύ πιο σοβαρή!
Σύμφωνα με τo ρεπορτάζ του Sportsfeed η Εισαγγελία Πρωτοδικών (Αθήνας ή Θεσσαλονίκης δεν το έχουμε μάθει ακόμη) ζήτησε από τη Διεύθυνση της Οικονομικής Αστυνομίας την πραγματοποίηση έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χειραγωγηθεί αγώνες του πρωταθλήματος της βόλεϊ λιγκ.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές η έρευνα δεν αφορά μόνο τη σεζόν που έληξε, αλλά και την προηγούμενη, όμως το πιο σοβαρό ίσως στοιχείο είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με έναν μεμονωμένο ή λίγους αγώνες, αλλά με τους αγώνες πολλών ομάδων!
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο, αλλά με την έρευνα να είναι σε εξέλιξη θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή (λέτε να είναι καυτό το καλοκαίρι), ενώ το σίγουρο είναι πως η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έγινε στις εισαγγελικές αρχές.
Κι εδώ το ερώτημα (που δεν ξέρουμε αν θα απαντηθεί ποτέ) είναι αν η καταγγελία έγινε από κάποιο φυσικό πρόσωπο ή κάποια στοιχηματική εταιρία…

ΠΗΓΗ sportsfeed.gr

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.