Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τερζής για το μπλοκ της χρονιάς και το γούρι της... γιαγιάς

Για το βραβείο του καλύτερου μπλοκέρ (2ος τελικός, Π.Α.Ο.Κ. -Ολυμπιακός 3-0) βραβεύτηκε ο πασαδόρος του πρωταθλητή ΠΑΟΚ Θάνος Τερζής και σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Στο Φιλέ».

Θ. ΤΕΡΖΗΣ: Θα αφιερώσω το έπαθλο στην οικογένειά μου και στα παιδιά μου και από εκεί και πέρα και στους συμπαίκτες μου, γιατί ξέρουν πολύ καλά πως το «τρολάρισμα» για το μπλοκ στους πασαδόρους είναι πολύ μεγάλο! Και καθημερινό... Οπότε θα το αφιερώσω και σε αυτούς. Η οικογένεια είναι τα παιδιά μου, η γυναίκα μου.... Όλοι, γιατί με βοηθάνε και ξέρουμε πολύ καλά πως οι αθλητές θέλουν μεγάλη υποστήριξη για να κάνουν αυτή τη δουλειά που κάνουνε. Ο Αγκάμεζ έχει κόρη κάποιων μηνών, εγώ έχω κόρη 6 χρονών, οπότε μπορούμε να καταλάβουμε σε άλλο επίπεδο, πόσο βοηθάει.

Οι σκέψεις Τερζή στο φιλέ την ώρα του μπλοκ: Βγαίνει η ένταση όλου του παιχνιδιού! Επειδή είχαμε αμφισβητηθεί όλη τη χρονιά, που δεν είχαμε κερδίσει τον Ολυμπιακό. Από κει και πέρα είναι ένας τελικός, σε ένα πολύ κομβικό σημείο γιατί το παιχνίδι τελειώνει εδώ, ενώ ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει να παίζει καλύτερα σε αυτό το σετ και μας δίνει μια μεγάλη ψυχολογική τόνωση για τη συνέχεια της σειράς των τελικών.

Σχόλιο Μ. Κοκκινάκη (Ολυμπιακός) για το μπλοκ που δέχθηκε από Τερζή

Μ. ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ: Σε εκείνο το ματς, θεωρώ πως δεν είχαμε κάνει ένα από τα καλά μας παιχνίδια... Στο τελευταίο σετ το παλέψαμε, ήταν κάποιοι κρίσιμοι πόντοι, ήρθανε οι συνθήκες έτσι που ο Θάνος (σ.σ Τερζής) έκανε ένα πολύ θετικό μπλοκ για την ομάδα του, που κατάφερε να πάρουνε εκείνο το σετ, που ήταν πολύ σημαντικό, γιατί αν το κερδίζαμε εμείς το σετ αυτό, ίσως το παιχνίδι στη συνέχεια να είχε άλλη τροπή. Μπράβο του όμως και συγχαρητήρια που κατάφεραν να πετύχουνε εκείνη τη νίκη.

Για το αν η φάση αυτή «γυρίζει» το... διακόπτη των τελικών

Θ. ΤΕΡΖΗΣ: Σίγουρα, γιατί κρίθηκε το τελευταίο σετ στον πόντο! Θα μπορούσε να είχε πάρει το σετ ο Ολυμπιακός, να "γυρνούσε" το παιχνίδι... Δεν θα ξέραμε ποτέ ποια θα ήταν η συνέχεια! Θεωρώ όμως, πως όλη η ομάδα, μετά από εκείνο το παιχνίδι ξεκίνησε να παίζει πάρα πολύ καλά.

Για το αν «γυάλιζε το μάτι» των παικτών του Π.Α.Ο.Κ. στους τελικούς, όπως... γυαλίζει το μάτι του Τερζή στη φάση του μπλοκ

Θ. ΤΕΡΖΗΣ: Ναι... Γι’ αυτό είπα και πριν, ότι από εκείνο το παιχνίδι και μετά, αφού κερδίσαμε τον Ολυμπιακό 3-0 σετ μέσα στην έδρα μας, πιστέψαμε πως μπορούμε να τον κερδίσουμε, κάτι που φάνηκε στο επόμενο ματς όταν νικήσαμε και μέσα στου Ρέντη τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ.

Για τον έξαλλο πανηγυρισμό του (σ.σ χτυπώντας το στήθος) όπως συνέβη και πέρυσι στη Σύρο

Θ. ΤΕΡΖΗΣ: Είναι το στυλ που πανηγυρίζω και το "τρολάρισμα" μετά πέφτει σίγουρα... Βλέπω όμως πως η διαφορά με το 2ο καλύτερο μπλοκ, αυτό του Σωτηρίου, είναι πάρα πολύ μικρή και τώρα που θα πάω στο δωμάτιο θα του το απονείμω, θα του δώσω το βραβείο, γιατί ειλικρινά η διαφορά ήταν πάρα πολύ μικρή... Σίγουρα το βραβείο ανήκει και σε αυτόν!

Τι «έβγαλε» ο Π.Α.Ο.Κ. στους τελικούς που δεν είχε «βγάλει» όλη τη χρονιά;

Θ. ΤΕΡΖΗΣ: Νομίζω πως η ομάδα έπαιξε πολύ πιο ώριμα. Προσωπικά, ήξερα ότι η ομάδα έχει πολλές προσωπικότητες που θα «βγάλουν» τον καλό τους εαυτό. Στον 5ο τελικό ήταν πάρα πολύ σημαντικό ότι η ομάδα αγωνίστηκε συλλογικά, όλη η ομάδα έκανε πάρα πολύ καλή προσπάθεια και θεωρώ πως το παιχνίδι ήταν από όλα τα παιδιά. Ξέραμε ότι δεν βασιζόμαστε σε έναν μόνο παίκτη, ενώ είχε τραυματιστεί και ο Σάσα (σ.σ Στάροβιτς), αφού, αν έπαιζε, η βοήθειά του θα ήταν σίγουρα πολύ μεγάλη. Από εκεί και πέρα ξέραμε ότι όλοι οι υπόλοιποι θα έπρεπε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, έτσι ώστε να καλύψουμε το κενό του. Και ο Χάρης Σακόγλου έπαιξε πάρα πολύ καλά, αλλά θεωρώ ότι όλα τα παιδιά φτάσανε στο μέγιστο κι έτσι μπορέσαμε και πήραμε τη νίκη.

Για το αν έχει υπογράψει ανανέωση του συμβολαίου του στον Π.Α.Ο.Κ.

Θ. ΤΕΡΖΗΣ: Όχι, αλλά έχω μιλήσει... Το κλίμα είναι θετικό, θα μιλήσω και με τον κύριο Τσαλόπουλο και θα δούμε τις επόμενες ημέρες. θέλω να μείνω στον Π.Α.Ο.Κ. και νομίζω πως και η ομάδα είναι πολύ θετική, οπότε θεωρώ ότι θα «τα βρούμε» και δεν νομίζω πως θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Για το «γούρι» διετίας της «γιαγιάς» που αποθεώθηκε στο σύνθημα των πρωταθλητών κατά την πτήση επιστροφής στη Θεσσαλονίκη με τον τίτλο.

Θ. ΤΕΡΖΗΣ: Το μυστικό, δεν ξέρω αν πρέπει να το αποκαλύψω, αλλά θα δώσω μία είδηση... Πρόκειται για τη μητέρα του οδηγού ενός λεωφορείου, την οποία την έχει μαζί του στα δρομολόγια. Την είχαμε συναντήσει και πέρυσι στους ημιτελικούς, κάθεται πάντα σε συγκεκριμένη θέση, πίσω δεξιά. Φέτος μπήκαμε στο λεωφορείο για τους τελικούς και με το που την είδαμε με το Γιάννη τον Τακουρίδη λέμε "αποκλείεται, είναι η γνωστή γιαγιά" και έγινε σύνθημα. Στο αεροπλάνο βέβαια, δεν ήταν η ίδια, αλλά σηκώθηκε κάποια γιαγιά και... θεώρησε ότι αναφερόμαστε σε αυτήν! Στο αεροδρόμιο εξάλλου, οι οπαδοί μας φωνάζανε το σύνθημα, χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει... (γέλια)! Αυτό το σύνθημα το ξεκίνησε από πέρυσι ο Κουρνέτας, ο οποίος οφείλω να πω , ότι είναι ευρηματικός, σαν τους οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ.

Για τη «γεύση» που άφησε στο φινάλε η σεζόν από το επίπεδο των τελικών;

Θ. ΤΕΡΖΗΣ: Σίγουρα οι τελικοί ήταν πολύ καλοί, είχαμε και το «σπάσιμο» των εδρών, παίχθηκε αρκετά καλό βόλεϊ, όχι βέβαια σε όλους, αλλά θεωρώ στους περισσότερους, υπήρχε μεγάλη ένταση, γεμίσανε τα γήπεδα... Θεωρώ πως ήταν αρκετά συναρπαστικοί οι τελικοί που άφησαν φυσικά μια πολύ καλή "γεύση" για εμάς, γιατί παρόλο που η χρονιά για μας δεν κύλησε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, στο τέλος καταφέραμε και πήραμε το πρωτάθλημα!

Για Αγκάμεζ

Θ. ΤΕΡΖΗΣ: Νομίζω είναι πιο ήρεμος πλέον... Μετά από τόσα χρόνια, σίγουρα έχει κάνει την καριέρα του, έχει γυρίσει εδώ στην Ελλάδα και βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Και φαίνεται ότι είναι και πιο ήρεμος!

Για το «αύριο» της Εθνικής και σύγκριση παρελθόντος-παρόντος

Θ. ΤΕΡΖΗΣ: Θεωρώ ότι υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα αυτή τη στιγμή! Ίσως αυτό το αρνητικό, ότι δεν υπάρχει πολύς μεγάλος χρόνος προετοιμασία, ίσως είναι και θετικό. Είμαστε σε αγωνιστικό ρυθμό όλα τα παιδιά, κάποια από εμάς παίζαμε και την προηγούμενη εβδομάδα. Υπάρχει λίγος χρόνος βέβαια για την προετοιμασία, αλλά ξαναλέω πως ίσως αυτό και να λειτουργήσει θετικά γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη όρεξη από τα παιδιά, φαίνεται και απ' τις προπονήσεις, το επίπεδο των προπονήσεων είναι πολύ υψηλό, οπότε μ' αυτά τα φιλικά πλαισιώνοντας λιγάκι την προετοιμασία, θεωρώ ότι μπορούμε να πάμε αρκετά καλά στον όμιλο.

Σχόλιο μετά τις δηλώσεις Τζούριτς για την Εθνική

Θ. ΤΕΡΖΗΣ: Το κλίμα είναι πολύ καλό, ασχολούμαστε μόνο με την προπόνηση και νομίζω πως αυτό βγαίνει και εύκολα απ΄ όλα τα παιδιά. Μακάρι αυτό να συνδυαστεί και με επιτυχία, γιατί είπαμε υπάρχει μια φουρνιά αθλητών... Τα παιδιά όλα έχουν προσπαθήσει, υπάρχουν κάποια παιδιά που είναι 22-24 χρονών. Εκτός από τον Φράγκο και τον Δημήτρη (σ.σ Τζούριτς), που είναι αρκετά χρόνια και θα μπορούσαν να είχαν "εισπράξει" κάτι τα άλλα παιδιά Πρωτοψάλτης, Κουμεντάκης, Κοκκινάκης...

Για την φετινή παρουσία του Β. Κουρνέτα στο team της εκπομπής των καναλιών της ΝΟVA "Στο Φιλέ"

Θ. ΤΕΡΖΗΣ: Ξέρουμε τη φυσιογνωμία του πάρα πολλά χρόνια, ξέρουμε τις ατάκες του και από εκεί και πέρα είναι πολύ σημαντικό που γνωρίζει το βόλεϊ όσο κανείς άλλος και μπόρεσε και βοήθησε την εκπομπή, έδωσε ένα διαφορετικό χρώμα... Ήταν το "αλατοπίπερο"!

Στη φωτογραφία ο Θάνος Τερζής με τον Βασίλη Κουρνέτα

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.