Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σούρδι: Από τον Φοίνικα στην Εθνική Αλβανίας

O Άλβι Σούρδι ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν με το Φοίνικα Σύρου και ετοιμάζεται να ενσωματωθεί με την Εθνική Αλβανίας για τις υποχρεώσεις της αυτό το καλοκαίρι.

Το Greekvolleyμίλησε με τον Άλβι για την φετινή σεζόν με τον Φοίνικα, το Ελληνικό Πρωτάθλημα και την Εθνική Αλβανίας.

Πως ήταν η εμπειρία σου από τον Φοίνικα; Είσαι ευχαριστημένος από την ομάδα και τη ζωή στο νησί;

« Ήταν κάτι που ήθελα απο καιρό να δοκιμάσω να δω πω είναι να ζεις μονός σου ( καθώς τόσο καιρό ήμουν με τους γονείς μου ) και φυσικά η ομάδα του Φοίνικα είναι μια μεγάλη ομάδα με σπουδαία πορεία τα τελευταία χρόνια στην Α1 και πέρυσι μην ξεχνάμε πήγε στον τελικό του πρωταθλήματος . Πέρασα υπέροχα στο νησί ο κόσμος ήταν πάντα δίπλα μας και μας το έδειξε απο την πρώτη μέρα που φτάσαμε εκεί. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος απο την ομάδα όλοι ήταν πάντα δίπλα μας για να μας βοηθήσουν σε ότι πρόβλημα και αν είχαμε και πάντα προσπαθούσαν για να μην μας λείψει τίποτα» .

Το ελληνικό πρωτάθλημα στάθηκε αντάξιο των πολλών χιλιάδων ευρώ που δαπανήθηκαν ιδίως από τις ομάδες που έπιασαν την κορυφή; Σε εντυπωσίασε η ξέφρενη πορεία του ΠΑΟΚ στο τέλος ή ήταν κάτι που περίμενες;

«Σίγουρα κάθε χρόνο βλέπουμε ότι οι ομάδες ανεβάζουν το μπατζετ τους καθώς θέλουν να πάνε όσο καλύτερα γίνεται και να πετύχουν τους στόχους τους απο νωρίς. Όπως είδαμε φέτος ο Ολυμπιακός είχε το μεγαλύτερο μπατζετ και όμως δεν πήρε το πρωτάθλημα γιατί στα ματς που έπρεπε να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ έδωσαν την ευκαιρία στους παίχτες του ΠΑΟΚ να παίξουν σωστό βόλεϊ και να κερδίσουν μέσα στο Ρέντη το πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα ειδικά μετά τον τραυματισμό τού Starovic πίστευα ότι ο Ολυμπιακός θα το έπαιρνε ακόμα και δύσκολα, εκεί όμως μίλησε η εμπειρία του Ντάντε και του Shafranovic και μαζί με την ψυχική δύναμη των υπολοίπων παιχτών και πήραν το πρωτάθλημα. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους».

Σε λίγες μέρες θα ενσωματωθείς για δεύτερη φορά με την Εθνική Αλβανίας. Μίλησέ μας για την περσινή σου εμπειρία και ποιοι οι φετινοί σου στόχοι

“Πέρυσι πήγα πρώτη φορά με την εθνική ομάδα της Αλβανίας...μετά απο πολύ σκέψη και κουβέντα με τον προπονητή μου στον Παναθηναϊκό κ. Ανδρεόπουλο και μετά απο συζητήσεις που είχα με τον κ. Δρίκο ( καθώς προσπαθούσα χρόνια να βγάλω την ελληνική ιθαγένεια για να παίξω στην εθνική ομάδα της Ελλάδος ) δεν ήταν εύκολο να γίνει όλο αυτό και απο το να κάθομαι το καλοκαίρι και να μην κάνω τίποτα, γιατί κακά τα ψέματα αλλιώς είναι να κάνεις προπονήσεις μονός σου και αλλιώς είναι να παίζεις επίσημους αγώνες αποφάσισα να πάω στην εθνική ομάδα της Αλβανίας για να πάρω εμπειρίες απο την Ευρώπη γιατί το να παίζεις σε μια εθνική ομάδα ακόμα και σε μικρό επίπεδο ( μιας και τώρα δημιουργήθηκε η εθνική Αλβανίας) είναι κάτι μοναδικό και πάντα βοηθά στην εξέλιξή του αθλητή . Φέτος θα πάμε πάλι με στόχο να παίξουμε καλό βόλεϊ και αν παίξουμε καλά είμαστε και λιγο τυχεροί θέλουμε να περάσουμε στο final 4 που θα γίνει στην Δανία».

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.