Ξέφυγαν τα πράγματα μετά το τέλος του ντέρμπι ΕΑΠ-Ερυθρός Αστέρας

Μία λάθος υπόδειξη προς το τέλος του τάι-μπρέικ, όπως φαίνεται και από το video που ανέβηκε στο διαδύκτιο, ήταν η σπίθα που άναψε «φωτιά» μετά το τέλος του ντέρμπι ΕΑΠ-Ερυθρός Αστέρας 2-3 σετ για την 7η αγωνιστική της Β' Εθνικής βόλεϊ Γυναικών της ΕΣΠΕΠ.
Και ευτυχώς που επενέβησαν οι πιο ψύχραιμοι και η «φωτιά» δεν επεκτάθηκε παντού.

Τι ακριβώς συνέβη; Στο 12-10 υπέρ του Ερυθρού Αστέρα είχαμε επίθεση πρώτου χρόνου από την ΕΑΠ. Η μπάλα ήταν μέσα και θα έπρεπε να μειώσει η ΕΑΠ σε 12-11, αλλά οι διαιτητές (Γκόλφης και Νικόλας Πετούσης) έκαναν λάθος και έδωσαν τον πόντο στον Ερυθρό Αστέρα που προηγήθηκε 13-10 για να πάρει τελικά το σετ 15-13 και τη νίκη με 3-2. Η ένταση ήταν μεγάλη, ακολούθησαν διαμαρτυρίες της ΕΑΠ με τη λήξη στους διαιτητές και το όλο κλίμα μεταφέρθηκε στην κερκίδα μεταξύ θεατών, παραγόντων και γονιών! Το να αναφέρουμε ονομαστικά το ποιοι και ποιες συμμετείχαν δεν έχει τόση σημασία, όσο έχει να βοηθήσουν όλοι όσοι μπορούν τέτοια φαινόμενα έστω και μεμονωμένα να μην επαναληφθούν! Αλλωστε πέρυσι ΕΑΠ και Ερυθρός Αστέρας είχαν παίξει στη σειρά των τελικών των πλέι-οφ, σε γεμάτες όπως και προχθές κερκίδες και τότε η ατμόσφαιρα ήταν υποδειγματική. Τότε όλοι είχαν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την συμπεριφορά, ομάδων, προπονητών και φιλάθλων. Το προχθεσινό περιστατικό ήταν ένα λάθος, μεγάλο αλλά λάθος! Και δικαίωμα στο λάθος έχουν όλοι, διαιτητές, φίλαθλοι, αθλητές, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, παράγοντες, οι πάντες. Ομως από τα λάθη είναι υποχρέωση όλων να μαθαίνουν και να μην τα επαναλαμβάνουν!
ΤΗΝ «ΚΑΙΕΙ» ΤΟ Φ.Α.
Στο Φύλλο Αγώνα οι διαιτητές ανέφεραν υβριστική επίθεση παίκτρια της ΕΑΠ στον Νικόλα Πετούση και πλέον κινδυνεύει με βαριά καμπάνα. Για τα όσα συνέβησαν μετά το τέλος στην κερκίδα δεν υπάρχει καμία αναφορά, αφού οι διαιτητές όπως έλεγαν στο περιβάλλον τους είχαν φύγει νωρίς για τα αποδυτήρια προκειμένου να κλείσουν εκεί το Φ.Α. Ακόμη στο Φ.Α. αναφέρεται ότι ο πατέρας της συγκεκριμένης αθλήτριας εξύβρισε τον β' διαιτητή.
ΠΗΓΗ WWW.PELOP.GR