«Ο Απόλλωνας είναι εδώ!» δηλώνει η Βίκυ Καραμπάτσου

Η ΑΝΟΔΟΣ του Απόλλωνα Καλαμάτας στην Β΄ Εθνική Κατηγορία Βόλεϊ Γυναικών ΕΣΠΕΠ ήταν αποτέλεσμα μεγάλης και συγκροτημένης προσπάθειας.

Η νέα χρονιά θα βρει τον Μπάμπη Μυτσκίδη που όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει να ηγείται την ομάδα από τον πάγκο συνάμα με τις νέες υποχρεώσεις του στην εθνική ομάδα Ανδρών στο πλευρό του Κώστα Αρσενιάδη, και τις αθλήτριες, παλιές και καινούργιες καθώς στα πλάνα είναι η ενίσχυση του ρόστερ.

Το μεσσηνιακό βόλεϊ χρειάζεται συνέχεια και για να γίνει αυτό χρειάζεται ποιοτική συνεργασία και «εργάτες» άτομα με όραμα, συνέπεια και πείσμα. Όραμα που θέλει τις μεσσηνιακές ομάδες ενεργές και επιτυχημένες σε όλο το φάσμα των κατηγοριών, που θα αναπτύσσουν το άθλημα προς κοινή θετική κατεύθυνση, προετοιμάζοντας δηλαδή τη νέα γενιά αθλητριών και αθλητών του τόπου μας, η εξέλιξη των οποίων στο πλευρό πιο έμπειρων αθλητριών που αγκαλιάζουν τις νέες γενιές και μοιράζονται γνώσεις και εμπειρίες δεν είναι μόνο πιο γρήγορη αλλά και δεδομένη.

Αυτό είναι μέρους του οράματος που έχουν στον Απόλλωνα παράλληλα φυσικά με την ανάπτυξη του ιδίου του γυναικείου τμήματος βόλεϊ του συλλόγου, που στον χρόνο που έχει ενεργοποιηθεί με «πρωτομάστορα» την Βίκυ Καραμπάτσου και άλλα διοικητικά πρόσωπα, τον εξαιρετικό προπονητή Μπάμπη Μυτσκίδη και μια φουρνιά αθλητριών με περίσσιο ταλέντο και αγάπη για το άθλημα, έχει αποδείξει πως αξίζει μια θέση στην βολεϊκή μεσσηνιακή πραγματικότητα.

 Κάλεσμα συνεργασίας για το καλό του μεσσηνιακού βόλεϊ

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του τμήματος βόλεϊ του Απόλλωνα Βίκυ Καραμπάτσου, η άνοδος του Απόλλωνα στην Β΄ Εθνική είναι γεγονός αξιοσημείωτο και δύναται να έχει θετικό αντίκτυπο στην συνολική προσπάθεια των σωματείων της περιοχής. Καθώς προσφέρει περισσότερες επιλογές σε νεαρές άπειρες αθλήτριες που δεν έχουν ακόμη αγγίξει το επίπεδο ετοιμότητας ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εθνικών κατηγοριών, όπου η τεχνική κατάρτιση, οι επιδόσεις και οι ταχύτητες είναι σε υψηλά επίπεδα, και χρειάζονται πίστωση χρόνου για να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους και να αναδείξουν τα προσωπικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους.

Η Βίκυ Καραμπάτσου απευθύνει τρόπον τινά ένα κάλεσμα συνεργασίας προς όλους τους συλλόγους του νομού, προκειμένου να συμβάλουν στην ενδυνάμωση του αθλήματος σε όλη την περιοχή κάτι που μελλοντικά μπορεί να αποδώσει μέγιστα αποτελέσματα, αναδεικνύοντας αθλήτριες μεγάλου αθλητικού «βεληνεκούς» που θα έχουν την ευκαιρία να «γεμίσουν» τα ρόστερ μεγάλων συλλόγων της χώρας και γιατί όχι των εθνικών μας συγκροτημάτων.

«Είναι πολύ σημαντικό που ανέβηκε στη Β΄ Εθνική ο Απόλλωνας. Γιατί αποτελεί την ενδιάμεση κατηγορία από τις μεγάλες κατηγορίες όπου νέες ηλικιακά αθλήτριες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να παίξουν στις μεγάλες κατηγορίες όπου οι απαιτήσεις επιζητούν έτοιμες παίχτριες, να μπορέσουμε για το καλό του μεσσηνιακού βόλεϊ να τους δώσουμε την ευκαιρία να ετοιμαστούν και παράλληλα να καλλιεργούνται τα νέα ταλέντα, να αποκτούν παιχνίδια στα πόδια και χέρια τους, διότι αυτό είναι που τους λείπει, να δουλευτούν με έναν πολύ καλό προπονητή που θα τα βελτιώσει και έτσι το μεσσηνιακό βόλεϊ να έχει μια συνέχεια…» είπε και συνέχισε: «Χρόνια ακούω να μιλάνε όλοι, για αυτή την ενδιάμεση ομάδα, λοιπόν, ο Απόλλωνας είναι εδώ! Έχει όλα αυτά τα στοιχεία και είναι στη διάθεση όλων των συλλόγων του νομού για το καλό όλου του μεσσηνιακού βόλεϊ. Ελπίζω μόνο να μην είναι μόνο λόγια οι δηλώσεις σε περασμένα αγωνιστικά έτη από διάφορους μεσσήνιους παράγοντες και προπονητές…!»

Στα της ομάδας, ο Απόλλωνας βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού και αναζητήσεων εν όψει της νέας σεζόν. Όλα ωστόσο τα μέτωπα θα ενεργοποιηθούν με την άφιξη στην πόλη μας του προπονητή του συλλόγου, Μπάμπη Μυτσκίδη ο οποίος ως γνωστόν το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στο πλευρό του Κώστα Αρσενιάδη για τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας ανδρών στο World League στο Ταλίν.

Εντός των ημερών ο κ. Μυτσκίδης θα βρίσκεται στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα κι έτσι σιγά σιγά θα ξεκινήσουν οι εργασίες καθορισμού στόχων για τη νέα σεζόν στη Β΄ Εθνική και βεβαίως ξεκαθαρίσματος του ρόστερ.