Με ολική ανατροπή νίκη της Άρτας επί της Βολίδας

Με ολική ανατροπή η νέα ομάδα των Ανδρών της Άρτας βόλεϊ, επιβλήθηκε στην ανώτερη των προσδοκιών μας Βολίδα Κέρκυρας με 3-2 σετ-βρεθήκε να χάνει 0-2.

Το παιχνίδι για πρεμιέρα ήταν πολύ καλό κατά διαστήματα και ακατάλληλο για καρδιακούς λόγω των απίστευτων ανατροπών. Ο προπονητής Αποστόλης Πορτοβάρας με την λήξη συνεχάρη αρχικά τους Κερκυραίους και κατόπιν τους αθλητές μας για το ψυχικό και σωματικό σθένος που δείξανε, γυρίζοντας ένα παιχνίδι που για πολλούς στην κερκίδα ήταν χαμένο.
Τα σετ: 23-25, 22-25, 25-12, 26-24, 15-13 σε 2 ώρες παιχνιδιού.
Αρίστη η διαιτησία των κ.κ. Παπαγεωργίου, Φλούδα.

Αναλυτικά το παιχνίδι
Νωχελικά μπήκε η ομάδα μας στο 1ο σετ, αντίθετα με την Βολίδα που ήταν πιο συγκεντρωμένη και αρκετά αποτελεσματική πάνω στο φιλέ και από την αρχή πήρε κεφάλι στο σκορ, προηγούμενη 2-4, 6-8, 10-13. Μάλιστα με ένα σερί 3-9 προηγήθηκε 13-22. Οι δύο αλλαγές του προπονητή μας (Τσίνα στη θέση του Κωστούλα και Χουλιάρας στη θέση του Σάνκα-Παπανάτσιου) βελτιώσανε την αμυντική λειτουργία μας, ανεβήκαμε και στο μπλοκ και μειώσαμε σε 21-23. Η Βολίδα με τον Κοτινά προηγήθηκε 21-24, όμως και πάλι αντιδράσαμε και με επίθεση του Μπίκα και μπλοκ των Σαλεμή-Αντωνίου μειώσαμε σε 23-24. Θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει, αλλά σφυρίχτηκε φιλέ στον πασαδόρο μας και άδοξα για μας ολοκληρώθηκε το σετ, παρά την μεγάλη μας αντεπίθεση με 23-25.
Στο 2ο σετ με καλή υποδοχή και μεγάλη αποτελεσματικότητα στην επίθεση προηγηθήκαμε 6-2, 10-04 και 15-08 στα μισά του σετ. Η Βολίδα με πρωταγωνιστές τους Κουρή, Κοσκινά παίζοντας καταπληκτική άμυνα, ροκάνισε γρήγορα την διαφορά και παρά τα συνεχόμενα time-out του προπονητή μας Αποστόλη Πορτοβάρα πέρασε μπροστά 16-17 τρέχοντας ένα σερί 9-1. Η ψυχολογία των Κερκυραίων ήταν στα ύψη, ότι κάνανε τους έβγαινε στο τερέν και καταφέρανε να κάνουν το 0-2 στα σετ, κατακτώντας το 2ο 22-25.
Με την πλάτη στον τοίχο η ομάδα μας, άλλαξε πρόσωπο και περιόρισε την Βολίδα σε παθητικό ρόλο στο 3ο σετ, μειώνοντας σε 1-2. Ελάχιστα τα λάθη μας και υποδειγματικά το πήραμε 25-12, ενώ η διακύμανση ήταν 5-2, 10-6, 16-8, 21-11. Μάλιστα στο 21-11 ο προπονητής μας άλλαξε τον αρχηγό μας Στάθη Μπίκα με τον 13χρονο Παύλο Στεργιούλη που με φλοτιγκ σέρβις πήρε δύο άσσους αφήνοντας άριστες εντυπώσεις.
Το 4ο σετ ήταν το καλύτερο του παιχνιδιού και αποζημίωσε τους φιλάθλους. Η ομάδα μας επιζητούσε την ισοφάριση, ενώ η Βολίδα να πάρει το σετ και την νίκη. Αρκετό πάθος, απίστευτες άμυνες, συνεχείς ανατροπές με φοβερό σασπένς. Το αρχικό 2-2 έγινε 2-7 για την Βολίδα, με τον προπονητή μας να παίρνει time-out. Οι καλές επιθετικές επιλογές φέρανε γρήγορα την ισοφάριση 9-9. Η Βολίδα μας ξέφυγε πάλι 9-11 όμως είχε την ατυχία να χάσει τον Κουρή-πάτησε πάνω στο πόδι στου Σάνκα-Παπανάτσιου σε προσπάθεια για μπλοκ και την θέση του πήρε ο Ζώης. Το ίδιο έκανε και ο προπονητής μας βάζοντας στο παιχνίδι τον Κωστούλα. Με πρωταγωνιστές τους Μπίκα, Τσίνα όχι μόνο ισοφαρίσαμε σε 11-11 αλλά και πήραμε κεφάλι στο σκορ 13-11. Άγρια ομορφιά στο παιχνίδι και οι δύο ομάδες παίρνανε εκατέρωθεν πόντους φτάνοντας στο 23-20. Και ενώ όλα ήταν με το μέρος μας, δύο φορές η μπάλα σε εύκολη προσπάθεια για δάκτυλα έπεσε από τα χέρια των παικτών μας (Μπίκας, Σάνκα-Παπανάτσιος) και αναπάντεχα η Βολίδα ισοφάρισε σε 24-24. Πρώτος χρόνος του Μπίκα και άσσος του ίδιου μας δώσανε το σετ 26-24, ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Με την ψυχολογία στα ύψη μπήκανε φουριόζοι στο 5ο σετ και με άριστη οργάνωση του πασαδόρου μας, ξεφύγαμε 5-1, 8-3 και 13-7. Εφησυχαστήκαμε , νομίζαμε ότι το παιχνίδι τελείωσε και με συνεχόμενα παιδικά λάθη η Βολίδα ανέλπιστα ισοφάρισε σε 13-13, με το άγχος να μας κυριεύει. Ο Σάνκα-Παπανάτσιος με επίθεση μας έδωσε τον 14ο πόντο και ο Μπίκας με μπλοκ τον 15ο, κατακτώντας το σετ 15-13, κάνοντας μια επική ανατροπή στο παιχνίδι.
Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας με την λήξη και αφού έδωσε συγχαρητήρια στους Κερκυραίους είπε «απίστευτο παιχνίδι με κερδισμένη όχι μόνο την ομάδα μου, αλλά και το Βόλεϊ. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μου, καθώς επίσης και στους Κερκυραίους. Τα λόγια του αρχηγού και ηγέτη της Βολίδας Αλέξη Καρδάμη με την λήξη ότι «χαρήκαμε και απολαύσαμε το παιχνίδι» είναι όλο το νόημα του αθλητισμού. Η ομάδα μου σήμερα έδειξε τεράστια ψυχικά και σωματικά αποθέματα, δεν παρατήσαμε ποτέ το παιχνίδι και στο τέλος ανταμειφθήκαμε. Θέλουμε αρκετή δουλειά για να γίνουμε καλύτεροι . Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε πολλά νέα παιδιά, γεννηθέντα το 2002 και 2003, σήμερα είδατε τους Χουλιάρα, Στεργιούλη, σε επόμενα παιχνίδια θα δείτε και άλλους».
Αγωνίστηκαν για την Άρτα βόλεϊ οι Κωστούλας, Σαλεμής, Μπίκας, Αντωνίου, Σάνκα-Παπανάτσιος, Μαραγγιανός, Κουτσούπας λ./ Τσίνα, Αναστασιάδης, Στεργιούλης, Χουλιάρας, Σκήπος.
Βολίδα: Καρδάμης, Κοτινάς, Κουρής, Καρύδης, Πανδής, Πουλιάσης, Κοσκινάς λ./ Ζώης, Μανιάκης.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής καθώς και την βαθμολογία μπορείτε να τα δείτε στις αντίστοιχες ενότητες.