Νίκη του Φιλαθλητικού Λαμίας εκτός έδρας


Με την έναρξη του Β γύρου ήρθε και το πρώτο διπλό για την ομάδα του Φιλαθλητικού Λαμίας στα Τρίκαλα απέναντι στην νεοσύστατη ομάδα της Άμμιλας.


Για ένα ακόμα παιχνίδι δεν έλειψαν οι απουσίες όπου πλέον έχουν γίνει συνήθεια και μέσα από αυτές τις δυσκολίες χτίζονται οι ομάδες. Διαθέσιμοι παίχτες για τα Τρίκαλα ήταν μόλις 7 και σαν να μην έφτανε αυτό στο ζέσταμα ένιωσε ενοχλήσεις και ο Τσέτσος και έμεινε στον πάγκο. Οι Λαμιώτες μπήκαν ποιο δυνατά στο παιχνίδι και κράτησαν από την αρχή μια μικρή διαφορά 2-3 πόντων με τα Τρίκαλα να ισοφαρίζουν σε 11-11 αλλά τον Φιλαθλητικό να αντιδρά και να ξαναπαίρνει προβάδισμα που έφτασε τους 5 πόντους με 15-20 και να κατακτά το σετ με 20-25.
Στα ίδια κυμάνθηκε και το 2ο σετ με τις 2 ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο και τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν με 18-15 αλλά με λειτουργικό το μπλοκ και σωστή άμυνα οι Λαμιώτες γύρισαν το σκορ και προηγήθηκαν και 20-23 αλλά ένα 3-0 των Τρικάλων έφερε την ισοφάριση σε 23-23.Με ψυχραιμία στην υποδοχή και τελειώνοντας τις επιθέσεις ο Φιλαθλητικός έκανε το 23-25 και το 0-2 παίρνοντας προβάδισμα για την νίκη.
Στο 3ο σετ άρχισαν να γίνονται εμφανή τα σημάδια κούρασης και τα Τρίκαλα να το εκμεταλλεύονται και με σχετική ευκολία να μειώνουν σε 2-1 με 25-16.
Αποτέλεσμα που έδωσε αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους οι οποίοι προηγήθηκαν με 8-2 αλλά σε εκείνο το σημείο και μετά το τάιμ άουτ ήρθε η αφύπνιση στους φιλοξενούμενους και με άριστη τακτική από την γραμμή του σερβίς και πολύ καλή απόδοση σε μπλοκ άμυνα ήρθε η ανατροπή αρχικά σε 9-12 και στην συνέχεια ποιο εύκολα το 16-25 και το 1-3 σετ .
Συγχαρητήρια στους παίχτες και των 2 ομάδων καθώς παραδώσαν μαθήματα ευγενούς άμιλλας βοηθώντας το έργο των διαιτητών σε αμφισβητούμενες φάσεις.
Με την νίκη αυτή ο Φιλαθλητικός έφτασε τους 11 βαθμούς και απέχει μόλις έναν βαθμό από την Ακαδημία Τυρνάβου που υποδέχεται το ερχόμενο Σάββατο στο Χαλκιοπούλειο ευελπιστώντας να την προσπεράσει στον βαθμολογικό πίνακα.

Τα σετ: 1 – 3 ( 20-25 , 23-25 , 25-16 , 16-25 )

ΟΙ συνθέσεις των ομάδων
Αμιλλά Τρικάλων : Γουλάς , Κελεπούρης , Μπούρλιος , Τεντολούρης , Λιανός , Γραβάνης , Ζησόπουλος
Φιλαθλητικός Λαμίας : Μπενιάτας , Ταρανάς , Κουτσόβουλος , Τσέτσος , Τζουβαρας ,Μαυράδας , Κουτρομάνος

From: Φιλαθλητικός Λαμίας Πετοσφαίριση