ΧΑΝΘ: Εκπροσωπεί την Βόρειο Ελλάδα στην Pre League

Στο νήμα έχασε την άνοδο στην Α1 Γυναικών, την περυσινή χρονιά η ομάδα της ΧΑΝΘ.

Ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στα μπαράζ ανόδου, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία.

Φέτος ξεκινώντας στο νεοσύστατο πρωτάθλημα της Pre League, η ΧΑΝΘ αρχίζει την χρονιά με στόχο την παραμονή και είναι η μοναδική ομάδα που συμμετέχει από την βόρεια Ελλάδα.

Η ομάδα έκανε αρκετές προσθήκες στο ρόστερ, αποκτώντας συνολικά οκτώ αθλήτριες. Πασαδόρος θα είναι η Αρετή Αρμουτάκη που πέρασε τον περασμένο χρόνο στη Σταυρούπολη. Γεωργία Τζαγκαράκη και Κλαίρη Βέλλιου μετακόμισαν από τους Μακεδόνες στη ΧΑΝΘ, ενώ από το Ανατόλια ήρθε η Άννα Κουνουπίδου.

Αποκτήθηκαν επίσης οι Αμαρυλλίς Ηλιάδη από τον Ηρακλή, η Μάχη Κουτρουμπή από τη Νέα Γενεά και η ταλαντούχα 15χρονη ακραία Κατερίνα Αλτίνη από το Πειραματικό.

Χρήστος Ντινόπουλος: «Να αποφύγουμε τα μπαράζ υποβιβασμού»

Ο προπονητής της ΧΑΝΘ, Χρήστος Ντινόπουλος, μιλώντας στο volleyball.gr δήλωσε πως η ομάδα του είναι έτοιμη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

«Πήγαμε πάρα πολύ καθ'όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και τώρα έφτασε η ώρα για να δείξουμε όλη την δουλειά και τον ιδρώτα που ρίξαμε αυτούς τους δύο μήνες. Είχαμε κάποια μικροπροβλήματα τραυματιστών τα οποία ξεπεράστηκαν και είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της σεζόν».

Για τον στόχο της ΧΑΝΘ δήλωσε: «Στόχος είναι μία θέση στη μέση της βαθμολογίας που θα μας εξασφαλίσει μία θέση και του χρόνου στην Pre League. Θέλουμε να αποφύγουμε τα μπαράζ υποβιβασμού».

Για το πρωτάθλημα της Pre League ανέφερε: «Σαν ΧΑΝΘ και σαν προπονητής θεωρώ ότι είμαστε όλοι υπέρ αυτής της κατηγορίας. Είμαστε η μοναδική ομάδα από την βόρεια Ελλάδα που συμμετέχει, πρέπει να πάει το άθλημα μπροστά και δεν γίνεται η δεύτερη Εθνική κατηγορία να μην είναι πανελλαδική. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, βάση ρόστερ θεωρώ ότι η Θέτιδα είναι ένα σκαλί πιο πάνω από όλες τις ομάδες. Ίσως και η ΑΕΚ με τον Πανιώνιο έχουν ένα μικρό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων».

ΕΔΩ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ