Πρώτη σύσκεψη για τη νέα κατηγορία

Η πρώτη σύσκεψη για την Pre League γυναικών έλαβε χώρα στα γραφεία της ΕΟΠΕ σήμερα το απόγευμα.

Εκπρόσωποι από 10 ομάδες (δεν ήρθαν από ΕΑΠ και Λαμία) συζήτησαν για διάφορες απορίες που έχουν για το νέο πρωτάθλημα. Ανάμεσα σε αυτές για την συμμετοχή κοινοτικών αθλητών που ρώτησε ο εκπρόσωπος του ΖΑΟΝ. Ο κος Καραμπέτσος ενημέρωσε τα σωματεία για το «νέο γίγνεσθαι» όσον αφορά τη συμμετοχή Κυπρίων αθλητών στο ελληνικό πρωτάθλημα που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται με κανονική μεταγραφή εκτός κι αν είναι στην Ελλάδα για σπουδές.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 14 Οκτωβρίου και να ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου και να γίνουν πλέι οφ και πλέι άουτ τον Απρίλιο, όπως όλα δείχνουν αλλά το πρόγραμμα των αγώνων θα εξαρτηθεί από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Εθνικών αναπτυξιακών ομάδων (κορασίδες - νεάνιδες) και από το πρόγραμμα του μπάσκετ (ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Ηλυσιακός φιλοξενούν αγώνες μπάσκετ στα γήπεδά τους).

 Ο πρόεδρος της ΧΑΝΘ κος Ντινόπουλος ζήτησε να γίνει κάποια ρύθμιση με τις αεροπορικές εταιρίες ώστε να μπορούν οι ομάδες να «κλείνουν» εισιτήρια αρκετά νωρίτερα και να μην υπάρχει η καθιερωμένη λίστα ονομάτων (πράγμα λογικό εφόσον δε μπορεί να ξέρει μια ομάδα την αποστολή που θα έχει σε κάποιον αγώνα 1 μήνα πριν), πράγμα που υποσχέθηκε ο κος Καραμπέτσος να το διερευνήσει. Οικονομικά θέματα όπως τα παράβολα συμμετοχής, η αμοιβή των διαιτητών και οι χρηματικές ποινές για τις ομάδες που δε θα τηρούν τους κανονισμούς (όπως η χρήση μπολ μποϊ) συζητήθηκαν επίσης.

Επίσης ο πρόεδρος της ομοσπονδίας παρουσίασε το οικονομικό πρόβλημα που «ταλαιπωρεί» την Ομοσπονδία για να ζητηθεί από τους παρευρισκομένους να γίνει η συζήτηση κάποια άλλη φορά.