To νέο αστέρι της Κορίνθου γεννήθηκε για το βόλεϊ

Λίγες ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι, στην Volleyleague Γυναικών, μιλήσαμε με την Αμερικανίδα Kate Yeazel. Η Kate είναι η νέα διαγώνιος της ομάδας.

Βρίσκεται στην Κόρινθο απο τον Άυγουστο και μας μίλησε για τις ημέρες της εδώ, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Διαβάστε τι μας ειπε:

Που μεγάλωσες?

Στις ΗΠΑ, σε μια φάρμα με αγελάδες, σε μια πολύ μικρή πόλη κοντά στο Ohio.

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες το βόλλευ. Ποια ήταν η αφορμή? Ποια ήταν η πρώτη σου ομάδα και ο πρώτος προπονητής?

Είμαι κοντά στο βόλλευ όλη μου τη ζωή. Όταν γεννήθηκα, η μαμά μου ήταν προπονήτρια. Με έπαιρνε στις προπονήσεις και κυκλοφορούσα στο γυμναστήριο μέσα στα καροτσάκια με τις μπάλες. Ξεκίνησα να παίζω στα 8, στην ομάδα Western Buckeye του Ohio. Προπονήτρια ήταν η μαμά μου.

Ποια ήταν η προηγουμένη ομάδα σου?

Την περσινή χρονιά αγωνίστηκα στην Afturelding της Ισλανδίας. Φτάσαμε στον τελικό και ψηφίστηκα καλύτερη διαγώνια της λίγκας. Τα προηγούμενα δυο χρόνια έπαιξα στο πανεπιστήμιο Durham, ενώ ταυτόχρονα έκανα το master μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το 2011-2015 έπαιξα στο πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ ταυτόχρονα με τις σπουδές μου στη Δημοσιογραφία.

Ποιές είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την Κόρινθο?

Αγαπώ την Κόρινθο. Το αγαπημένο μου μέρος είναι η παραλία. Ποτέ δεν έχω ζήσει τόσο κοντά στη θάλασσα και το να βλέπεις το ηλιοβασίλεμα πάνω από το νερό, είναι απίστευτα όμορφο. Στην πόλη, πηγαίνω για καφέ στο Mr Bogart και το αγαπημένο μου εστιατόριο είναι σίγουρα «Οι γίγαντες». Ειδικά το να πίνεις καφέ ενώ κάθεσαι έξω, είναι κάτι που ποτέ δεν κάνουμε στις ΗΠΑ.

Πως είναι να ζεις σε ξένη χώρα? Πως είναι η επικοινωνία μέσα στην ομάδα και την καθημερινότητα?

Πάντα ήταν το όνειρο μου να ζήσω στο εξωτερικό και να γνωρίσω διαφορετικές κουλτούρες και τρόπους ζωής. Η επικοινωνία είναι λίγο δύσκολη (το Google Translate δεν βοηθάει πολύ με τα ελληνικά). Οι συμπαίκτριές μου είναι υπέροχες, μεταφράζουν όσα χρειάζεται να ξέρω και καταφέρνω να επικοινωνήσω αρκετά καλά. Στα καθημερινά, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι το σουπερμάρκετ, που προσπαθώ να ψωνίσω φαγητά, χωρίς να μπορώ να διαβάσω τι είναι.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει?

Η πιο σημαντική συμβουλή ήταν της γιαγιάς μου, που έζησε με αυτή τη σκέψη: «κάνε όλο το καλό που μπορείς, με όλους τους τρόπους που μπορείς, για όποιον άνθρωπο μπορείς και για όσο περισσότερο μπορείς». Μπορώ πάντα να θυμάμαι ποια είναι τα σημαντικά πράγματα στη ζωή.

Υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί αθλητές που είναι ή ήταν σε ελληνικές ομάδες. Έχεις μιλήσει με κάποιους από αυτούς και τι σου είπαν?

Κάτι καλύτερο. Στο πανεπιστήμιο στην Αμερική, είχα την τύχη να παίζω με μια Ελληνίδα τη Μαρία Γενιτσαρίδη (που φέτος παίζει στον ΑΟ Θήρας). Ενθουσιάστηκε όταν της είπα ότι έρχομαι και μου είπε τα πάντα. Πως θα είναι η ζωή και φυσικά τι ρούχα να πάρω μαζί.

Όταν είναι ημέρα αγώνα, πως ξεκινάς? Έχεις κάποια ρουτίνα ειδικά για αυτές τις μέρες?

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη τις μέρες των αγώνων. Είμαι πολύ προληπτική, οπότε ναι, έχω ρουτίνα. Κάνω ένα καλό πρωινό και καφέ, ενώ γράφω συγκεκριμένα σημαντικά πράγματα για τον αγώνα. Κάνω Γιόγκα για να ηρεμήσω και ακούω μια συγκεκριμένη λίστα από τραγούδια για να φέρω τον εαυτό μου στην κατάλληλη κατάσταση.