Η Ιεράπετρα του βόλεϊ, η Ιεράπετρα του Θάνου Μαρούλη

Η Παρασκευή και το Σάββατο που μας πέρασαν δεν ήταν δύο συνηθισμένες μέρες για το νησί της Κρήτης.

Όλο το νησί ζούσε και ανέπνεε στους ρυθμούς του φάιναλ φορ του κυπέλλου ανδρών. Το γήπεδο ασφυκτικά γεμάτο ιδίως στον τελικό δεν έπεφτε καρφίτσα. Η Ιεράπετρα ή Αεραπετρα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι εξαιτίας του ότι φυσάει συχνά και δυνατά, είχε βάλει τα δυνατά της να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους της που είχαν έρθει από κάθε γωνιά της Κρήτης αλλά και από αρκετές πόλεις της Ελλάδας και τα κατάφερε. Άψογη διοργάνωση. Από τα κορίτσια που έκαναν ακροβατικά ως την εξυπηρέτηση σε όλα τα σημεία της πόλης. Οι Κρητικοί άλλωστε φημίζονται για την φιλοξενία τους. Μόνη παραφωνία ίσως τα υπερβολικά μέτρα ασφαλείας που άγγιζαν την υπερβολή σε κάποιες περιπτώσεις, για τον φόβο των Ιουδαίων ίσως, αφού άκουγαν πολλές φορές για επεισόδια σε γήπεδα. Ωστόσο, όλα τα υπόλοιπα ήταν άψογα και παρά την παρουσία φιλάθλων από όλες τις ομάδες δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα.

 

Οι Κρητικοί είχαν βαλθεί να εντυπωσιάσουν. Δεν παρέλειψαν να τονίσουν με κρητικό άρωμα τους αγώνες ιδίως στον τελικό όπου απολαύσαμε κρητικούς παραδοσιακούς χορούς.

IMG 8479Το βόλεϊ ωστόσο δεν είναι άγνωστo στην Ιεράπετρα. Η πόλη των ανέμων, με την πεντακάθαρη, καταγάλανη θάλασσα είναι γενέτειρα του πασαδόρου Θάνου Μαρούλη που τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε στην Κομοτηνή.

Ο Θάνος Μαρούλης μας είπε για την πρώτη του επαφή με το βόλεϊ:

"Την πρώτη μου επαφή με το βόλεϊ την είχα στο Ρέθυμνο από τις ακαδημίες του ΟΠΕΡ,σε ηλικία 12 χρονών πήγα στην Ιεράπετρα στη Γ.Ε.Ιεράπετρας και είχα τις πρώτες επιτυχίες σε Παγκρήτιο επίπεδο. Χάρη σε αυτές τις επιτυχίες αγωνίστηκα στη μικτή Κρήτης όπου αυτό ήταν το σκαλοπάτι για να πάρω την πρώτη μου μεταγραφή από εκεί εκτός Κρήτης. Εκείνη ήταν η περίοδος που ο κόσμος της Ιεράπετρας γνώρισε καλύτερα το βόλεϊ όμως αυτό μετά δεν είχε την ανάλογη συνεχεια.Τα τελευταία χρόνια γίνονται ξανά προσπάθειες να έρθει στην επιφάνεια και βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Η Ιεράπετρα έχει τις προδιαγραφές ώστε με συστηματική δουλειά να ανεβάσει το βόλεϊ στην πόλη αλλά και σε όλη την Κρήτη αλλά και να βγάλει κι άλλους αθλητές".

45039354 10214918497610886 5383261804933677056 nΟ Μανώλης Γεωργαλάκης, πρόεδρος του ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α., στη συνέντευξη τύπου πρότεινε να αναλάβει η Ιεράπετρα μια μεγάλη διοργάνωση μπιτς βόλεϊ. Ο Θάνος Μαρούλης στην ερώτηση μας για το αν θα βοηθήσει στην διοργάνωση αν του το προτείνουν κι αν η Ιεράπετρα είναι κατάλληλη για Μπιτς βόλεϊ, μας είπε:

"Φυσικά και ναι. Μιλάμε για τη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, αυτό και μόνο δίνει άλλη αίσθηση. Ο κόσμος αγαπάει το Μπιτς βόλεϊ στην πόλη και λόγω της δικής μου παρουσίας αλλά και λόγω των πολλών παραλιών που έχει η πόλη. Βέβαια τόσα χρόνια ό,τι προσπάθειες κάναμε για να στήσουμε απλά ένα φιλέ να παίζαμε τα καλοκαίρια, οι προσπάθειες αυτές έπεφταν στο κενό. Είναι σαν απωθημένο λοιπόν ένα γήπεδο Μπιτς βόλεϊ στην Ιεράπετρα, γιατί υπάρχει κόσμος που το προσπαθεί τόσα χρόνια"

Η Ιεράπετρα μας αποχαιρέτησε την Κυριακή το μεσημέρι. Οι χαμογελαστοί της κάτοικοι σίγουρα έκαναν τη διαμονή μας ευκολότερη. Το ογκώδες φρούριο – έμβλημα της πόλης στο μικρό λιμανάκι μας αποχαιρέτησε ασυγκίνητο, αγέρωχο, μια παρέα γλάρων μας συνοδεύσει έξω από την πόλη και ο οδηγός μας έκανε το ταξίδι της επιστροφής πιο ευχάριστο με τις ερωτήσεις του για το πώς μας φάνηκε η πόλη του. Κι εμείς απλά είπαμε στο επανειδην, ευχαριστούμε Ιεράπετρα.

IMG 3200