Δηλώσεις από τον πρώτο ημιτελικό

Ο Γιούρι και ο Ντίμα Φιλίποφ μίλησαν μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών.

Γιούρι Φιλίποφ: «Ευχαριστώ τα παιδιά που έπαιξαν με καρδιά»

«Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί σήμερα παίξανε με την καρδιά τους. Είναι πολύ σημαντικό να παίζουν με πάθος, ο ένας για τον άλλο. Μου άρεσε που είδα να παλεύουμε για την κάθε μπάλα, για τον κάθε πόντο. Το είδα σήμερα και έχω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Παίξαμε καλά σύμφωνα με το σχέδιο μας. Είχαμε υπομονή, πήραμε τις μπάλες που έπρεπε να πάρουμε και δεν κάναμε εύκολα λάθη. Δεν ήταν πρόβλημα του ΠΑΟΚ η απουσία των δύο ακραίων του Ολυμπιακού. Του Ολυμπιακού ήταν το πρόβλημα».

Ντίμα Φιλίποφ: «Κερδίσαμε γιατί είχαμε ομαδικότητα»

«Αυτή η νίκη είναι ένας τελικός. Θα πρέπει να ξεχάσουμε το σημερινό παιχνίδι και να στρέψουμε το βλέμμα μας στον τελικό. Κοιτάμε τον ΠΑΟΚ και θέλουμε αυτή την κούπα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε σήμερα γιατί είχε ομαδικότητα. Παίξαμε ομαδικά στο μπλοκ και στην άμυνα και αυτά τα στοιχεία μας έδωσαν τη νίκη. Στην αρχή αγχωθήκαμε λίγο όταν είδαμε ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε Αλεξίεφ και Κουμεντάκη αλλά στη συνέχεια το διαχειριστήκαμε σωστά. Δεν έπαιξαν ρόλο οι απουσίες του Ολυμπιακού. Ο Κώστας (σ.σ. Χριστοφιδέλης) ε έχει Κύπελλα και πρωταθλήματα μα στο τσεπάκι του, Μας δυσκόλεψε η παρουσία του».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού και ο διαγώνιος της ομάδας Γκάβιν Σμιτ μίλησαν μετά τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ.

Φερνάντο Μουνιόθ: «Περήφανος για τους παίκτες μου»

Πρώτα απ'όλα θέλω να πω πως είμαι περήφανος για την ομάδα και τους παίκτες μου γιατί έπαιξαν πολύ καλά, πάλεψαν και ήταν κοντά στη νίκη. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκρίθηκε στον τελικό, αλλά είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Είχαμε την ατυχία των τραυματισμών του Κουμεντάκη και του Αλεξίεφ και δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν έγκαιρα στην αγωνιστική δράση, όμως όσοι έπαιξαν, ήταν πολύ καλοί. Ξέρουμε ότι στο κύπελλο είναι διαφορετικά τα πράγματα απ'ότι στο πρωτάθλημα. Τώρα σκεφτόμαστε τον τρίτο ημιτελικό με τον Φοίνικα για να προκριθούμε στους τελικούς».

Γκάβιν Σμιτ: «Πρέπει να είμαστε καλύτεροι στο πρωτάθλημα»

«Η απουσία του Αλεξίεφ και του Κουμεντάκη μας στοίχισε αλλά δεν είναι δικαιολογία. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά, είχε καλή τακτική και την εκτέλεσαν καλά. Εμείς δεν προσαρμοστήκαμε όπως θα έπρεπε. Σε γενικές γραμμές κάναμε καλό παιχνίδι και περιμένω ότι θα παίξουμε καλύτερα στο μέλλον για να πάρουμε το πρωτάθλημα». έπαιξε καλά»