O Φοίνικας στο final 4 μέσω Πολίχνης

Την πρόκριση για το φάιναλ 4 του κυπέλλου των Ανδρών πήρε ο Φοίνικας Σύρου επικρατώντας 3-1 του Πήγασου στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας ήταν γιορτή για την ομάδα του Πήγασου που είχε την ευκαιρία για πρώτη φορά στην ιστορία του να αγωνιστεί στην φάση των «8» του Κυπέλλου στο κατάμεστο ΔΑΚ Νικολαϊδης.

Ο Φοίνικας Σύρου με όπλο το σερβίς πήρε πολύ εύκολα τα δύο πρώτα σετ απέναντι σε ένα Πήγασο που προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του.

Το τρίτο σετ ήταν υπόθεση του Πήγασου. Ο Φοίνικας φάνηκε να χαλαρώνει υποτιμώντας κάπως τον αντίπαλό του ενώ ο Πήγασος παρά το 2-0 κατά του μπήκε με πάθος, πίεσε στο σερβίς και στο μπλοκ έκανε καλές επιθέσεις κι έβγαλε καλές άμυνες με αποτέλεσμα να ξεφύγει αρκετά στο σκορ με 16-8. Ο Φοίνικας σοβαρεύτηκε στη συνέχεια και με τον Αδάμ αντί του Λέσκοφ στην πάσα κι άρχισε την αντεπίθεση και με τον Παπαδόπουλο στο σερβίς πλησίασε στο 17-16. Ωστόσο ο Πήγασος δε το έβαλε κάτω, πάλεψε πολύ και κατάφερε να κατακτήσει το σετ 25-23.

Στο τέταρτο σετ ο Φοίνικας με καλό μπλοκ και σερβίς που δημιούργησε προβλήματα στην υποδοχή του Φοίνικα ξέφυγε και πήρε το σετ εύκολα 25-17.

Ο Κράβαρικ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους του παίκτες του για να έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν έστω και λίγο απέναντι σε μια ομάδα της Α1.

Διαιτητές: Παπακοσμάς, Μαυρίδης
 
Τα σετ: 1-3 (14-25, 11-25, 25-23, 17-25)

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Κράβαρικ): Γεωργιάδης, Μιχελάκης, Ποχάνης, Χρηστινίδης, Αλεξίου, Λινάρδος, Τζιάβρας (λ)/ Τσιράκης (λ), Μπατσαράς, Αντύπας, Κοτζάι, Μπαρδούκας, Σδραυκάκης. 

ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Παπαδόπουλος, Φίλιο, Εβάντρο, Λέσκοφ, Βουλκίδη, Καϊσλασάλο, Βελούδης (λ)/ Αχιλλεόπουλος (λ), Αδάμ.