Ο πολυνίκης Ολυμπιακός για ακόμα ένα κύπελλο

Στη Ρόδο θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός με στόχο το 17ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν τους περισσότερους τίτλους στο θεσμό και στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ, όπως συνέβη το 2016 στη Γλυφάδα και το 2017 στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα που δεν έχει ηττηθεί. Στην κανονική διάρκεια με 22 νίκες σε ισάριθμους αγώνες τερμάτισε πρώτος και στα προημιτελικά βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Παμβοχαϊκό. Με 2-0 νίκες, η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ προκρίθηκε στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά.

Οι Πειραιώτες έφτασαν μέχρι τον τελικό του Challenge Cup, ωστόσο με δύο ήττες με 3-1 από την Ιταλική Ραβένα δεν κατάφεραν να σηκώσουν τον 4ο ευρωπαϊκό τους τίτλο.

Η ομάδα του Φερντάντο Μουνιόθ είναι από τις λίγες στο φετινό πρωτάθλημα που δεν έκαναν προσθήκες στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Στους «16» απέκλεισε με 3-0 σετ την Παναχαϊκή στο κλειστό του Ρέντη, ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε τον Ηρακλή Χαλκίδας στη πόλη της Εύβοιας.

Ο Ολυμπιακός έχει 6 τίτλους σε 8 παρουσίες σε τελικό τα τελευταία 9 χρόνια. Οι δύο ήττες σε τελικό για τους "ερυθρόλευκους" είναι το 2010 στο Τροκαντερό από τον Παναθηναϊκό με 3-2 σετ και το 2015 στη Σύρο από τον ΠΑΟΚ με 3-1. Μοναδική απουσία από τελικό τα τελευταία 9 χρόνια το 2012 στη Σύρο.

Γιώργος Στεφάνου: «Δεν χωράνε λάθη στο F4»

«Το πρώτο μέλημα για μας είναι να ξεχάσουμε τον τελικό με την Ραβένα. Πρέπει να αποκατασταθούμε σωματικά και πνευματικά γιατί είναι αλήθεια ότι το τελευταίο 10ημερο η ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια ενόψει του τελικού. Ο ΠΑΟΚ θα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν στην κανονική περίοδο. Για μας ο ημιτελικός μοιάζει με τελικό. Οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες και ότι έχει συμβεί στην κανονική περίοδο δεν μετράει. Για να πάρεις το Κύπελλο πρέπει να έχεις διάρκεια στην απόδοσή σου και να κάνεις τα λιγότερα δυνατά λάθη. Σε ένα φάιναλ φορ δεν χωράνε λάθη για την ομάδα που θέλει να πάρει το Κύπελλο».

Γιώργος Πετρέας: «Να δείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ»

«Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι από τα δύο προηγούμενα που έχουμε παίξει στο πρωτάθλημα. Είναι ένα ματς νοκ άουτ και δεν υπάρχει για καμία ομάδα η δεύτερη ευκαιρία για ανατροπή. Ο νικητής πάει στον τελικό, ο χαμένος σπίτι του. Εμείς έχουμε την ποιότητα και τους παίκτες, πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ και ευελπιστούμε ότι την Παρασκευή θα είμαστε στον τελικό. Τέτοια ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες. Τη νίκη την παίρνει πάντα η ομάδα που την θέλει πιο πολύ. Εμείς πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη αλλά τα ατού του ΠΑΟΚ. Είμαστε υποχρεωμένοι να ξεπεράσουμε τη Ραβένα και νομίζω ότι μας βοήθησε το παιχνίδι με τον Παμβοχαϊκό για να ξαναμπούμε σε αγωνιστικό ρυθμό. Πιστεύω ότι έχουμε πεισμώσει από την απώλεια του ευρωπαϊκού στόχου και στη Ρόδο θα βγάλουμε αντίδραση και θα παίξουμε ακόμη καλύτερα».

ΕΔΩ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ