Το πρώτο μπαράζ στην ιστορία του League Cup

Το πρώτο μπαράζ στην ιστορία του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς θα γίνει την Τετάρτη 7/3 στο γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη και θα κρίνει την τέταρτη θέση στο φάιναλ-4 της διοργάνωσης.

Ο ΑΟ Φοίνικας Σύρου και ο ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας θα αναμετρηθούν σε νοκ αγώνα και η νικήτρια ομάδα θα προκριθεί στα τελικά όπου ήδη έχουν προκριθεί ακόμα ο Ολυμπιακός, ο Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός. Μάλιστα τα ζευγάρια των ημιτελικών του φάιναλ-4 είναι Ολυμπιακός - Φοίνικας Σύρου ή Ηρακλής Χαλκίδας και Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στον Δ΄όμιλο της Α΄φάσης που είχε στη Σύρο. Ο Φοίνικας είχε νικήσει 3-2 σετ αλλά λόγω ασάφειας στην προκήρυξη σχετικά με την ισοβαθμία το ΔΣ της ΕΣΑΠ αποφάσισε ομόφωνα την διεξαγωγή αγώνα μπαράζ.

Ο αγώνας στο γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 21.00 θα μεταδοθεί σε Live Streaming από το sportsonair.gr.

Oι διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Βουδούρης, Γεροθόδωρος με επόπτες τους Κατσιάρα, Κυργιαλάνη, γραμματεία Θεοδωρίδου και παρατηρητή του αγώνα τον Βασίλη Ράπτη.

Το περασμένο Σάββατο οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και για το πρωτάθλημα. Για την 19η αγωνιστική ο Φοίνικας νίκησε στη Σύρο τον Ηρακλή Χαλκίδας 3-0 σετ.

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου Όσκαρ Κάσμαρτσικ δήλωσε: «Ο αγώνας του πρωταθλήματος δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Λιγκ Καπ. Εχει διαφορετικό σκοπό, άλλη λογική και διαφορετική έδρα. Περιμένω πως ο αντίπαλος μας θα παρουσιάσει κάτι ξεχωριστό για να προσπαθήσει να μας αιφνιδιάσει και προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια. Παρόλα αυτά πρέπει να δείξουμε καλή προσαρμογή και να παρουσιάσουμε ξεχωριστό κάτι νέο σε σχέση με τον αγώνα του Σαββάτου. Θα μείνουμε στην Αθήνα και για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το Σάββατο πάλι στο ίδιο γήπεδο οπότε μας περιμένει ένα δύσκολο τετραήμερο. Εχουμε προετοιμαστεί για τα δύσκολα και για τους αγώνες που θα κρίνουν πολλά στα πλέι οφ. Φυσικά και θέλουμε να προκριθούμε στο φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ. Κάθε επιτυχημένο βήμα βοηθάει την ομάδα και δίνει αυτοπεποίθηση στους αθλητές».

Εκδρομή στο Ρέντη ετοιμάζουν τα μέλη της Λέσχης Φίλων Φοίνικα Σύρου. Η αναχώρηση των φιλάθλων από το νησί είναι προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα το απόγευμα (16.00).

O προπονητής του Ηρακλής Χαλκίδας Σπύρος Γκολίτσης είπε: «Η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα μου. Στον αγώνα του Σαββάτου περίμενα περισσότερα στην υποδοχή και στο μπλοκάρισμα του Γιορντάνοφ αλλά δεν πήγαμε καλά. Περιμένω αντίδραση. Αύριο είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Δεν επιλέξαμε εμείς αυτόν τον αγώνα, ούτε έχει ξαναγίνει ποτέ μπαράζ στο Λιγκ Καπ αλλά ήταν η σολομώντεια λύση της ΕΣΑΠ. Το μπαράζ γίνεται σε μία κρίσιμη καμπή στο πρωτάθλημα και θα είναι για μας ένα καλό τεστ ενόψει του αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό όπου θέλουμε και εκεί τη νίκη πάση θυσία διαφορετικά θα μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες».