Πήρε την πρόκριση η ΑΕΚ επί του ΟΦΗ που έχασε τον Τζελάτη

Τρία γεμάτα σετ κι ένα αρκετά εύκολο χρειάστηκε η ΑΕΚ για να κάμψει την αντίσταση του ΟΦΗ και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλου.

Η «Ένωση» έδωσε πραγματική μάχη στα τρία πρώτα σετ και χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ για να κάνει το 1-0 απέναντι σε ένα πολύ καλά στημένο ΟΦΗ που παρουσίασε ωστόσο προβλήματα στην υποδοχή του και που έπεσε στο πολύ καλό μπλοκ της ΑΕΚ.

Στο πρώτο σετ οι ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ για αρκετή ώρα αλλά μετά το 11-11 ο ΟΦΗ πήρε ένα προβάδισμα 3 πόντων στο 15-18, η καλή όμως εμφάνιση της ΑΕΚ στους τελευταίους πόντους και τα λάθη του ΟΦΗ έκαναν τη μεγάλη ανατροπή και η ΑΕΚ πήρε το σετ 25-23.

Στο δεύτερο σετ η ΑΕΚ προηγήθηκε 16-13 για να ξεφύγει κι άλλο 20-14. Ωστόσο στο 23-17 φάνηκε να  «παγώνει» κι ο ΟΦΗ με ένα σερί 5-0 πλησίασε στον πόντο 23-22 για να πάρει μπρος η ΑΕΚ και να πάρει το σετ 25-23.

Στο τρίτο σετ ο ΟΦΗ πήρε προβάδισμα 13-16 και συνεχίζοντας τον καλό του ρυθμό με την ΑΕΚ να φαίνεται εκτός ρυθμού και να παρουσιάζει προβλήματα στην υποδοχή ενώ κόπηκε αρκετά φορές επιθετικά από το μπλοκ της ομάδας της Κρήτης να μένει πίσω, κατάφερε να πάρει το σετ εύκολα από 16-21, 18-25 και να μειώσει σε 2-1.

Στο τέταρτο σετ η ΑΕΚ πήρε εύκολα προβάδισμα αλλά ο ΟΦΗ είχε την ατυχία να χάνει τον Τζελάτη στο 15-9 μετά από μια άτσαλη πτώση και να φεύγει εκτός γηπέδου υποβασταζόμενος - οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για ρήξη στον αχίλλειο - και να δίνει τη θέση του στον Μονιάκη. Ο ΟΦΗ βρέθηκε ανίκανος πλέον να αντιδράσει και το σετ πήγε πολύ εύκολα στην ΑΕΚ 25-13.

ΑΕΚ (Νεόφυτος) : Κρέτσης, Λάππας, Αλεξίου, Παπαδόπουλος, Μαυραγάνης, Κανέλλος, Αχιλλεόπουλος (λ) / Μάρκου, Ανάγνου, Κουλοχέρης

ΟΦΗ (Ζλατιλίδης): Χαριτωνίδης, Μαριάτος, Καπίρης, Αντιφάκος, Τζελάτη, Δημητριάδης,  Κοσκινάς (λ) /Μονιάκης,  Σταυρόπουλος