Πάει φάιναλ 4 ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 σετ των Μακεδόνων Αξιού στο κλειστό του Μετς και πήρε το πρώτο «εισιτήριο» για το Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο πρώτο σετ, ο Παναθηναϊκός πιέζοντας την υποδοχή των Μακεδόνων προηγήθηε με 9-2 με τις φιλοξενούμενες να μειώνουν με την Τοάζι σε 9-5 και τις γηπεδούχες να φτάνουν πρώτες στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ με 16-10. Οι Μακεδόνες δεν βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν και ο ΠΑΟ με άσος της Πολ έφτασε πρώτος στο 1-0σετ (25-15).

Το δεύτερο σετ ήταν το πιο ανταγωνιστικό της αναμέτρησης με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο και τις «πράσινες» να φτάνουν και πάλι πρώτες με 16-14 στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ. Οι Μακεδόνες ροκάνισαν τη διαφορά αλλά οι γηπεδούχες έκαναν το 2-0 σετ με 25-22.

Στο τρίτο σετ, οι γηπεδούχες ξεκίνησαν καλά (6-2) με τον άσο της Στεφανίδου να φτάνει τους Μακεδόνες στο 7-6 ενώ και πάλι με «όπλο» το σερβίς ο Παναθηναϊκός ξέφυγε 11-6 (άσος Μερτέκη). Η «ψαλίδα» στο σκορ άνοιξε περισσότερο +8 (20-12) ενώ στο 22-13 πέρασε στην αναμέτρηση η Παρασκάκη αντί της Χρυσομάλλη, η οποία έκανε ντεμπούτο με τα «πράσινα» με το σετ να κλείνει 25-17 (μπλοκ της Φίλντ).
Παναθηναϊκός (Καζάζης) Χρυσομάλλη, Κωνσταντίδου, Πολ, Μερτέκη, Ρίτσι, Φιλντ, Ρόγκα -λ / Παρασκάκη, Καββαδία
Μακεδόνες Αξιού (Σκουλικάρης) Πολυνοπούλου, Δραγουμάνου, Σπανού, Σαγκάρντια, Τοάζι, Καραφουλίδου, Μυρίδου-λ / Τζαγκαράκη-λ, Τσουκαλά, Στεφανίδου, Παπαδοπούλου.