Σαρωτικές αλλαγές στο Ιταλικό πρωτάθλημα!

Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος του ιταλικού πρωταθλήματος και δύο μέρες αργότερα η ιταλική λίγκα ανακοίνωσε τον στρατηγικό σχεδιασμό της για την επόμενη τριετία, έχοντας προϊδεάσει από τα τέλη του περασμένου χρόνο για τις σαρωτικές αλλαγές που επέρχονται.

τουΔημήτρη Τυχάλα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όπως αποφασίστηκε λοιπόν το επόμενο πρωτάθλημα της Α1 (Superleague) θα διεξαχθεί με 15 ομάδες, αλλά τρεις εξ αυτών θα υποβιβάζονται, ενώ η Α2 (Serie A2) θα διεξαχθεί με 28 ομάδες χωρισμένες σε δύο γκρουπ.
Την σεζόν 2019-2020 θα υπάρξει κι ένα νέο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα η Superleague θα διεξαχθεί με 13 ομάδες (θα υποβιβάζονται οι δύο), ενώ η Α2 (Serie A2) θα χωρίσει σε δύο κατηγορίες: Την Serie A και την Serie A2.
Τέλος την σεζόν 2020-2021 η Superleague θα διεξαχθεί με 12 ομάδες (1 θα υποβιβάζεται), η Serie A με 12 ομάδες και η Serie A2 με δύο γκρουπ των 10 ομάδων.
Μόνο που οι Ιταλοί δεν έμειναν εκεί, αλλά ανακοίνωσαν ότι οι ομάδες Κ17 και Κ20 των συλλόγων της Superleague (A1) θα αγωνίζονται υποχρεωτικά στις κατηγορίες Serie B, Serie A (Γ’ και Β’ Εθνική αντίστοιχα) και οι ομάδες Κ18 της Serie A2 θα αγωνίζονται υποχρεωτικά στο πρωτάθλημα της Serie C (Εθνικό περιφερειακό).
Πέρα όμως από τον αγωνιστικό σχεδιασμό οι Ιταλοί ανακοίνωσαν και δυο ακόμη σημαντικές καινοτομίες που αφορούν τα οικονομικά, αλλά και τα τηλεοπτικά.
Ξεκινώντας από το οικονομικό, οι ομάδες της Λίγκας θα είναι υποχρεωμένες να στέλνουν κάθε μήνα τις αποδείξεις πληρωμής αθλητών, προπονητών (!) οι οποίες θα ελέγχονται από ειδική επιτροπή.
Όσον αφορά τα τηλεοπτικά, αποφασίστηκε τα γήπεδα που θα εγκρίνονται ως έδρες διεξαγωγής αγώνων να είναι χωρητικότητας μίνιμουμ 3.000 με πιθανές εξαιρέσεις να αφήνουν περιθώρια έως 2.400 θεατές, αλλά οι ομάδες οι οποίες δεν θα παρουσιάζουν συγκεκριμένη πληρότητα θέσεων (λέγεται για 80%) τότε οι αγώνες της δεν θα μεταδίδονται καθώς η Λίγκα δεν θέλει να φαίνονται άδειες κερκίδες στο γήπεδο.

ΠΗΓΉ WWW.SPORTSFEED.GR