Η Ένωση Βολεϊκών Λιγκών μπήκε στη ζωή μας

Η συζήτηση υπήρχε καιρό, αλλά το τάιμινγκ της ανακοίνωσης ξάφνιασε... Από σήμερα το μεσημέρι η Ένωση Βολεϊκών Λιγκών μπαίνει στη ζωή μας, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν στην Μπολόνια, εκεί που εδρεύει η Ιταλική Λίγκα.

του Δημήτρη Τυχάλα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Την ιδρυτική διακήρυξη υπογράφουν πέντε εκ των κορυφαίων Λιγκών της Ευρώπης, χωρίς ανάμεσα τους να βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συμμετάσχει.
Συγκεκριμένα την ιδρυτική διακήρυξη υπέγραψαν οι πρόεδροι της ιταλικής, της βελγικής, της γαλλικής, της γερμανικής και της πολωνικής λίγκας, με την υποσημείωση ότι «ενδιαφέρον έχουν δείξει κι από άλλες χώρες» (και προφανώς σ’ αυτές ανήκει κι η ΕΣΑΠ.
Ποιοι είναι όμως οι βασικοί στόχοι της VLA (Volleyball League Associations);

-Η ανάπτυξη των εθνικών πρωταθλημάτων και των συλλόγων τους

-Η προάσπιση των δικαιωμάτων και της οικονομικής αξίας των συλλόγων και των διασυλλογικών διοργανώσεων

-Να συζητηθούν οι λεπτομέρειες που αφορούν τα συμβόλαια των αθλητών, αλλά και τους όρους των μεταγραφών εντός των πρωταθλημάτων

-Να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της συμμετοχής των παικτών στις Εθνικές ομάδες (ασφάλιση, μισθοί, τραυματισμοί)

-Να υπάρξει καλύτερος συγχρονισμός στο αγωνιστικό καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FIVB) με τις 5 συνομοσπονδίες, προκειμένου πρώτο να αποφευχθεί η υπερφόρτωση των αθλητών που έχουν πολλούς αγώνες κάθε σεζόν και δεύτερο για να υπάρχει μεγαλύτερη συνέχεια και «κανονικότητα» στα εθνικά πρωταθλήματα προκειμένου να διασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση του αθλήματος.

Μια απλή ανάγνωση αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι το Ευρωπαϊκό βόλεϊ μπαίνει πλέον σε μια άλλη... φάση και σύντομα οι εξελίξεις θα τρέξουν.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Φίλιπ Μπουν (πρόεδρος βελγικής λίγκας), Μάρκ Σπάνιερς (γενικός διευθυντής βελγικής λίγκας), Μίχαελ Έβερς (πρόεδρος γερμανικής λίγκας), Γιαν Σιενίτσκι (μάνατζερ γερμανικής λίγκας), Αλέν Γκριγκέ (πρόεδρος γαλλικής λίγκας), Γιανίκ Σουβρέ (μάνατζερ γαλλικής λίγκας), Μάσιμο Ρίγκι (γενικής διευθυντής ιταλικής λίγκας), ενώ επίσημοι εκπρόσωποι της Ένωσης ορίστηκαν οι Φιλίπ Μπον και Ντιέγκο Μόσνα (επίτιμος πρόεδρος της ιταλικής λίγκας).

ΠΗΓΗ sportsfeed.gr