Χωρίς Ζακχαίου και Λεωνίδου η Κύπρος στους ΑΜΚΕ, η Ιορδάνους αισιοδοξεί

Το χρυσό μετάλλιο είναι ο νούμερα 1 στόχος της Εθνικής ομάδας Γυναικών στην τελική φάση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης που θα διεξαχθούν το τριήμερο 23-25 Ιουνίου  2017 στο Λουξεμβούργο.

Αντίπαλοι για τη «χρυσή» στους ΑΜΚΕ Εθνική Γυναικών είναι η γηπεδούχος ομάδα του Λουξεμβούργου, τα Νησιά Φαρόε, η Ισλανδία,  και η Σκωτία.

Οι προπονήσεις της Εθνικής συνεχίζονται καθημερινώς υπό την εποπτεία των Ομοσπονδιακών τεχνικών Πέτρου Πατσιά και Κωστάκη Παναγίδη. Η ομάδα μας θα παρουσιαστεί με αλλαγές στο «Μεγάλο Δουκάτο» αφού δεν θα την ενισχύσουν για διάφορους λόγους οι: Βερόνικα Χουντίμα, Ιωάννα Λεωνίδου, Κατερίνα Ζακχαίου και Σοφία Μανίταρου. Στις προπονήσεις συμμετέχουν και αρκετές νεαρές ενώ η τελική επιλογή θα γίνει μέσα από τις προπονήσεις. Η αναχώρηση για το Λουξεμβούργο είναι καθορισμένη για τα χαράματα της Πέμπτης 22 Ιουνίου 2017.

Η αρχηγός της Εθνικής Άνδρη Ιορδάνους μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ για την προετοιμασία της Εθνικής και τους στόχους της ομάδας στο Λουξεμβούργο. Όπως είπε, «συνεχίζουμε τη δουλειά. Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η ζέστη στο κλειστό, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή εάν θέλουμε το χρυσό στο Λουξεμβούργο».

Η διεθνής κεντρικός είπε ότι: «Το φετινό καλοκαίρι είναι αλλιώτικό αφού μέσα σε ένα μήνα παίξαμε τρεις διοργανώσεις. Το Παγκόσμιο της Βαρσοβίας όπου σταθήκαμε περίφημα, τους ΑΜΚΕ όπου παρά το βάρος του φαβορί πήραμε το χρυσό και πλέον έχουμε την τελική φάση των Αγώνων Μικρών Κρατών που επιδιώκουμε το χρυσό». Όπως είπε: «Ήδη, παίξαμε 10 αγώνες με διαφορετική ένταση αφού στην Πολωνία είχαμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες ομάδες και ο ρυθμός ήταν γρήγορος, ενώ στο Σαν Μαρίνο το βόλεϊ που παίχθηκε ήταν πιο αργό αλλά παίξαμε καλά και πήραμε το χρυσό».

Το κλειδί
Σύμφωνα με την αρχηγό κλειδί για τους αγώνες του Λουξεμβούργου είναι σαφέστατα η πρεμιέρα όπου θα αντιμετωπίσουμε Νησιά Φαρόε και Λουξεμβούργο. Όπως είπε: «Είναι κάπως πρωτόγνωρο, αλλά εάν κερδίσουμε τους δυο αγώνες θα ανοίξει ο δρόμος για το χρυσό». Η Άντρη ανέφερε ότι βασικοί αντίπαλοί μας είναι το Λουξεμβούργο, τα Νησιά Φαρόε και η Ισλανδία. Για τη Σκωτία ανέφερε ότι «έχει δυο χρόνια να τη δω αλλά θεωρώ ότι οι τρεις άλλες ομάδες θα μας απειλήσουν περισσότερο».

Σχολιάζοντας τις απουσίες των  Βερόνικας Χουντίμα, Ιωάννας Λεωνίδου, Κατερίνας Ζακχαίου και Σοφίας Μανίταρου η αρχηγός είπε ότι είναι σημαντικές αλλά η ομάδα έχει ταλέντο και οι νεαρές που συμμετέχουν στην προετοιμασία μπορούν με τη βοήθεια των πιο έμπειρων να την βοηθήσουν.

http://www.actioninsports.com