Έχασε ευκαιρία η Κύπρος απέναντι στο Λουξεμβούργο

Χαμένη ευκαιρία για την Εθνική Ανδρών Κύπρου.
Η Κύπρος έχασε από το Λουξεμβούργο με 3-2 μετά από μάχη σχεδόν δυόμισι ωρών και το χρυσό δείχνει να απομακρύνεται. Η Κύπρος έμοιαζε ικανή να καθαρίσει τον αγώνα αφού κέρδιζε με 2-0 ωστόσο στη συνέχεια έχασε τον ρυθμό της και δεν τέλειωσε τον αγώνα. Στο πέμπτο σετ οι διεθνείς τα έδωσαν όλα αλλά έχασαν στους έξτρα πόντους με 23-25 ελέω διαιτησίας και μαζί τον αγώνα.
Eντυπωσιακό το ξεκίνημα της Εθνικής Κύπρου στο πρώτο σετ. Με αιχμές τους Αλεξίου, Κνέζεβιτς και Πετρακκίδη πήραν τα ηνία και διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα 06-02 10-04 11-04 16-07, 19-10 . Η Εθνική βασίστηκε στο μπλοκ, αλλά και στα πολλά χαμένα σερβίς των Λουξεμβούργιων. Η ομάδα του «Μεγάλου Δουκάτου» προσπάθησε να αντιδράσει μείωσε σε 20-16 αλλά τελικά κατορθώσαν να πάρουμε το σετ με 25-18 και το πρώτο σετ. 

Η Εθνική ήταν ανώτερη και στο δεύτερο σετ και κυρίως στα μέσα του δεύτερου σετ. Με κορυφαίο τον Αλεξίου, οι διεθνείς είχαν σταθερά το προβάδισμα για να προηγηθούν 19-14 σε κρίσιμο σημείο του σετ. Με βάση το μπλοκ και την άνοδο του Παπαδόπουλου η Εθνική προηγήθηκε 23-19 και αφού κατόρθωσε να πάει στο σετ –μπολ κερδίσαμε μετά από λάθος με 25-22 και προηγηθήκαμε με 2-0 σετ. 

Στο τρίτο σετ η Κύπρος ήταν μέτρια και έμεινε στο σκορ 14-07. Η είσοδος του Γαβριήλ Γεωργίου βοήθησε την ομάδα να μειώσει αλλά τελικά έχασε με 21-25. Το ίδιο σκηνικό και στο τέταρτο σετ με τους Λουξεμβούργιους ανώτερους να κερδίζουν 25-16 και να ισοφαρίζουν σε 2-2. Koρυφαίος για την Κύπρο στα δυο σετ ο Γαβριήλ Γεωργίου. 

Στο τάι – μπρέικ ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός με τους Λουξεμβούργιους να ξεφεύγουν δυο φορές με δυο πόντους, αλλά την Κύπρο να ισοφαρίζει 13-13 και να προηγείται κιόλας 14-13. Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που έσπασε καρδιές ο Γεωργίου έκανε το 19-18, αλλά τελικά έχασε με 23-25. Kαθοριστικό σημείο μια διαιτητική απόφαση στα μέσα του σετ που θα έδινε προβάδισμα στην Κύπρο

Οι Βαγγέλης Κουτουλέας, Σπύρος Πρωτοψάλτης χρησιμοποίησαν τους: Οικονομίδης, Αλεξίου, Αποστόλου, Παπαδόπουλος, Κνέζεβιτς, Αχ. Πετρακκίδης, – Λίμπερο: Παπαχριαστοδούλου. – Αλλαγές: Γεωργίου, Σ. Πετρακκίδης, Ελευθερίου. 

Η Κύπρος αγωνίζεται ξανά το Σάββατο στις 10:00 ώρα Κύπρου κόντρα στο Μονακό.