Τα σερβικά βραβεία υπό το βλέμμα του Μπόσκαν

Η Σερβική Ομοσπονδία έδωσε τα ετήσια βραβεία της στους καλύτερους παίκτες, παίκτριες και προπονητές του 2016 με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Σλόμπονταν Μπόσκαν να είναι επίσημος προσκεκλημένος στην τελετή.

Στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» του Βελιγραδίου, ο Μπόσκαν παρέα με άλλες δόξες του Σερβικού βόλεϊ, Γκρίμπιτς, Γκέριτς κ.α., σαν επίσημοι προσκεκλημένοι, έζησαν τις μέρες του 1997 που η Σερβική ομάδα γνώρισε μεγάλες δόξες, κατακτώντας το ασημένιο στο Πανευρωπαϊκό,  μέσα από ένα βίντεο.

Βραβεία καλύτερων προπονητών πήραν ο Ζόραν Τέρζιτς και ο Νίκολα Γκρίμπιτς (εθνικές ανδρών και γυναικών αντίστοιχα) και η Μαριάνα Μπόρισιτς εθνική νεανίδων. Τα βραβεία δόθηκαν από τον πρόεδρο της Σερβικής Ομοσπονδίας,

Ζόραν Γκάγιτς αλλά απουσίασε ο Νίκολα Γκρίμπιτς ο οποίος είναι στο Ιταλικό πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη σα νέος προπονητής  της Βερόνα στην οποία αγωνίζεται ο Μίταρ Τζούριτς.

To βραβείο «Το μέλλον ανήκει σε αυτούς» δόθηκε στις αθλήτριες του Μπιτς Βόλεϊ, Τιγιάνα Μπάσιτς και Ιρένα Μπρόμπνιακ, όπως και στους Στέφαν Σκάκιτς, Στέφαν Μίτροβιτς, Γιοβάνα Κότσιτς και Μπόρις Μπούσα. Καλύτερη αθλήτρια του Μπιτς Βόλεϊ 2016 αναδείχτηκε η Μιλένα Μάτιτς, ενώ το αντίστοιχο βραβείο στους άντρες πήγε στον Στέφαν Μπάστα. Μπάσιτς και Μπρόμπνιακ είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Κ18 στον Μπρνο που ήταν το πρώτο μετάλλιο που κατέκτησε η Σερβία σε διεθνές επίπεδο.

Καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς αναδείχτηκε η Τιγιάνα Μπόσκοβιτς ενώ ο Μάρκο Ίβοβιτς καλύτερος αθλητής της χρονιάς.