Νέα εποχή για το βόλεϊ των Ιωαννίνων

Η 1η Ιουνίου 2019 με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος παγκορασίδων κλείνει τον κύκλο του ΗΡΑΚΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στα αθλητικά πράγματα της πόλης και ένας καινούργιος κύκλος ανοίγει.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ συγχωνεύεται με το μεγάλο όνομα της πόλης, τον αγαπημένο όλων μας ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και από τη νέα σεζόν στα πρωταθλήματα θα αγωνιζόμαστε με το νέο όνομα.
Στο πρωτάθλημα παγκορασίδων 2018-19 ο Ηρακλής συμμετείχε με 16 συνολικά αθλήτριες έκανε 8 νίκες - 1 ήττα στον ημιτελικό και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Παρότι ο βασικός κορμός της ομάδας μας ήταν αγωνιστικά άπειρος όλα τα κορίτσια αγωνίστηκαν με πάθος και όρεξη για διάκριση και πέτυχαν απόλυτα. Ο δρόμος για τον τελικό κόπηκε στον ημιτελικό της Παρασκευής στην Φιλιππιάδα με την ήττα με 3-2 από μία ομάδα παθιασμένη για διάκριση και με πολύ μεγαλύτερη συνοχή από τη δικιά μας και μετέπειτα πρωταθλήτρια. Η ομάδα μας προηγήθηκε 2-0 στα σετ, ήταν 21-16 μπροστά στο τρίτο, είχε τρία match ball για να πάρει τη νίκη αλλά η κατάληξη του σετ στη Φιλιππιάδα με 29-27 έφερε την αναστροφή στην εικόνα του ματς και την τελική επικράτηση της Φιλιππιάδας. Συγχαρητήρια στην Φιλιππιάδα για την δίκαιη κατάκτηση του πρωταθλήματος και η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού σωματείου σε μία τόσο μικρή κωμόπολη στηριζόμενη σε ίδιες δυνάμεις είναι στα θετικά της ανάπτυξης του αθλήματος στην περιοχή.
Οι παγκορασίδες μας ήταν : Τσάμου Β, Πότση Αικ, Τασιούλα Γ, Παππά Αικ, Καχριμάνη Σ, Σιόρεντα Β, Δραγατσούλη Α, Βλάχου Χ, Δεμερτζή Π, Βασδέκη Κ, Κουσκούτη Λ, Κουσκούτη Μ, Παπαδοπούλου Ε, Τσομπίκου Κ, Τσώνη Ε και Τσοβίλη Στ.

Ένας μικρός απολογισμός για τον ΗΡΑΚΛΗ:

Ο ΑΟ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2004 στα 15 χρόνια της παρουσίας του στηρίχθηκε αγωνιστικά κατά βάση σε αθλήτριες που εξελισσόταν μέσα από τις ακαδημίες του. Στόχος μέσα από σωστή και επιστημονική δουλειά η δημιουργία ολοκληρωμένων χαρακτήρων και αθλητριών που με πειθαρχία και συνέπεια θα μπορούν να σταθούν σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.
Σε αυτά τα 15 λοιπόν έτη ο ΗΡΑΚΛΗΣ κατάφερε ένα σπάνιο αγωνιστικό επίτευγμα για ομάδα που στηρίζεται σε δημιουργία και όχι σε μεταγραφές:
33 αναπτυξιακά πρωταθλήματα (παγκορασίδες, κορασίδες, νεάνιδες) και συμμετοχή για 4 έτη στην Α2 εθνική κατηγορία.
Αν το δούμε από μία άλλη οπτική γωνία δεν κατέκτησε πρωτάθλημα σε 12 από τα 45 πρωταθλήματα που συμμετείχε.
Είχε μέσο όρο κατάκτησης πρωταθλημάτων 2,2 ανά έτος.
Αθλήτριές μας αγωνίστηκαν σε εθνικές ομάδες και πολλές στελεχώνουν ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών.
Κλείνουμε με μία υπόσχεση.
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΡΕΞΗ

Δελτίο τύπου - ΑΟ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ