Γιατί να ξεκινήσεις το βόλεϊ; Για τον ίδιο λόγο που ξεκίνησα και εγω!

Θα σκεφτεί κανείς πως όλα τα αθλήματα είναι ίδια. Παίχτες που συνεργάζονται μεταξύ τους για να πετύχουν το στόχο και να σκοράρουν.

Όχι όμως στο βόλεϊ! Έχοντας εντριφήσει στο χώρο του συγκεκριμένου αθλήματος, κατάλαβα πως προσέφερα στον εαυτό μου ένα μοναδικό δωρο.Δες γιατί το βόλεϋ είναι ξεχωριστό άθλημα.

Κατά ένα μαγικό και εντυπωσιακό τρόπο, και αυτό είναι άλλωστε που το κάνει ιδιαίτερο, είναι άθλημα που δεν χρειάζεται σωματική επαφή για να σκοράρεις.Εξι διαφορετικές οντότητες, η κάθε μία πράττοντας το δικό της έργο στο δικο της χώρο, στοχεύοντας στο να κρατήσουν τη μπάλα στον αέρα και ταυτόχρονα να την κάνουν να ακουμπήσει ανέπαφα στο αντίπαλο έδαφος. Μιλάμε για το απόλυτο “mindfucked”

Είναι άθλημα που ο κάθε πόντος είναι ξεχωριστός, μοναδικός και απρόοπτος, σε διαφορετικά κάθε φορά κλάσματα των δευτερολέπτων.Ο κάθε παίχτης συμπληρώνει τον άλλον και η κάθε φάση είναι αποτέλεσμα άψογης συνεννόησης.Έξι μυαλά ενώνονται και γίνονται ένα για την επίτευξη μιας άριστης εκτέλεσης.

Ακούγεται δύσκολο, αλλά έτσι είναι.Και για να το καταφέρεις αυτό σημαίνει πως αναγκαστικά μπαίνεις στο τρυπάκι της ακριβούς συνεργασίας. Άμυνα , πάσα , επίθεση και “οι δείκτες του ρολογιού συνεχίζουν να γυρίζουν δεξιόστροφα”.Γίνεται λόγος για μια θαυμάσια και τέλεια συνεργασία μεταξύ ανθρώπων την οποία όταν τη συνειδητοποιήσεις εντυπωσιάζεσαι από το πώς ο νους και η αντίληψη εναρμονίζονται και αποδίδουν.Αυτό φυσικά απαιτεί εύρος προπονήσεων και δουλειάς αλλά το αποτέλεσμα πιστέψτε με μετράει πολύ!

Το βόλεϋ έχει την ιδιότητα να σε κάνει πιο γρήγορο, κινητικό και εύστοχο όχι μόνο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σου.Σε μαθαίνει να “επιλέγεις” ,να “μοιράζεις” και να εκτελείς έξυπνα βελτιώνοντας και εξελίσσοντας την ποιότητα της ζωής σου.

Να ξεκινήσεις βόλεϊ, γιατί από κεί που ντρεπόσουν να σηκώσεις το χέρι σου στην τάξη μην τυχόν και ντροπιαστείς, όταν εκτίθεσαι μπροστά σε κοινό χτίζεις την αυτοπεποίθηση σου.Γίνεσαι περισσότερο κοινωνικός και μαθαίνεις να δέχεσαι ισόποσα στιγμές χαράς και απογοήτευσης.

Για αυτούς που απορούν για το τί γυμνάζει το άθλημα αυτό, άνοιξε καλά τα αυτιά σου! Είναι μοναδική άσκηση να γυμνάσει αερόβια, αναερόβια και πολύπλευρα τους αθλητές.Με το βόλεϊ θα μάθεις να συγχρονίζεις σε άψογο ρυθμό μάτι και χέρι, κάτι που σε όλους μας χρειάζεται στη διαχείριση των καθημερινών μας ασχολιών.

Γιατί το βόλεϊ είναι “pure drug”.Από τη στιγμή που επιλέγεις να κρατήσεις στα χέρια σου την “κιτρινομπλέ”θεά γίνεσαι ένα με αυτήν.Ποτέ μα ποτέ δεν σου είναι αρκετός ο χρόνος όταν παίζεις.Πάντα θες λίγο ακόμα και λίγο ακόμα.Γιατί είναι το πιο ανεκτίμητο δώρο να συναντάς ανθρώπους και να μοιράζεστε τα ίδια ενδιαφέροντα.Γιατί οι μεγαλύτερες φιλίες ακόμα και οι σχέσεις και οι έρωτες ξεκινούν μέσα από αυτό.Γιατί γίνεται πλέον ο σημαντικότερος κώδικας της επικοινωνίας σου!


Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου

https://youthspot.eu