Η ομάδα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας πήρε το "χρυσό" στο φοιτητικό πρωτάθλημα

Σπουδαία διάκριση για την ομάδα βόλεϊ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην τελική φάση του πανελλήνιου φοιτητικού πρωταθλήματος που διεξήχθη στα Χανιά.
Το πατρινό «χρώμα» στην ομάδα βόλεϊ ήταν έντονο, αφού 6 παίκτες είναι Πατρινοί και φυσικά ξεχωρίζουν οι Νίκος Μαυραγάνης που φέτος ήταν για πολλούς αγώνες βασικός στη volleyleague με την Παναχαϊκη αλλά και ο Νίκος Ντόντης που ήταν βασικός με την Ολυμπιάδα στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής.
 
Οι υπόλοιποι παίκτες είναι ο Αλέξανδρος Σπηλιωτόπουλος και ο Γιώργος Βελάνας που αγωνίζονται στον Ερμή Πατρών, αλλά και ο πρώην πασαδόρος της Ολυμπιάδας, Διονύσης Δημησιάνος, που πέρσι είχε βασικό ρόλο στην πατρινή ομάδα αλλά και ο Δημήτρης Φωτόπουλος.
Από εκεί και πέρα ο Κύπριος Γιώργος Όψιμος που παίζει στον Θησέα Πατρών αγωνίζεται στην Β΄ Εθνική.
Η μορφή της διοργάνωσης ήταν ίδια με την διεξαγωγή ενός μίνι πρωταθλήματος, ήταν 5 ομάδες και όλοι έπαιξαν με όλους με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας να πετυχαίνει το 4Χ4 για να κατακτήσει την 1η θέση.
Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας νίκησε με 2-0 το ΤΕΙ Πειραιά, με 2-0 το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με 2-0 το Πανεπιστήμιο Κρήτης και με 2-1 (25-22, 8-25, 6-15) σετ το ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Προπονητής του ΤΕΙ ήταν ο γυμναστής Κώστας Λιαπίκος, ο οποίος χρησιμοποίησε τους εξής: Ντόντη, Μαυραγάνη, Δημησιάνο, Σπηλιωτόπουλο, Όψιμο, Φωτόπουλο, λίμπερο ο Βελάνας, Δρόγγος, Σκανδάμης και Γραμμενίδης.
 
ΝΤΟΝΤΗΣ: «ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ» 
 
Ο έμπειρος ακραίος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Ντόντης, μίλησε χθες στην «Γ» για την σπουδαία διάκριση και είπε: «Κοιτάξτε, αν και προσωπικά περίμενα να συναντήσουμε μεγάλη αντίσταση από τους αντιπάλους μας, δεν συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά αυτό δεν μειώνει τη μεγάλη διάκριση που πετύχαμε. Η ομάδα του ΤΕΙ Δ. Ελλάδας είχε σταθερή απόδοση, ήμασταν σοβαροί καθόλη την διάρκεια του αγώνα και κατακρατήσαμε δίκαια το πρωτάθλημα».
 
Πλέον το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ως πρωταθλητής Ελλάδας έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έχει προγραμματιστεί στην Πορτογαλία, ωστόσο αν δεν βρεθούν οι πόροι δύσκολα θα δώσει το «παρών».